Lordoza szyjna zachowana.Trzony kręgowe prawidłowej wysokości z cechami zwyrodnienia tłuszczowego szpiku.W przedniej części trzonu C4 hiperintesywna strefa sr 5 mm o wejrzeniu łagodnego naczyniaka.Osteofity przednich i drobne zaostrzenia tylnych krawędzi trzonów C4-C7 wielopoziomowo w stawach Luschki- o największym nasileniu na poziomach C5/C6 - C6/C7.Wielopoziomowe niewielkie odczyny zwyrodnieniowe w stawach miedzykręgowych C3/C4 - C6/C7.Pogrubienie więzadła podłużnego tylnego C5 - C7.Współwystępuje wielopzimowa dyskopatia w postaci dehydratacji oraz proporcjonalnych do zmian kostnych szerokłukowych uwypukleń krążków miedzykręgowych C5/C6 i C6/c7 na ok 2mm (dokanałowo i dootworowo).Zmiany zwyrodnieniowe - wytwórcze wraz z wypuklinami krążków miedzykręgowych na poziomach C5/C6 i C6/c7 nieznacznie przeważają zachyłki boczne i otwory miedzykręgowe bez uchwytnej kolizji z korzeniami nerwów rdzeniowymi i nerwami rdzeniowymi w ich obrębie.Względna nabyta stenoza kanału kręgowego C5/C6 - C6/C7 ze zmniejszeniem wymiaru strzałkowego do 10 mm.Sygnał rdzenia kręgowego w odcinku szyjnym nie wykazuje zmian.Obramowanie kostne kanłu kręgowego w granicach normy.Mam silne bóle głowy prawie cały czas o różnym nasileniu.Zawroty głowy.Ręce bez władne.Bóle karku i prawego barku.Dwa razy w roku przechodzę rehabilitacje:tensy,laser,krio,gimnastyka i masaż.Zabiegi nic nie dają.nie czuje żadnej poprawy.Pracuję jako sprzątaczka w hotelu przez 12 godzin. Ostatnio w pracy prawie zemdlałam.Czy przy takim wymiku powinam dalej pracować na w/w stanowisku?.Czy powinam podać sie operacji?Czy są jakieś inne zabiegi ,które mogą mi pomóc?Czeka na odpowiedź.Pozdrawiam