Reklama:

piekące stopy (21)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
12-03-2008, 06:00:00

Moj problem to piekące stopy głównie pięty-wystepujacy od kilku lat teraz sie bardzo nasilił dotyczy głownie stanu spoczynkowego.Teraz stal sie tak dokuczliwy,ze od kilku miesiecy mam problemy ze spaniem,pieczenie jest tak dokuczliwe,ze budzi mnie kilkanascie razy w nocy,dzisiaj mam tez nieprzespana.
Lekarz rodzinny nie rozeznaje przyczyny.Moje przypuszczenia ida wkierunku rozpoczecia przyjmowania statynow.
Kiedy rozpoczelam leczenie tym lekiem pojawily sie bole miesni nog,nie bylam uprzedzona o takiej mozliwosci a ulotke przy leku przeczytalam po kilkumiesiecznym zazywaniu statyn.Natychmiast zglosilam sie do lekarza,ktory zapisal mi te kuracje.Stwierdzil,po badaniu-kineza....,ze jestem uczulona na ten lek/statyny/ i ze skutki ustapia samoczynnie,niestety przeszlo to w stan jaki opisalam.Do mojego lekarza mam ograniczone zaufanie,poniewaz nie leczy przyczyny .Twierdzi,ze tamto uczulenie nie moglo spowodowac mojego obecnego stanu
gość
31-10-2008, 21:34:00

HEJKA, JA TEZ MIAŁAM TEN PROBLEM , ZWIEDZIŁAM KILKU LEKARZY I ZADEN NIE MÓGŁ MI ODPOWIEDZIEĆ NA TO PYTANIE.DLACZEGO MNIE TE STOPY PIEKĄ, POMIMO ,ŻE BADANIA MAM REWELACYJNE. oTÓŻ ZACZĘŁAM STUDIOWEAĆ RÓŻNE KSIĄŻKI I DOSZŁAM DO WNIOSU ŻE PRZYCZYNĄ TYCH BOLĄCYCH , PIĘKĄCYCH STÓP JEST BRAK WITAMIN JA ZACZĘŁAM OD WITAMINY E, PÓŻNIEJ A, WNIOSEK: BÓL CZĘSCIOWO USTĄPIŁ, NASTEPNIE MAGNEZ I NA KOŃCU JAK SIĘ OKAZAÓ BRAK WITAMINY D3. Z D3 WITAMINA NALEŻY JEDNAK UWAŻAĆ, PROPONUJE ZROBIĆ BADANIA A SZCZEGÓLNIE NA GĘSTOŚĆ KOŚCI. JA BORYKAM SIĘ Z TYM PROBLEMEM JUZ OD ROKU I DOPIERO PO DŁUZYM ZAŻYWANIU TYCH LEKARSTW TJ. 3 TYGODNIE I EFEKT JEST REWELACYJNY. OZDRWAIAM wIOLA
gość
22-07-2009, 18:43:00

Miałam podobny problem: od kilku lat zwłaszcza na wiosnę strasznie piekły mnie poduszki stóp. Masaż, moczenie, tylko skórzane obuwie (chodzę na płaskim obcasie) nie pomagały. Wreszczie jeden mądry lekarz przepisał mi leki na krążenie - po kilku dniach palenie stóp ustąpiło. Wyniki krwi i EKG oraz wiek nie wskazują na miażdżycę, ale widocznie coś w tym jest, bo tej zimy jak nigdy stopy miałam ciągle zimne. Radzę przebadać się w kierunku krążenia krwi w nogach. Zdrowych stóp. Lucy.
gość
29-07-2009, 13:09:00

Możesz powiedzieć jakie leki ci przepisał?? Proszę
gość
22-01-2010, 09:03:15

witam, mam te problem od 3 lat z małymi przerwami,też nikt nie potrafi powiedzieć co to jest, w ciągu dnia w stopy zimno jak tylko się położę wieczorem takie pieczenie, że nie mogę zasnąć ,przypuszczam,że to brak witaminy ale jakiej, w rodzinie jest jeszcze 1 osoba z tą dolegliwością, trochę pomaga smarowanie stóp kremem i spanie z opuszczonymi stopami, to horror, ale nie ma innej rady - nie jesteście sami
gość
28-03-2010, 18:26:06

Mnie też pieką stopy od 3 lat,żaden lekarz nie widzi problemu,jednakże dla mnie jest on bardzo uciążliwy,szczególnie wieczorem i w nocy nie mogę tego znieść,moczę w letniej wodzie,smaruję kremami i ...nic nie pomaga.Sama już niewiem dlaczego tak się dzieje.
Początkująca
08-01-2011, 15:38:39

myślę, że macie zespół niespokojnych nóg, poczytajcie o tym schorzeniu
gość
26-04-2011, 18:43:13

Gość 2008-10-31 22:34:00 HEJKA, JA TEZ MIAŁAM TEN PROBLEM , ZWIEDZIŁAM KILKU LEKARZY I ZADEN NIE MÓGŁ MI ODPOWIEDZIEĆ NA TO PYTANIE.DLACZEGO MNIE TE STOPY PIEKĄ, POMIMO ,ŻE BADANIA MAM REWELACYJNE. oTÓŻ ZACZĘŁAM STUDIOWEAĆ RÓŻNE KSIĄŻKI I DOSZŁAM DO WNIOSU ŻE PRZYCZYNĄ TYCH BOLĄCYCH , PIĘKĄCYCH STÓP JEST BRAK WITAMIN JA ZACZĘŁAM OD WITAMINY E, PÓŻNIEJ A, WNIOSEK: BÓL CZĘSCIOWO USTĄPIŁ, NASTEPNIE MAGNEZ I NA KOŃCU JAK SIĘ OKAZAÓ BRAK WITAMINY D3. Z D3 WITAMINA NALEŻY JEDNAK UWAŻAĆ, PROPONUJE ZROBIĆ BADANIA A SZCZEGÓLNIE NA GĘSTOŚĆ KOŚCI. JA BORYKAM SIĘ Z TYM PROBLEMEM JUZ OD ROKU I DOPIERO PO DŁUZYM ZAŻYWANIU TYCH LEKARSTW TJ. 3 TYGODNIE I EFEKT JEST REWELACYJNY. OZDRWAIAM wIOLA
gość
15-07-2011, 08:00:14

A ja znalazłam na pewnym forum doskonały sposób na tą dolegliwość. Stopy przestał mnie już piec po dwóch dniach. Należy wieczorem przed pójściem spać wymoczyć stopy w wodzie z sodą orazi nasmarowć podkolana spirytusem kamforowym. Nie wiem dlaczego ale pomogło.
gość
31-07-2012, 09:35:02

Witam. Moj maz mial podobnie, wieczorem bardzo piekly go stopy. Oczywiscie lekarze konwencjonalnej medycyny na to nic. Ale poszlismy do lekarza medycyny chinskiej okazuje sie ze piekace stopy ( w przypadku mojego meza) byly efektem oslabionych nerek. Lekarz dal ziola, zrobil akupunkture, przepisal odpowiednia diete zywieniowa i problem z glowy. warto sie tym zainteresowac. Zycze powodzenia wszystkim piekacym stopom i pozdrawiam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: