Reklama:

Pieczenie i bóle nóg (14)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
16-08-2017, 14:26:03

Ja juz mam tyle badan porobionych ze szok.Krew w porzadku,tarczyca w porzadku,magnez, potas ,wit.D byla ponizej normy(ale ponoc duzo ludzi tak ma).Endokrynolog zlecil suplementacje i teraz jest ok.Wapn w porzadku.Nawet mialam gastroskopie dwa razy.Do tego dwie tomografie glowy i jeden rezonans z kontrastem-wszystko ok.Wymaz z gardla i jezyka w kierunku grzybow i bakterii-ok.Test elisa i Western Blota niby nie wykazal boreliozy,ale tak jak wspomnialam,wiem ze trzeba miec szczescie zeby w tych testach borelioza wyszla.45
gość
16-08-2017, 14:30:18

Wszyscy neurolodzy (oprocz tego ostatniego) patrzyli na mnie jak na wariatke.Dwoch stwierdzilo ze to nerwica i przepisywali antydepresanty,ktore w niczym nie pomagalya lekarzowi(jak nie wie co powiedziec)to najprosciej jest powiedziec,ze to wszystko przez nerwice.Przypomnialo mi sie,ze jeszcze mialam probe tezyczkowa,ktora tez nie wykazala teżyczki.
gość
16-08-2017, 14:49:24

O matko czyli jako przyszły "idiota" wiele mnie jeszcze czeka , aż się boję tej polskiej służby zdrowia.I jak w tym kraju naprawdę nie zwariować. Ja teraz śpię po około 1-2 godzin dziennie, jak próbuje rano wstać to muszę się czegoś trzymać bo tak pod stopami boli zanim nie rozchodzę. No to 3 zdrowaśki i planuje coś na drugi etat złapać , i tak nie śpię więc przynajmniej jak będę w nocy pracował to mniej o tym będę myślał może.Dzięki za wszelkie info
gość
16-08-2017, 15:02:46

Nie ma za coNasza sluzba zdrowia to faktycznie oddzielny temat.Ja to juz sie tyle naczytalam na temat roznych chorob,ze nie chwalac sie,pewnie niejednego lekarza bym zagięla

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Opis MRI-konflikt
Witam. Od kilku miesięcy cierpię na silne bóle głowy,od pewnego czasu doszły zawroty. Po wykonaniu MRI głowy(w zasadzie wszystko dobrze) na końcu opisu jest : Pętla naczyniowa AICA po stronie prawej- predyspozycja anatomiczna do konfliktu naczyniowo-nerwowego z nn.VII-VIII. Czy jest to coś poważnego? Czy powinnam skonsultować się z neurologiem czy neurochirurgiem?
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
Nietypowe zaburzenia widzenia proszę o pomoc
Cześć mam 23 lata , od 1.5 miesiąca zmagam się z nietypowymi zaburzeniami widzenia i szukam pomocy w diagnozie. Moje objawy to głównie zaburzenia widzenia na wzorach / określonych powierzchniach ( przykładowo pognieciona pościel , pognieciona roleta , kaloryfer ) które przypominają zakłócenia / drganie / falowanie tych przedmiotów , powierzchni . Zauważyłem że problem potrafi zniknąć gdy zamknę jedno oko nie ważne które. Czasami pojawia się drętwienie ale naprawdę delikatne w okolicy ust policzka po lewej stronie czasami też dłoni. Pojawiają się też szumy uszne raz na jakiś czas i piski w uszach. Mam też mroczki i męty przed oczami . Nie jest ich wiele ale towarzyszą mi każdego dnia tak jak te nietypowe zaburzenia widzenia. Zbadało mnie dwóch neurologów - norma EEG - norma Rezonans magnetyczny w otwartym aparacie z kontrastem - norma TK bez kontrastu - norma Okulista - lekka wada wzroku która nie powinna się objawiać w ten sposób Morfologia krwi - wszystko ok oprócz ferrytyny która jest podwyższona lecz choruje na stłuszczenie wątroby więc to może być od tego B12 na poziomie 236 kwas foliowy na poziomie 4 zacząłem suplementację Kardiolog / echo serca / EKG - norma Ciśnienie - książkowe Próby tarczycowe i hormonalne - norma Laryngolog - norma Bardzo proszę o pomoc co może mi dolegać ? Co mogę jeszcze zbadać . Z góry dziękuję
gość
Tomografia głowy
Witam, psychiatra skierował mnie na tomografie głowy. Mam za niedługo wizytę, na opis trzeba czekać 7 tygodni. Czy jest na tym zdjęciu coś niepokojącego?
Reklama: