Reklama:

Padaczka (13)

Forum: Padaczka

Początkujący
17-11-2011, 22:19:00

Dzięki bardzo będę się częściej odzywał na pewno
Pozdrawiam was oboje i trzymajcie się mam zamiar nawiązać kontakt z kobietką która napisała artykuł na temat tej choroby i przedstawić jak nas traktują inni nawet jeśli są po to by nam pomagać a nie szkodzić
Mariusz
gość
25-11-2011, 13:39:36

Bardzo Ci współczuję, a najbardziej Twojego lekarza. Ja też w Polsce miałam podobnego. Dla nich nie ważne jest, czy ma się 1 atak na m-c, czy 10. Nie robią nawet regularnych badań Rezonansu. Po prostu idziesz na wizytę, wystawia receptę i dziękuję bardzo - do następnego spotkania. Dlatego cieszę się, że mieszkam w Londynie. Tutaj leczą inaczej. Leki refunduje Służba Zdrowia. Wszystko dostaje się za darmo. Proponują wizyty w szpitalu na badanie Rezonansu Magnetycznego, wjeżdża się na leżąco do specjalnej maszyny na 50 minut i przez ten czas masz słuchawki i waciki w uszach, a maszyna wydobywa różne dźwięki sprawdzając jak dużo usłyszysz i jak na monitorze będzie w danym momencie funkcjonował mózg. Są tu nawet możliwości operacji. Proponowali mi trzy dniowy pobyt w Univercity College Hospital Neurology. No i skoro nadażyła się taka okazja, to z niej skorzystałam. Jednak do czegoś takiego nie każdy się nadaje, ponieważ w niektórych przypadkach występują inne rodzaje ataków, które nie są możliwe do podjęcia operacji. Ja już jestem po takim Rezonansie, który wspomniałam wcześniej, jednak wiele badań jeszcze przede mną, ale gdyby lekarz powiedział, że zaliczam się do osób, które miałyby szansę na operację, to bardzo, bardzo bym się bała. Jest to decyzja na całe życie. Może się udać, można być się upośledzonym do końca życia lub nawet umrzeć. Znam taki przypadek. Żona kolegi mojego męża też miała padaczkę, zaczęli Ją operować i zmarła na stole operacyjnym. Było to robione w Polsce, więc tam napewno bym się nie zgodziła
Początkujący
25-11-2011, 14:59:49

Witam
Jeśli ty masz taką możliwość to nie zastanawiaj się bo sama wiesz jak się żyje z tą chorobą,ale z drugiej strony to fajnie mi się to mówi bo na pewno tak samo bym się zastanawiał co do operacje
Życzę powodzenia i zapraszam do pisania na naszym forum
gumin73-mariusz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Brak kontaktu
Nie rozumiem jak można tak postępować Podawać nr i żadnego odzewu Dzwonią ludzie chorzy potrzebujący pomocy nie dla zabawy Odechciało mi się kontaktu Przeraża mnie, jak ma później po operacji wyglądać kontakt z takim lekarzem ,który jak na pozycja i taka profesje albo umieściłby info ,że już nie konsultuje albo zatrudnił recepcjonistke A tu kobieta starszym głosem mówi ,że aparat jest uszkodzony po czym nagrywa dalej info se wskazówkami dla pacjentów kontrolnych .
gość
Zez potętniaku
Czy w Lublinie jest klinika leczenia zeza potępiaku tętnicy szyjnej
Konieczność powtórzenia rezonansu głowy zalecona przez radiologa
Witam serdecznie, Miałam wykonany rezonans magnetyczny głowy bez kontrastu zwg na zaburzenia koncentracji i pamięci oraz wieloletnie przyjmowanie leków na depresję. Po około dwóch tygodniach dostałam telefon z informacją o konieczności powtórzenia badania, tym razem z kontrastem. Termin na za tydzień. Na pytanie dlaczego jest to konieczne- odpowiedź że tak zdecydował lekarz, niektóre obszary mózgu będą dzięki temu lepiej widoczne. Czy to standardowa procedura? Czy ktoś z Was miał taką sytuację? Czy dobrze myślę, że coś dostrzeżono i chcą się temu lepiej przyjrzeć?
gość
Torbiel w okolicy podgnykowej
Czy może ktoś miał usuwaną torbiel w okolicy podgnykowej? Wykonanych wiele rezonansów, ostatnio usg szyi pokazuje, że torbiel raz jest większa raz mniejsza. Nie wiem czy to niedokładność pomiarów wykonujących badanie czy faktycznie zmienia wymiary. Syn chodzi z tym już 5 lat i do tej pory żaden lekarz nie określił się co z tym robić. Ostatni lekarz wykonujący usg stwierdził, że syn musi pójść na operację, nie czekać i to wyciąć. Poczytałam sporo na ten temat i okazuje się, że to poważna operacja a nie wizyta u stomatologa. Jednak żaden lekarz tego nie powie, nie wyjaśni. Czy my trafiamy tylko na takich właśnie lekarzy? Może ktoś mógłby polecić lekarza, szpital etc. komu udało się wyjść bez skutków ubocznych po takiej operacji?
Reklama: