Nie u kadego Neurotop lub Depakine może skutkować. Wszystko zależy od rodzaju ataków, częstotliwości. Jest przecież dużo rodzaji ataków i jeżeli ma się je często, to wiadomo, że potrzebna jest większa dawka, czasami nawet z odpowiednio dobranym innym lekiem. Są przecież leki o tej samej nazwie, tylko o przedłużonym działaniu, jak np. "Depacine Chrono", którą obecnie biorę codziennie. Wcześniej jak miałam mniej ataków, to brałam samą Depakine, a teraz przy większej ilości ataków lekarz przepisuje to samo, tylko "o przedłużonym działaniu". Dobranie leków też jest bardzo ważne, gdyż również mogą zaistnieć skutki uboczne, dlatego najpierw podaje się mniejsze dawki, a później powoli zwiększa. Zależy, kto ile ataków dostaje. Brałam już bardzo dużo rodzaji tabletek, a obecnie jestem zmuszona do zarzywania aż trzech rodzaji: Depakine Chrono, Lamotrine oraz Keppra i jakoś nie narzekam. Dlatego wszystko zależy od dobrania rodzaju i dawki leków. Najgorsze jest na początku przy zmianie, gdyż trzeba sprawdzać jak organizm przyjmie ich zmianę. Jeśli nic nie ma podejrzanego i dobrze się czuje, to znaczy, że organizm przyjął pozytywnie zmianę i będzie można cały czas stosować nowe leki.