Reklama:

PADACZKA ZESPÓŁ WESTA (15)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
24-10-2006, 09:47:00

Mam pytanie moje dziecko ma 1rok i ma padaczke Westa i zastanawiam się czy Kubus może całkowiecie z tego wyjść, bo lekarze różnie rokują jego chorobe. Ostatnio miał robione Rezonans i czelam za wynikami do czwartku, przedtem miał EEG i wykryło zmiany w ośrodku mózgu. Dostaje leki takie jak Depakina i Sabril nie wiem czy do końca one dobrze działają ale nie ma duzych zmian ale napadów nie ma aż tak dużo. Często ma infekcje czyli zapalenie oskrzeli i nie wiem czy to ma jakiś wpływ na napady.
gość
21-01-2007, 19:01:00

moja córka
gość
21-01-2007, 19:06:00

moja córka ma sześć lat i choruje na westa.mimo bardzo złych rokowań lekarzy nie jest tak żle. najważniejsze jest to ze udało opanować się napady.Jest opóżniona w rozwoju psychoruchowym ale dzięki rehabilitacji jej stan się poprawia.Nauczyła się samodzielnie siadać .Mówi pojedyńcze słowa.W tej chwili prowadzona powli chodzi.Najwazniejsze to sie niepoddawać,
Początkująca
24-01-2007, 11:58:00

Mój synek ma rok i 3 miesiące lekarze też mówią że może być ciężko i ich opinie nie są pokrzepiające, Kuba bierze takie leki jak Sabril i Depakine, ma dość częste napady nawet był taki okres że w czasie napadu przez jakiś czas nie oddychał i wyglądało to strasznie teraz jest znaczna poprawa boje się że nie będzie takim dzieckiem jaki jego rówieśnicy. Często też jest niespokojny i marudny co mnie niekiedy niepokoi. Jeśli byś mógł/a napisać coś jeszcze o swojej córce i jak sobie z tą chorobą dajecie rady. Kuba jeszcze jak się urodził miał wrodzoną wadę serca i po tej właśnie operacji dostał tej padaczki. Dziękuje za pomoc
gość
30-01-2007, 18:54:00

moja córka bierze również sabril i convulex. W okresie najgorszych napadów została przeleczona sterydami,po których napady całkowicie napady ustałyRównież miała napady podczas których przestawała oddychać.Naszczęście wszystko minęło i jest coraz lepiej, a opini lekarzy wcale się już nie boimy.
gość
30-01-2007, 18:58:00

razem z moją córką przeszłyśmy już wszystko co najgorsze w tej chorobie.W razie pytań służę pomocą
Początkująca
05-02-2007, 14:02:00

hej>Nie wiem jak to wyglada u dzieci ale ja zachorowałam w wieku 14 lat.Chorobe wykryto u mnie po zapaleniu oskrzeli własnie.....brałam depakine chrono 500.juz po roku kuracjii nie było zadnych zmian na wynikach eeg.ja od sierpnia ub.r. nie biore juz leków i jest wszystko wporządku wiec bądz dobrej mysli.
Ps.Trzymam kciuki
gość
06-02-2007, 13:00:00

bylabym bardzo wdzieczna za opisanie mi w jaki sposob lekarze diagnozowali te chorobe, jakie byly objawy?
gość
21-10-2007, 15:27:00

21-01-2007 o 20:06, gość :
moja córka ma sześć lat i choruje na westa.mimo bardzo złych rokowań lekarzy nie jest tak żle. najważniejsze jest to ze udało opanować się napady.Jest opóżniona w rozwoju psychoruchowym ale dzięki rehabilitacji jej stan się poprawia.Nauczyła się samodzielnie siadać .Mówi pojedyńcze słowa.W tej chwili prowadzona powli chodzi.Najwazniejsze to sie niepoddawać,
gość
21-10-2007, 15:30:00

21-01-2007 o 20:06, gość :

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: