Reklama:

padaczka we snie (15)

Forum: Padaczka

gość
01-04-2013, 02:04:55

Witam
Mam 21 lat i choruje na padaczkę od 6 lat.
Zawsze mnie zastanawiali czy można dostać ataku padaczki podczas snu.?
Ostatnio wyczytalem w internecie ze jakiś mężczyzna zmarł w taki sposob?
Czy to możliwe ?pl
Proszę o wyjaśnienie
Sebastian
gość
01-04-2013, 13:05:21

Seb , ataki padaczki wystepuja w kazdej porze dnia. Wszyscy ktorzy biora leki przeciwpadaczkowe nie powinni bac sie , po to codziennie przyjmuje sie je , aby wyeliminowac lub ograniczyc do minimum ilosc atakow.
Przypadek , ktory przytaczasz mogl zdarzyc sie , lecz powodem moglo byc nieprawidlowe ulozenie ciala , zla pozycja , zatkanie drog oddechowych lub zachlysniecie sie wydzielina, byl to nieszczesliwy wypadek.
Epilepsja nie jest powodem ani przyczyna zgonow.
Bierzesz regularnie leki? jesli zechcesz to napisz , pozdrawiam
gość
03-04-2013, 18:38:34

Do Sebastiana . Jak juz zostalo napisane , atak padaczki moze wystapic o kazdej porze dnia ,rowniez podczas snu - szczegolnie nad ranem.Mezczyzna ktory zmarl , mogl miec atak padaczki , ale po pierwszym ataku na 99% byl nastepny , a moze nastepne i rowniez na 99% nie wytrzymalo serce , ewentualnie mogl sie udusic . Nie zapominaj o wietrzeniu sypialni przed snem ( tlen - najwazniejszy , zeby zyc ) i jezeli nie spisz na " wznak " tzn. na plecach , to staraj sie spac na prawym boku. Lekarstwa nalezy zazywac , ale to nie wszystko . Daj jakis "namiar " na siebie , a z prawdziwa przyjemnoscia przekaze Tobie duzo wiecej . GARDZE LUDZMI , KTORZY GARDZA CHORYMI NA PADACZKE !!! . Sebastianie, glowa do gory , wszystko bedzie OK. Pozdrawiam.
Początkujący
03-04-2013, 18:49:16

Dziękuję za wypowiedzi. Leki przyjmuje ale niestety aż wstyd sie przyznać nieregularnie :(
Jeśli ktoś może mi opowiedzieć więcej o padaczce i porozmawiać zapraszam Gg 6724433 lub facebook Sebastian Michalak Londyn
gość
03-04-2013, 20:20:36

Jak jeszcze nie spisz to zatelefonuj do mnie :07896872748
Chyba widzialem Ciebie na F-K . Do uslyszenia. Beni.
gość
03-04-2013, 21:17:33

Czesc Sebastian . Czy Ty jestes z Lodzi ?. Podalem Tobie moj numer tel . 0789....... . Chcesz wiedziec wiecej , albo duzo wiecej na temat padaczki ?. Zadzwon . Czekam i pozdrawiam .
gość
29-04-2013, 19:22:51

Sebastian, ja choruje od kilkunastu lat i mam ataki przedewszystkim we snie. I szczerze mowiac najbardziej boje sie tych w ciagu dnia, bo w tedy mam je na ulicy, ale gdzies indziej i nie wiem co sie ze mna dzieje i gdzie sie znajde. Po tych we snie, przebudzenie tez jest koszmarem, ale wiem, ze jestem w domu ;(
gość
18-12-2013, 02:44:37

Jak rozpoznac ze sie moalo napad w nocy podczas snu? Dzis obudzilem sie zlany potem z lekkim mrowieniem.
Bardzo prosze o odpowiedz. Na padaczke choruje od niedawna. Miedzkam w Uk i nie za bardzo mam z kim o tym porozmawiac. Na wizyte u specjalisty w tym kraju trzeba czekac pol roku a pruwatnych ciezko znalezc...
Bardzo prosze o kontakt
Moje gg 49009167
gość
18-12-2013, 02:44:39

Jak rozpoznac ze sie moalo napad w nocy podczas snu? Dzis obudzilem sie zlany potem z lekkim mrowieniem.
Bardzo prosze o odpowiedz. Na padaczke choruje od niedawna. Miedzkam w Uk i nie za bardzo mam z kim o tym porozmawiac. Na wizyte u specjalisty w tym kraju trzeba czekac pol roku a pruwatnych ciezko znalezc...
Bardzo prosze o kontakt
Moje gg 49009167
gość
18-12-2013, 02:45:11

Bardzo prosze o kontakt
Moje gg 49009167

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: