Reklama:

Padaczka (podejrzenie) u 6 miesięcznej dziwczynki - nie wiem już co robić.. (18)

Forum: Padaczka

Początkująca
06-11-2009, 07:53:39

Moja coreczka ma prawie 7 tygodni. w pierwszej dobie zycia miala podobny atak.
wyłączała się na chwile i drgały jej rączki i nóżki,po czym następował atak płaczu.
przewieźli Nas do Akademii Medycznej w Gdańsku- do Pani doktor Wierzby.Bardzo ją polecam,stwierdzili po serii badań u małej padaczke.Oliwka miała robione rożne badania- od nakłucia lędźwiowego do Rezonansu magnetycznego. w EEG wyszła jakaś nieprawidłowość,w płynie mózgowo-rdzeniowym wyszła za duża ilość kwasu mlekowego,nie wiadomo do tej pory od czego jest tego kwasu tak duzo...
Malutka dostała lek TEGROTOL i niema napadów drgawek,chociaż cały czas gdy tylko sie zdenerwuje ma drgania rączek,co bardzo mnie niepokoi,chociaz neurolog stwierdziła ze niema sie czym martwic,skoro przy drganiach dziecko jest swiadome.....

Wydaje mi sie ze skoro dziecko ma nadal ataki i jest smutne,to poprostu lek jej nie odpowiada..
Niestety musimy przejsc przez to,musimy być silni dla Naszyh pociech,które Nas bardzo potrzebują..

Niech Pan zmieni lekarza neurologa, bo to bardzo duzo własnie od niego zalezy...
pozdrawiam
gość
16-11-2009, 16:22:38

mam dwoje dzieci chorych na padaczke zazywaja tegretol
Początkująca
17-11-2009, 19:33:38

mozna wiedziec czy ten tegretol ma jakis wplyw na rozwój dzieci? moja corcia rozwija sie prawidłowo-neurolog stwierdzil o samo ale boje sie ze moze ten lek wplynac na jej rozwoj w jakis sposob...
pozdrawiam
gość
26-11-2009, 14:58:37

Życzę rodzicom wszystkiego najlepszego, walczcie dalej. Moja padaczka to pryszcz, jak się okazuje. Walczcie o Swoje Pociechy bo jest z czym walczyć. Powodzenia
Początkująca
27-11-2009, 15:56:30

Życzę rodzicom wszystkiego najlepszego, walczcie dalej. Moja padaczka to pryszcz, jak się okazuje. Walczcie o Swoje Pociechy bo jest z czym walczyć. Powodzenia

Jak zwykle dałam ciała bo okazało się, że się nie zalogowałam. A te głupie momenty mam jak biorę leki. Zapominam wyrazy, tracę wątek czy w rozmowie czy w myśleniu. Trzeba walczyć. Jak już opadam z sił to przy lekach płaczę. Uwielbiam samopoczucie bez leków. Jak nie biorę to jest dobrze do czasu, aż nadchodzi atak. I tak w kółko.
Ale walczcie
Początkująca
01-03-2010, 17:07:14

Jeśli ktos jest ze Śląska to polecam tego lekarza moja kolezanka ze swoimi dziecmi chodzi do niego i jest bardzo zadowolona !!!!

http://www.***/27734/lek-med-stanislaw-dyczkowski/pediatra-neurolog/lubliniec/1
Początkująca
14-03-2010, 07:28:16

witam. mam do wypełnienia anonimową akietę która posłuzy mi do pracy która ma uświadomić ludzi na temat epilepsji.jeśli ktoś chciałby wypełnić taka ankietę bede bardzo wdzięczna. poproszę chętnych o kontakt na maila: cotyniewieszocochodzi@wp.pl z góry dzięki za pomoc:)
gość
21-11-2012, 18:27:07

witam
moje gg to 43664204
proszę napis do mnie i opowiedz jak jest u twojej corki
my mamy ten sam problem tyle że mała miała wykryta padaczkę jak miała 1,5 miesiąca i tez wszystkie badania sa ok tylko eeg jest nei prawidłowe. ale rowoj małej jest masakryczny
proszę o kontak

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: