Reklama:

padaczka a ciąża (24)

Forum: Padaczka

gość
06-08-2009, 20:46:00

Witam. Chcemy zacząć z mężem planować dzidziusia. Od trzech lat jestem chora na padaczkę, biore 2x depakine 500. Mam pytanie czy w Warszawie jest poradnia dla kobiet chorych na padaczkę planujących ciążę. Jak sie do niej dostać, jest barzo ciężko. Dziękuję wszyskim za odpowiedz.
gość
10-08-2009, 10:52:00

Przedewszystkim powinnaś skontaktować się ze swoim ginekologem. Z tego co wiem to Depakina ma bardzo dużo skutków ubocznych i kobiety stosujące te tabletki powinny unikać ciąży tak z resztą jest napisane na ulotce. Nie zwlekaj wybierz sie do ginekologa.
Początkująca
06-01-2010, 18:27:20

Witam! Ja jestem chora na padaczkę skroniową wypytałam się neurologa i ginekologa i od 2 miesięcy mam syna! w czasie ciąży miałam o połowę ataków mniej choć gdy urodziłam wróciła liczba z przed dlatego wypytaj się swoich lekarzy!
Karina M
Początkująca
09-01-2010, 08:54:18

Witam !Ja jestem chora na padaczkę od 4 lat na tle nerwowym mam ataki chodź od dawna nie miałam ataków, biorę 2xdepakine 500 i do tego zomiren 0,25. Mój pierwszy ginekolog twierdził że aby łatwiej było mi zajść w ciąże to mam brać cały czas kwas foliowy, nie wiem na ile to miało pomóc ale zaszłam w ciąże mimo brania leków , tylko przez tego lekarza nie udało mi się utrzymać ciąży bo nie dostałam odpowiednich leków i dziecku w 10 tygodniu przestało bić serduszko i musiałam być czyszczona. Teraz wiem że jak da mi się zajść znowu w ciąże to leki są niezbędne i będę leżeć przez pierwsze 3 miesiące w ciszy i bez stresu aby mieć moje upragnione maleństwo.
Początkująca
14-03-2010, 07:31:08

witam. mam do wypełnienia anonimową akietę która posłuzy mi do pracy która ma uświadomić ludzi na temat epilepsji.jeśli ktoś chciałby wypełnić taka ankietę bede bardzo wdzięczna. poproszę chętnych o kontakt na maila: cotyniewieszocochodzi@wp.pl z góry dzięki za pomoc:)
Początkująca
15-03-2010, 07:44:52

Jeśli potrzebuje Pani kogoś do wypełnienia ankiety to ja służę pomocą proszę o maila agi1383@wp.pl
Początkująca
12-10-2010, 13:57:01

ja mam dwóch synów i choruje na padaczkę od 15 lat u mnie podstawą było cesarskie cięcie. byłam w warszawie u doc. jędrzejczak joanna w szpitalu im.witolda orłowskiego ul.czerniakowska 231 tel.62-30-11 wew.290 lub prywatnie ul.wiertnicza122 tel 022-842-24-92 .pozdrawiam
gość
08-12-2011, 14:13:44

witaj jak pisałam wcześniej ja byłam pod kontrolą doc. Jędrzejczak w warszawie w szpitalu orłowskiego ul. czerniakowska.świetny specjalista. polecam.
p.s mam dwóch wspaniałych synów
gość
24-01-2012, 13:05:54

witam, jestem chora na padaczke i bralam depkaine 500 dwa razy dziennie, od dawna juz nie biore, gdyz lekarz powiedzialm mi ze te tabletki moga bardzo uszkodzic plod, a nawet doprowadzic do poronienia. obecnie ejstem w 5 tyg ciazy i mam nadzieje, ze cala ciaze przejde bez atakow. :)
Początkująca
26-01-2012, 10:15:44

Gość 2012-01-24 14:05:54 witam, jestem chora na padaczke i bralam depkaine 500 dwa razy dziennie, od dawna juz nie biore, gdyz lekarz powiedzialm mi ze te tabletki moga bardzo uszkodzic plod, a nawet doprowadzic do poronienia. obecnie ejstem w 5 tyg ciazy i mam nadzieje, ze cala ciaze przejde bez atakow. :)
A na jakich lekach jesteś teraz?
Co do Depakiny ja słyszałam o tym, że jest na tyle szkodliwa dla płodu, że powinno się odstawić ją co najmniej na pół roku przed planowaną ciążą!
Podpytuję, bo myślimy starać się o dziecko za kilka miesięcy a dopiero co przebiegła moja zmiana leku z Depy na Kepprę i nie wiem jak mam się ustosunkować do sprzecznych opinii - ulotka odradza ciążę, lekarka twierdzi, że Keppra jes w porządku, ja sama czytałam sporo wypowiedzi, że najbezpieczniej jest na Lamotryginie hmm

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: