Witam czy istnieje jakaś metoda leczenia pola widzenia po wyleci krwi do mózgu? Mój mąż półtora roku temu miał zatkaną tętnicze szyjną w wyniku czego doszło do wylewu Teraz czuje się dobrze ale został problem z polem widzenia i chcą mu zabrać prawo jazdy i stąd moje pytanie12
Czy zadalas takie pytanie okuliscie lub neurologowi? Ja mam tetniaka tetnicy szyjnej lewej , nie chca embolizowac a boje sie wylewu , wiesz ja zyje w nieustannym strachu , bo gdybym nie wiedziala , sama nie wiem co lepsze. Ze wzgledu na katarakte bede miec operacje wszczepienia sztucznych soczewek. Laserem teraz robia , podobno szybciej goja sie oczy. Zapytam swojego okuliste o to pole widzenia bo w razie gdyby te soczewki poszerzaly to pole to warto rozpatrzyc taka mozliwosc . W jakim wieku jest Twoj maz?
No tak , to wzrok ma dobry , soczewek nie potrzebuje ale o to pole widzenia zapytam swojego okuliste . Jak maz interpretuje pole ile widzi?,cale przedmioty, osoby , czy ich czesc np. polowe .
Kilka dni temu mialam przed wizyta puszczony filmik jak dziala oko, jak powstaje obraz , ile widzimy , wiem , ze widzimy przed soba oraz z bokow , powinno widziec sie osobe lub przedmiot stojacy /lezacy obok nas ,na tej samej linii na ktorej my stoimy.