Reklama:

O epilepsi i o naszym życiu ;) (5652)

Forum: Padaczka

Liderka opinii
04-01-2015, 19:28:45

Wybacz. Nie zgodzę się z Tobą. Ankieta była opracowana dobrze. To ,że się pyta o rzeczy od których może zależeć nasze życie uważasz za czystą atrakcję. Życiem nie można się bawić. Każda informacja zawarta nawet na małej karteczce jest ważna.
Początkująca
04-01-2015, 21:35:45

Jakby co, ankieta traktuję częściowo o samoleczeniu i zachowaniach zdrowotnych u osób z padaczką. trzymanie ulotek jest jednym z takich zachowań.
Dodatkowo, wiem że życie po diagnozie się zmienia i ludzie zaczynają zwracać czasami uwagę na różne rzeczy, np. przed diagnozą wyrzucali ulotki, a teraz trzymają "bo nigdy nie wiadomo", skoro biorą leki na stałe itp., żeby np. sprawdzić działania niepożądane czy pokazać lekarzowi w razie czego. PS: wiem że niektóre mamy po tym jak zostały mamami wyrobiły sobie nawyk trzymania ulotek, w razie działań niepożądanych u dzieciaków. Tak więc nigdy nie wiadomo co nas do tego skłoni
gość
05-01-2015, 08:36:35

emilly26 2015-01-04 20:28:45
Wybacz. Nie zgodzę się z Tobą. Ankieta była opracowana dobrze. To ,że się pyta o rzeczy od których może zależeć nasze życie uważasz za czystą atrakcję. Życiem nie można się bawić. Każda informacja zawarta nawet na małej karteczce jest ważna.
Bzdura i jeszcze raz bzdura, jeżeli jesteś chora na chorobę przewlekłą to bierzesz cały czas te same leki, piszesz, że jesteś chora na padaczkę, powinnaś wiedzieć, że przy tej chorobie leków, jeżeli są już dobrane do organizmu się nie zmienia, trzymanie ulotek jest bezsensem, wystarczy tylko pamiętać jaki lek przyjmujesz. Zresztą lekarz ma zapisane w karcie pacjenta. Chyba, że chodzisz do bioenergoterapeuty to musisz składać ulotki. Ponadto, powinnaś wiedzieć, że inne leki dopasowywane są do choroby podstawowej, bo inaczej pacjentowi można zaszkodzić. Nie mam tu tylko na myśli padaczki.
gość
05-01-2015, 11:28:11

Jestem studentką Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Swoją działalność naukową, przy wsparciu mojej Pani Promotor, poświęcam jednostce chorobowej, jaką jest padaczka.
Ankieta skierowana jest do osób chorych na padaczkę. Jest dobrowolna i anonimowa.
Przede wszystkim pisanie licencjatu nie jest pisaniem pracy naukowej.
W swojej ankiecie mieszasz pojęcia pomiędzy padaczką, a jakiś przeziębieniem.
Jakie samoleczenie w padaczce? Nie masz pojęcia o tej chorobie, z ludzi próbujesz zrobić idiotów. Ale z ludzi którzy borykają się z chorobą, jaką jest padaczka, nie zrobisz idiotów. Nikt mądry, znający temat, ankiety ci nie wypełni.
Liderka opinii
05-01-2015, 20:19:50

Wiadomo,że epilepsja jest chorobą przewlekłą. Każdy z chorujących ma inne objawy , stopień, a ulotki zawsze powinno się mieć. Może ty gość uważasz jak uważasz, ale ja nie chodzę po innych lekarzach, którzy leczą bez kompetencji.
gość
05-01-2015, 21:00:02

Uderz w stol , nozyce sie odezwa , nie masz padaczki a przylazlas tutaj na polecenie abc, wiesz co wstydu nie masz jakiego jezyka uzywacie , jestes kobieta , ale ,uzywasz brukowego slownictwa, na hyde park , wywalczylismy i post wklejony na 150 stronie zostal usuniety , zobacz 6 minusow za uliczne slowa , ktore kobietom waszego pokroju odpowiadaja , lecz wiekszosci nie !
Liderka opinii
05-01-2015, 22:30:31

Gość co Ty się tak przyczepiasz ? Masz wytłumaczenie na swoje haniebne zachowanie?
Słuchaj wiem jak to jest w świecie mojej choroby, ale nie pozwolę sobie obrażać osób chorych. Jeśli jesteś zdrowy to proszę nie pisz lub pisz tak aby nikogo nie obrazisz.
Dziękuję za zrozumienie.
gość
09-01-2015, 19:20:43

witam wszystkich dawno tu nie zaglądałam troszkę problemów się nazbierało myślałam że sama sobie z nimi poradzę ale niestety tak sie nie stało nadal próbuję sama sobie dać rade mama brat i moi przyjaciele mnie wspierają ale to chyba za mało muszę chyba iść do psychaiatry tylko napiszcie mi jak ja mam mu powiedzieć ze się złamałam prze faceta i nie mogę sobie z tym poradzić i mam głupie myśli nie wiedomo kied bede bronić magstra i to mnie denerwuję bo chciała bym uciec od tego wszystkiego i zapomnieć ale jak jak trzeba czekać na termin obron 2 egzamim myslałam ze jak sie tym zajmę to zapmnę a tu nic morze mi to coś da jak to napisałam pozdrawiam wszystkim i przepraszam ale musiałam sie wygadać monika
gość
10-01-2015, 09:43:13

celice, akuratnie nie na tym forum piszesz o swoim problemie, to jest forum neurologiczne, temat Padaczka, ale jak jestem przed komputerem yo Ci odpiszę.
Do lekarza idzie się normalnie na dwóch nogach.
Jeżeli widzisz, że z problemem nie możesz sobie poradzić, to na co czekasz, czym dłużnej będziesz zwlekać, tym bardziej choroba będzie się pogłębiać.
Powodzenia
gość
10-01-2015, 09:50:10

emilly26 2015-01-05 23:30:31
Gość co Ty się tak przyczepiasz ? Masz wytłumaczenie na swoje haniebne zachowanie?
Słuchaj wiem jak to jest w świecie mojej choroby, ale nie pozwolę sobie obrażać osób chorych. Jeśli jesteś zdrowy to proszę nie pisz lub pisz tak aby nikogo nie obrazisz.
emilly, jeżeli odpowiadasz na post gościa, to napisz z jakiego dnia i z jakiej godziny jest ten post.
W tej chwili to nie wiem, kogo ten post dotyczy, ja też od jakiegoś czasu pisze jako gość, ale ja wiem jak to jest w świecie mojej choroby.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: