Reklama:

Niedowład spastyczny kończyn dolnych. (18)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
25-09-2011, 20:05:07

Witam

Prubowałeś fundacje,pomagaja w jakims stopniu.Powinienes poszukac jakiejs fundacji jest ich bardzo duzo zgłosic swoj problem mysle ze nei odmowia.
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/ywny14dp4yxug7g1.png[/img][/url]
gość
29-08-2012, 13:00:38

Ja mam identyczny problem. Rezonans głowy i poszczególnych odcinków kręgosłupa wyszedł poprawny, wykluczono SM, sprawdzono mi również poziom witaminy B12, obecność HIV i..nic nie wiadomo..Jedynie badanie potencjałów wywołanych wzrokowych wyszło nieprawidłowe. Obecnie zamierzam udać się na badania genetyczne i laryngologa w celu zbadania błędnika..Nie wiem co mam zrobić..Pozdrawiam!
gość
19-07-2014, 17:34:55

U mnie też niby wszystkie wyniki wychodzą prawidłowo, a od 6 miesięcy nie jestem w stanie przejść więcej niż 50m i normalnie funkcjonować. Nogi mam po prostu skamieniałe, oprócz tego twardy brzuch, ręce, bóle na całej długości kręgosłupa. Nogi tak bolą i drą, że zdarzało się iż 3-4 noce z rzędu w ogóle nie spałem. Dwukrotnie już byłem hospitalizowany i nic z tego nie wynikło. rezonanse wszystkie po 2 razy robione, nic tam nie ma, poza znacznym skrzywieniem kręgosłupa i torbielą tarłowa 3.1 cm w lędźwiowym. Odruchy neurologiczne mam wszystie nieprawidłowe, łącznie ze stopowstrząsem, straszyli mnie na początku guzem mózgu albo SMem, i neurolog jeden, drugi sam mówi, że przy takich objawach jak mam, to zawsze im SM wychodzi. -.-
EMG na polineuropatie robione, też nie ma. Wyszła tylko dodania próba tężyczkowa, wapń znacznie podwyższony 2,77, duże braki witaminy D3 (12, przy normie 50-100 (od 35 aby uniknąć odwapnienia kości), także biorę wapnie, magnez, D3 odpowiednie ilości, jestem pod opieką endokrynologa też, ale nic a nic nie jest lepiej mimo leczenia..Mam skierowanie do Warszawy na 23 października na badania genetycznie pod kątem HSP oraz Adrenomyeloneuropathy, ale to jeszcze 3 miesiące do tego czasu, a ze mną coraz gorzej..Kości też się dosłownie łamią, kolana na prostej drodze mi strzelają i przesuwają się. A mam 20 lat, i jeszcze 2 lata temu normalnie funkcjonowałem bez takich problemów..Neuroborelioza też wykluczona (i z płynu i z krwi), posiew krwi na bakterie, ANA1, ANA2, wszystko robione, nic nigdzie nie wyszło..
Nie wiem już co robić.
gość
20-05-2016, 17:47:42

Czy ktos tu zaglada i jak wam wyszly wyniki
gość
03-11-2017, 12:58:24

Zrób ponowne badania na boreliozę, tylko 2 tygodnie przed używaj citrosept, żeby obudzić krętki borelii i zobaczysz co wyjdzie w wynikach.
gość
22-11-2017, 11:03:57

Witam serdecznie.ja mam podobnie zaczęło się 2016 roku niewiadomo z jakich przyczyn nie dałam rady chodzic konkretnie z prawą nogą zaczeło cos sie dziać .pierw powiedzieli mi że mam niedowład wiotki robiłam różne badania mr.lędzwi,mr.glowy,piersiowego,szyjnego,emg prawej nogi,robiłam badania na zapalenie opon mózgowo rdzeniowych,wszystkie badania są ok.mam dyskopatię szyjną i lędzwiową,torbiel szyszynki.ale nic nie odpowiada za to jak ja chodze.miałam też rehabilitację po niej było trochę lepiej,przyjmowałam zastrzyki ze styredami,bralam rózne tabletkiija rok we wrzesniu bylam w szpitalu w tej chwili mam niedowład spastyczny,deficyt piramidowy kończyny dolnej prawej.lekarze rozkładają ręce nie wiedzą co mi jest wykluczyli sm.a jest co raz gożej ciężko mi się poruszać,czsem tak mi sztywnieje noga ze do łazienki ciężko mi dojsć.dodam że mam 32 lata do tej pory byłam bardzo aktywna,pracowałam fiycznie w markecie, obecnie jestem na zwolnieniu.jestem z podlasia.proszę może ktoś zna jakiegoś neurologa który juz mu pomugł.albo z podanych gości powyżej już wiedzą na co chorują.proszę o odpowiedz.
gość
12-09-2018, 15:45:30

Witam !!! Od 12 lat choruję na niedowład spastyczny kończyn dolnych . Po wielu badaniach okazało się, że to choroba genetyczna. Mam wszytą pompę baclofenową ale ona nie pomaga . Prubę baclofenową przeszłam pozytywnie co dawało mi duże nadzieje na życie bez bólu i spastyki. Czy jest ktoś kto ma wszytą pompę lub ma tę samą chorobę? Proszę o kontakt 507 082 095
gość
13-09-2018, 17:41:04

Co z powodowało taką chorobę?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: