Reklama:

Niedowład spastyczny kończyn dolnych. (18)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
16-11-2009, 10:03:26

Witam wszystkich,mój brat cierpi na niedowład.Wszystkie wyniki jakie miał robione wyszły dobre,m.in:badanie płynu mózgowo-rdzeniowego na obecnośc białka oligoklonalnego klasy IgG,EMG-w normie,MR głowy,kl.piersiowej i kręgosłupa w normie.Odruch Babińskiego-obustronny dodatni.Nie wiem o czym może świadczyc wynik badania:"Wzrokowe potencjały wywołane-zapis może sugerowac znacznie utrudnione przewodnictwo w obrębie obu półkul mózgu obszaru kory wzrokowej".Wykluczono SM,SLA.Żadnych leków nie przyjmuje.Nie ma ostatecznej diagnozy,a chodzi coraz słabiej.Może ktoś spotkał się z takim przypadkiem?Jakie jeszcze można zrobic badania,żeby postawic ostateczną diagnozę?Jaki sprzęt kupic do rehabilitacji w domu?
gość
24-11-2009, 10:49:04

Witam
ja mam ten sam problem, mam spastyczny niedowlad KKD i wszystkie badania sa oki, lekarze powiedzieli zebym przestal swirowac i zaczol normalnie chodzic, jestem po wszczepieniu pompy baklofenowej niestety nie spelnia ona swojego zadania ( moze dlatego ze spaprali jej wszczepienie i poprawiali kilka razy)
gość
24-11-2009, 16:54:37

Witam! Jeżeli nie zostały do tej pory wykonanen można zrobić czuciow i Motorczne (magnetyczne) potencjały wywołane że zobaczyć jakie jest centrale przewodnictwo czuciowe i motoryczne. Ile lat ma brat? Od kiedy choruje? Czy MR głowy i rdzenia robiono z kontratsem? Pozdrawiam.
Początkująca
25-11-2009, 18:41:58

Dziękuję wszystkim za odpowiedż.Podaję swój numer tel.proszę o kontakt,a zadzwonię do Was.Chciałabym osobiście porozmawiac.666019003
gość
26-11-2009, 11:39:49

Witam,

Mój ojciec ma ten sam problem - od roku coraz słabiej się porusza , ma niedowład spastyczny kończyn dolnych. Wszystkie wyniki były O.K. Roziono mu najróżniejsze bardania neurologiczne i wszystko ok. z wyjątkiem pajęczynowki - okazało się że - taką postawiono w koncu diagnozę - ma zlepne zapalenia pajęczynówki - chorobę autiommunologiczną, która jak to tego typu choroby może się zatrzymać , ale jest nieuleczalna. Teraz jest na 2 letniej terapii mitoksantronem (lekiem immunopresyjnym - "chęmią") i jak na razie choroba nie postępuje ale też nic się nie poprawia. Cały czas mimo upływającego czasu wszyscy mamy nadzieję na poprawę - minął juz rok od kiedy bardzo słabo się porusza a jest dopiero po 2 chemii . Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem?

Pozdrawiam
Córka
Początkująca
26-11-2009, 14:34:06

Witam!
Brat ma 45 lat.Miał tylko robione potencjały wywołane wzrokowe.Nie pamięta czy MR było robione z kontrastem czy bez.Wszystkie wyniki wyszły ok.Kupił stymulator mięśni,dopiero zaczął używac,na razie nie widac rezultatów.Nadal proszę zainteresowanych o telefon.
gość
05-01-2010, 11:14:00

ja mam podobnie po upadku mam niedowład konczyny dolnej lewej nie uderzyłam glowa podczas upadku o nic mialam juz chyba wszystkie badania, ktore wyszly ok nie wiadomo co wywolalo niedowlad wiadomo tylko ze jego przyczyna byl upadek, nie stwierdzono zadnych chorob neurologicznych a ja jestem dziwnym przypadkiem ktorego nikt jeszcze nie mial. czy ktos moze jeszcze mial podobnie?
gość
19-03-2010, 22:46:15

Witam!
U mnie jest podobnie jak u was. Miałem robione różne badania takie jak rezonanse głowy, kręgosłupa, punkcję,potencjały wzrokowe.Lekarze mają problem bo nie wiedzą skąd się wziął niedowład kończyn dolnych bo wszystkie badania wyszły dobrze.
Co dalej robić?
Człowiek coraz gorzej chodzi.
W maju szykuję się na operację biodra (kapoplastyka)
gość
30-03-2010, 16:59:14

Witam! Moja 14 letnia córka ma spastyczność nóg,badania wyszły dobrze a przeszła 3 rezonanse emg płyn itp itd podejrzewają chorobe genetyczna Zespół strumplla-lorraina w Polsce niewiele o niej wiadomo a zagranicą wszystko kosztuje jestem w kropce nie wiem jak dalej ruszyć.Pozdrawiam. moje gg 831193.
gość
25-09-2011, 19:22:22

Gość 2010-03-30 18:59:14 Witam! Moja 14 letnia córka ma spastyczność nóg,badania wyszły dobrze a przeszła 3 rezonanse emg płyn itp itd podejrzewają chorobe genetyczna Zespół strumplla-lorraina w Polsce niewiele o niej wiadomo a zagranicą wszystko kosztuje jestem w kropce nie wiem jak dalej ruszyć.Pozdrawiam. moje gg 831193.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: