Reklama:

Niedotlenienie mózgu? (14)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-04-2016, 08:27:48

Witam. Od 3 miesięcy boli mnie głową w szczególności czuje ucisk lub coś w tym stylu w okolicy skroni, gdy patrzę na boki, w górę lub dół bolą oczy, mam wrażenie ciężkiego czoła, cały czas jestem zmęczony, gdy poćwicze 20 minut muszę się położyć i mam wrażenie jak bym odpływał, Kaj podnoszę coś ciężkiego czuje większy ucisk w skrobiach i ból nasila się, przy pochyleniu się czuje jak by ciśnienie szło do czoła, oczy, nosa, mam szum w uszach i zatkane uszy. Stało się to po tym gdy miałem grype, po kilku dniach po grupie zaczęły się duszności i są do tej pory, wcześniej przebuwałem w dusznych i gorących pomieszczeniach i trenowała przy tym 4 razy w tygodniu po 3 godziny. Laryngolok, neurolog, chirurg, kardiolog stwierdzili że jest wszystko ok. Proszę o pomoc
gość
21-11-2016, 07:44:17

Gość 2013-07-07 17:10:49
Od jakiegoś czasu nasilają się u mnie pewne objawy. A są to problemy z kojarzeniem faktów, problemy z pamięcią i przez to takie zamotanie wewnętrzne. Do tego dochodzi jeszcze kręcenie w głowie i wrażenie uścisku w głowie.
Myślę że to niedotlenienie mózgu. Wszystkie objawy pasują, na dodatek kilka miesięcy wcześniej było wydarzenie które mogło to niedotlenienie spowodować.
Nie dawno też miałam robioną tomografię komputerową głowy i rezonans magnetyczny. Oba badania w porządku. Miałam też robione EEG i co do tych wyników to nie jestem pewna czy wszystko ok. Mogę je tutaj wstawić jeśli ktoś się na tym zna.
Problem jest bardzo uciążliwy i ogranicza wiele aspektów w moim życiu.
A co wy podejrzewacie? Jeśli to faktycznie niedotlenienie mózgu to jak to leczyć i jak sobie z nim radzić?
Witam. Mam bardzo podobne objawy do Pani. Mam 19 lat, jestem anemiczką. Przez wakacje dwa razy zemdlałam, towarzyszyły temu dziwne drgania ciała, zatrzymał mi się oddech. Od tamtego czasu przyjmuję żelazo, kwas foliowy, ale moje samopoczucie nie jest najlepsze. Boję się, że to niedotlenienie mózgu, gdyż czuję ucisk w głowie, dziwne uczycie, jakbym miała zemdleć, lecz nie mdleje. Mam problemy ze skupieniem się. Jutro idę ponownie powtórzyć badania z morfologii, a następnie zamierzam udać się do neurologa. Jak Pani myśli? Może to być coś groźnego?
gość
27-09-2018, 09:43:12

Jaka moze byc przyczyna tego stanu rzeczy?
gość
27-09-2018, 13:04:37

Na tej stronie jest kompleksowy artykuł o problemie z niedotlenieniem mózgu:
https://www.medme.pl/cogninet/artykuly/niedotlenienie-mozgu-skutki-objawy-leczenie,69116.html
Najczęstsza przyczyną jest po prostu duszenie się, brak możliwości dopywu tlenu do mózgu ( podtopienie sie, zakrztuszenie się).Jednak czesto występuje to w chorobach przewlekłych takich jak
cukrzyca,
zespół bezdechu sennego,
zaburzenie rytmu serca.
Jest to groźny stan bo może skutkować w wielu przypadkach padaczką albo nawet śmiercią.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: