Reklama:

Niedotlenienie mózgu? (14)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
07-07-2013, 15:10:49

Od jakiegoś czasu nasilają się u mnie pewne objawy. A są to problemy z kojarzeniem faktów, problemy z pamięcią i przez to takie zamotanie wewnętrzne. Do tego dochodzi jeszcze kręcenie w głowie i wrażenie uścisku w głowie.
Myślę że to niedotlenienie mózgu. Wszystkie objawy pasują, na dodatek kilka miesięcy wcześniej było wydarzenie które mogło to niedotlenienie spowodować.
Nie dawno też miałam robioną tomografię komputerową głowy i rezonans magnetyczny. Oba badania w porządku. Miałam też robione EEG i co do tych wyników to nie jestem pewna czy wszystko ok. Mogę je tutaj wstawić jeśli ktoś się na tym zna.
Problem jest bardzo uciążliwy i ogranicza wiele aspektów w moim życiu.
A co wy podejrzewacie? Jeśli to faktycznie niedotlenienie mózgu to jak to leczyć i jak sobie z nim radzić?
gość
07-07-2013, 17:00:06

Idź do jakiegoś dobrego neurologa w innym mieście, bo objawy mogą pasować niby do niedotleniena mózgu a sie okaże że to jakaś że to jakaś choroba mózgu. A miałeś robione usg tętnic szyjnych?? bo mogą być niedrożne jak u mojego teścia przebadali go wzdłuż i w szerz i nic nie znaleźli, a on ciągle zawroty głowy, utrata równowagi,nieostre widzenie, wymioty i ciągle w kółko. Dostawał leki neurologiczne, dostawał na poprawienie krążenia mózgowego, psychotropy na nasilającą się depresję w końcu położył nam się do łóżka i robić w pampersy. W końcu w desperacji mój mąż wezwał jakiegoś tam znachora który stwierdził że ojciec ma nie coś z szyja lub z tarczycą, zrobiliśmy prywatnie badanie krwi na hormony i było wszystko ok, w końcu mąż zamówił prywatnie usg do domu lekarz zrobił je tacie od stóp do głów i w końcu nic nie znalazł, jeszcze wspomniałam że był jakiś tam znachor i twierdził że teść ma coś z tarczycą lub szyją, lekarz zrobił usg tarczycy nic nie znalazł usg tętnic szyjnych i znalazł zatkane tętnice wewnętrzne, zaraz kazał wezwać pogotowie i wypisał skierowanie do szpitala na neurologię. Zrobili teściowi 2 zabiegi i stan się znacznie poprawił, teść dzięki rehabilitacji zaczoł chodzić, kontroluje już swoje potrzeby fizjologiczne mówi mało ale mówi. Po całych perypetiach pojechałam do lekarza co leczył teścia i ten bardzo się zdziwił co my wymyśliliśmy wiec może tyy masz podobnie zatkane tętnice wewnętrzne lub zewnętrzne??
Początkujący
10-07-2013, 09:08:27

Witam :)
Mam dokładki wszystkie objawy tak jak ty + wiele innych i też podejrzewam niedotlenienie lub niedokrwienie. Dzień w dzień się strasznie męczę. Od lekarza dostałem SSRI Paxtin i dzięki niemu niektóre z objawów zmniejszyły się.
Poczytaj mój post - Kierunek Leczenia
lifeless
gość
11-07-2013, 18:14:33

ty masz człowieku nerwicę hipochondryczna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wtajemniczony
23-07-2013, 16:53:58

Witam, to najprawdopodobniej jest niedotlenienie mózgu, ale trzeba znaleźć jego przyczyne, u mnie zwiazne to było z zapadaniem sie ścianek gardła podczas snu, odkąd śpie wspecjalnym aparacie, dolegliwosci znacznie się zmniejszyły.
gość
28-09-2013, 13:51:09

Dziewczyny dodam i ja wam swoją krótką przygodę, zaczęło się od słabych zawirowań w głowie raz na parę dni z czasem i co raz częściej i silniejsze w dwa miesiące doszło do tego że co minutę co dwie miałam takie wiry że łapałam się wszystkiego co miałam pod ręką inaczej bym upadła co gorsze działo się to w dzień i w nocy podczas snu,pewnego dnia wyszłam rano na balkon i tak jak wchodziłam tak upadłam nie wiem jak wstałam i doszłam do pokoju ale wiem jak siadałam na fotel jak mi serce biło nie byłam w stanie nic powiedzieć doszłam troszkę do siebie i poszłam do lekarza rodzinnego dała mi skierowanie na RTG górnego odcinka kręgosłupa i to był strzał w dziesiątkę wyszło że mam obniżoną lardoze i to była przyczyna zawrotów głowy i utrata równowagi o której nie wspomniałam(czasami jak stałam to bujało mnie na różne strony i nie byłam w stanie nad tym zapanować). Dzisiaj czuję się świetnie ale jestem na lekach Betaserc i Vicebrol o dzięki wam leki że jesteście ze mną
gość
28-09-2013, 19:14:21

Super że ci się udało znaleść przyczynę
gość
15-09-2014, 18:51:35

jerzy.jan 2013-07-23 18:53:58
Witam, to najprawdopodobniej jest niedotlenienie mózgu, ale trzeba znaleźć jego przyczyne, u mnie zwiazne to było z zapadaniem sie ścianek gardła podczas snu, odkąd śpie wspecjalnym aparacie, dolegliwosci znacznie się zmniejszyły.
Mam identyczne objawy a do tego okropnie chrapię i mam bezdech, chyba musze zgłosić się do lekarza tylko nie bardzo wiem jakiego?
gość
17-09-2014, 20:00:21

Ja czuje ciagle zmeczenie, byc moze zaczelo sie to od wypadku ktory mialam 2/3 lata temu ;/ uderzylam lekko glowa o szybe... od tamtej pory boli mnie glowa i moglabym spac cale dnie, nie moge znalezc przyczyny ;/ dodatkowo mam problemy z nosem bo ciage mam wrazenie ze wydzielina jtora powinna nim splywac, splywa gardlem... i tak caly rok... co to moze byc ? Mialam robione badania zatok i nic nie wykazalo ...
gość
25-01-2015, 14:30:32

Ja na poprawę koncentracji, rozkojarzenie i zmęczenie stosuję tlen inhalacyjny w puszce w sprayu https://www.kokonaturel.pl/tleninhalacyjny7l.html nawet pomaga i jestem z niego zadowolony, także polecam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: