Reklama:

Neurotop (20)

Forum: Padaczka

Początkująca
26-07-2012, 19:10:25

Mam nadzieję, że będzie dobrze jak zacznę to gówno brać . Jestem bardzo aktywna ruchowo. Prowadzę zajęcia sportowe codziennie. Nie wyobrażam sobie zmienić mojego trybu życia , tylko ze względu na te pieprzoną chorobę. Mam nadzieję, że kiedyś mi to przejdzie . To zostało mi po usunięciu torbieli III komory mózgu w 2006 roku.
gość
08-08-2012, 18:36:15

Działanie leku stabilizuje się po ok. miesiącu.
Moja córeczka brała ten lek. Jest najlepszą uczennicą w klasie- lek był tak dobrany, by nie wpływał na funkcje poznawcze.
Objawy uboczne jakie u niej wystąpiły: utrata łaknienia i pragnienia- musiałam kontrolować ilość płynów i co pewien czas stosować Citropepsin, gdy bardzo mało jadła. Następnie objawy niedoboru magnezu- miała zawsze pod ręką czekoladę lub inny batonik- jest chudzinką więc przy okazji uzupełniała kalorie. 2 razy w tygodniu, gdy nie miała dużej ochoty na produkty zawierające wapń, podawałam jej wapń.
Ogólnie jestem zadowolona z tego leku, ale nie wyeliminował napadów, jedynie je zmniejszył, więc trzeba było go zmienić.
Pamiętaj- każdy organizm inaczej reaguje na dany lek. Nie ma leków nie dających żadnych objawów ubocznych. Może źle interpretuję, ale jesteś bardzo nerwowa- może to objawy wypłukania przez lek (ale też stres, kawę) magnezu?
Początkująca
09-08-2012, 19:33:41

nie jestem nerwowa, tylko mam trochę osobistych problemów. Ze zdrowiem wszystko dobrze, tylko bałam się trochę tego nowego leku. Nie myślałam, że będę musiała zmieniać Trileptall. Zobaczymy ,obecnie czuję się dobrze.
Początkująca
09-08-2012, 19:39:37

jeszcze jedno dziękuję, czekam na wiadomości na temat tego leku i skutków ubocznych.
Początkująca
09-08-2012, 19:45:54

wiesz co martwiłam się, że czasem czegoś zapominam . Teraz myślę,że to nawet trochę normalne. Nic się ze mną nie dzieje specjalnie, tylko trochę śpię ! Super ,że można o czymś takim z kimś porozmawiać !
gość
25-04-2013, 19:16:29

I jak tam ten neurotop? Ja tez zmieniam z Trileptalu który był dla mnie dobry - dobrze się po nim czulam
gość
25-04-2013, 19:26:02

Czasem zapominam, że jestem chora . Neurotop w porządku , biorę jakiś czas ! Tylko nadal mam niski poziom magnezu ! Co bierzecie na przemeczenie ?
gość
17-11-2018, 12:49:34

Biorę neurotop 300retard 2x dziennie - na padaczkę, ataków nie mam, pod warunkiem regularnego przyjmowania, nie zarywania nocy i abstynencji. Ale mam inny problem. Występuje u mnie nadciśnienie, nie mogę dopasować z lekarzem leku, po kilku rodzajach bardzo dusił mnie kaszel, wręcz kokluszowy, teraz biorę tolura 80 raz - kaszlu nie ma- a i tak to ciśnienie miewam 138 na 100 i ponad ( pomimo leku). Czy neurotop może mieć wpływ na moje nadciśnienie.
gość
28-11-2020, 08:03:23

Każdy lek może mieć wpływ na cisnienie
gość
18-03-2021, 15:03:24

Ja biorę Neurotop 300 rano i wieczorem po jednej tabl. W dzień jak wezmę to chodzę zamulona otępiała i ospała i cały czas mam taki lęk obawę przed atakiem ze mnie coś złapie i potrafię jeszcze pół tabl wziąsc.A noc jak noc biorę i idę spać łącze je oczywiście z tabl na spanie bo bezsenność nie zasnę inaczej.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: