Reklama:

Neurotop (20)

Forum: Padaczka

Początkująca
12-07-2012, 19:10:43

czy jest ktoś kto bierze Neurotop. Mam zmieniony z Trileptalu, bo jestem bez ataków od 4 lat. Debilna polityka w Polsce, jak jest ci za dobrze to trzeba pogorszyć.
gość
13-07-2012, 19:47:54

Aneto, co masz na myśli mówiąc "debilna polityka w Polsce", pamiętaj, że przy padaczce jeżeli jest dobrze nie wskazana jest zmiana leków.
Pozdrawiam Alicja
Początkująca
14-07-2012, 06:02:52

Mam myśli, to iż biorąc Trileptall od 5 lat nie mama ataków. Ponieważ ich nie ma lekarz musi przepisać lek starszej generacji, niestety . Trochę się obawiam zmiany !
gość
14-07-2012, 09:02:45

Anetko!
To, że debilna polityka to my chorzy wiemy to doskonale.
Ja od ponad 12 lat biorę Tegretol od dłuższego czasu są problemy z zakupem tego leku.
Zawszę muszę mieć niewielki zapas, gdyż kolejnej recepty nigdy nie zrealizuję po przyjściu do okienka.
Ponadto biorę drugi lek Keppra, w ubiegłym roku kupowałam na ryczałt, teraz za op. 100 tab. płacę 43,81 zł, a gdzie jeszcze inne leki?
Pozdrawiam Alicja.
Początkująca
14-07-2012, 19:27:11

Mam obawy, czy będę dobrze tolerować ten lek !!! Przy trileptallu czuję się świetnie!!!
gość
15-07-2012, 18:23:45

Witam Aneto!
Mam nadzieję, że w trakcie zmiany leku nie będziesz miała przykrych incydentów.
Anetko sprawdziłam przed momentem na internecie, że na lipiec 2012 lek Trileptal jest w wykazie leków, powinien być w aptekach, może być taka sama sytuacja jak z moim Tegretolem, musisz pytać w różnych aptekach, ewentualnie zostawić receptę w aptece żeby Ci zamówili.
Pozdrawiam gorąco Alicja.
Początkująca
16-07-2012, 06:26:32

Trileptall jest w wykazie leków, tylko że dzięki bogu nie mam ataków lekarz nie może mi go przepisać. Może przepisać leki starszej generacjii. Takie jak Neurotop. Dlatego szukam kogoś kto powie mi jakie mogą być skutki uboczne, żebym się przygotowała
Początkująca
24-07-2012, 08:59:01

Rzeczywiście chore. Ja znowu na Neurotopie, na razie tydzień, mam jazdy, więc czuję się nie bardzo. Ale przynajmniej rzadziej mam mioklonie. Powiedzcie mi, czy mogę pić kawę? Wydaje mi sie, że działanie leków nasennych z kawą będzie się kłóciło (?)
Śpię po 10 godzin i mi mało, znów moje życie jest beznadziejne.
Jaką dawkę Neurotopu Aneto bierzesz?
Początkująca
24-07-2012, 15:34:47

jeszcze nie zaczęłam , mam na parę dni trilleptal ! Lekarz przepisał mi 2x300mg ! Boże jak strasznie boję sie zacząć go brać !
Początkująca
26-07-2012, 08:04:16

No powiem tak. Ja nie wiem po jakim czasie Neurotop czy inne zaczynają działać, ale mioklonie po kilku dniach wróciły, przedwczoraj było ostro już. Jestem skołowana, lekarz mi to dał, a w ulotce napisane jest, że na mioklonie to nie działa.
Powiedz mi, nabrałaś wody czy w ogóle przytyłaś na psychotropach? Mi metabolizm pieprznął, załatwiam się raz na tydzień, może dwa. Musze włączyć porządną dietę teraz. Wydaje mi się, że tyję z dnia na dzień mimo, że to ponad tydzień od pierwszego tabsa. Też mam 300x2. To nie jest duża dawka, brałam większe, ale nie pamiętam dokładnie. Tylko! że wtedy brałam na bóle głowy jako objaw epi, a teraz mioklonie i bóle głowy.
Wykończę się, jakiekolwiek małe gówno rozprasza moją i tak już spieprzoną uwagę, zapominam się na maxa. A wypadałoby, bym była skupiona w pracy od czasu do czasu, co? Śpię po 12 h i mało mi. Cały czas pilnuję się by ktokolwiek - w autobusie, pracy - nie zauważył tych pieprzonych drgawek.
Dodam jeszcze, że życie partnerskie (k..wa, słowo mi uciekło, często się to zdarza, chodzi mi życie z facetem) no trochę upada. On chce film/spacer, a mi powieki drżą by je zamknąć i zasnąć.
Jeszcze dodam, że od momentu przyjmowania leków całkiem ładnie przeklinam, to z nerwów, z tego że muszę się ukrywać z tą chorobą, bo od razu uważają Cię za niewydolną. A przecież psychotropy to leki uspokajające.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Rezonans głowy 15 latka
Chłopak 15 lat, z ASD, ADHD,zaburzeniami koncentracji i uwagi, dodatkowo drżenia kończyn dolnych i górnych najbardziej intensywne w obrębie dłoni. Dodatkowo homocysteina 25 oraz na zmianę powyżej normy wapń całkowity lub wapń zjonizowany.
gość
Proszę o wasze opinie
Witam czy jeżeli mam polineuropatie obwodowa mogę pracować na hucie gdzie z metali ciężkich jest właśnie ołów
gość
Dziwne bóle głowy i szyii
Witam piszę do was z zapytaniem ponieważ może ktoś przechodził coś podobnego i dalej mi podpowie co robić. Około dwa miesiące temu zaczęła boleć mnie głowa z tyłu po prawej stronie ból nie jest mocny raczej lekki po tabletce przeciwbólowej ustępuje na cały dzień lecz najbardziej męczące jest to iż trwa co dzień od rana aż do położenia się w łóżku wtedy ustępuje. Byłam u kilku neurologów którzy nie stwierdzili objawów neurologicznych każdy "szedł" w kierunku napięcia mięśni potylicznych barkowych ogólnie mięśni znajdujących się w tym obrębie. Robiłam rtg które wykazało zniesienie lordozy szyjnej oraz boczne lekkie skrzywienie kręgosłupa korzystałam z kilku różnych fizjoterapii (tylko jedna przyniosła ulgę ból zniknął na dwa tygodnie) gdy pojawił się ponownie postanowiłam wykonać rezonans odcinka szyjnego który wykazał zniesioną lordoze (rezonans był niskopolowy 0,4 T zastanawiam się czy nie był zbyt słaby i czegoś nie przeoczył) ostatnio ból zniknął samoistnie na kilkanaście dni ale wczoraj się znów pojawił czasami promieniuje za ucho do skroni zdarzyło się też do oka ale zazwyczaj odczuwam go w jednym miejscu z tył głowy bardzo nisko czasami czuję jakby mrowienie w karku i ciągnięcie zdarza się także iz ból pojawia się w innych częściach głowy ale jest to kilkusekundowy ból kłujący który szybko mija obecnie czekam na rezonans głowy ponieważ zaczęłam się zastanawiać czy to nie jakiś guz myślę s gdzie jeszcze mogę szukać przyczyny może ktoś przechodził coś podobnego. Będę wdzięczna za rady.
gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
Reklama: