Reklama:

przepuklina kręgosłupa (554)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
22-03-2015, 01:49:02

Prof Podgórski to światowej klasy neurohirurg i przy tym niesamowity człowiek... Dzięki niemu normalnie chodzę i nie wiem co to ból. Tacy ludzie jak prof. Podgórski to największe skarby tego świata!
gość
04-07-2015, 14:21:03

Witam,
od ponad miesiąca borykam się z przepukliną poniżej przesyłam wynik MR, rechabilitacja trochę pomogła jednak nadal nie czuje się tak jak przedtem.
Byłem u neurochirurga (3) i wszyscy proponują operację natomiast ortopedzi i fizjo proponują rechabilitację. Trochę zgłupiałem bo nie wiem już kogo posłuchać.

gość
10-07-2015, 15:48:35

jeśli chodzi o neurochirurgów, to ja zdecydowanie polecam ośrodek diagnostyki i leczenia różnych chorób nie tylko układu nerwowego w Warszawie. od lat u nich się leczę i naprawdę są to najlepsi specjaliści w swoim fachu.
gość
10-07-2015, 15:49:17

Gość 2015-07-10 17:48:35
jeśli chodzi o neurochirurgów, to ja zdecydowanie polecam ośrodek diagnostyki i leczenia różnych chorób nie tylko układu nerwowego w Warszawie http://www.rexmedicasport.pl/neurochirurgia od lat u nich się leczę i naprawdę są to najlepsi specjaliści w swoim fachu.
gość
15-07-2015, 10:57:22

już miałem konsultację u trzech neurochirurgów i wszyscy proponują operację. Mam już nawet termin na wrzesień. Natomiast ortopedzi i rechabilitanci chcą to rechabilitować i oddradzają operację. Mam już mętlik od tego. : )
Nie ukrywam, że po rechabilitacji objawy trochę ustąpiły nie boli mogę się w miarę poruszać jednak jestem na zwolnieniu i nie prowadzę normalnego trybu jak przed tem.
Zauważyłem, że przy dłuższym siedzeniu np. w samochodzie albo jak jestem dłużej na nogacha pojawia się dyskomfortowe kłucie w odcinku lędziwowym.
gość
09-08-2015, 15:04:16

Dzień dobry, od niemal dwóch lat męczę się z bólami kręgosłupa w odcinku lędźwiowym, rehabilitacja kilkutkrotna nie dawałą żadnej poprawy, aktualnie wykonuje od dwóch miesięcy ćwiczenia dobrane przez fizjoterapeutę, mam pytanie czy mógłby ktoś rzucić opis na opis mojego rezonansu?
http://i.imgur.com/KBusY9d.png
Dolegliwości nie są duże, ale patrząc na ten temat to z takimi wynikami badań juz przeprowadza się operację, prosiłbym o podpowiedź gdzie szukać pomocy oprócz fizjoterapeuty.
gość
09-08-2015, 15:06:01

Aha i jeszcze jedno, czy wypuklina tylna l5-s1 z modelacją krążka o której mowa u mnie na opisie to tzw. przepuklina?
gość
07-09-2015, 15:57:12

Witam!Jestem miesiąc po operacji odcinka lędźwiowego kręgosłupa L3-L4.Operację miałam w Kaliszu.Czuję się lepiej,ale daleka droga przede mną .Szukam osób, które przeszły podobny zabieg,żeby wymienić się informacjami jak czuli się po operacji ,jak przebiegała rekonwalescencja i kiedy ewentualnie wrócili do pracy.Mój e-mail beti36@vp.pl .Pozdrawiam
Początkujący
10-09-2015, 15:17:25

Gość 2015-09-07 17:57:12
Witam!Jestem miesiąc po operacji odcinka lędźwiowego kręgosłupa L3-L4.Operację miałam w Kaliszu.Czuję się lepiej,ale daleka droga przede mną .Szukam osób, które przeszły podobny zabieg,żeby wymienić się informacjami jak czuli się po operacji ,jak przebiegała rekonwalescencja i kiedy ewentualnie wrócili do pracy.Mój e-mail beti36@vp.pl .Pozdrawiam
Do rehabilitanta trzeba się udać.
Przepuklina krążka: L4/L5 i L5/S1, Kręgozmyk 2*, stenoza kanału kręgowego SKUTECZNA REHABILITACJA (bez operacji) - Zdrowy kręgosłup od 2013r.
gość
17-09-2015, 09:14:35

Jestem 5 dni po operacji L4-L5 każdego dnia jest coraz lepiej. Oczywiście trochę jeszcze się czuje ranę oraz czasem zakuje coś w nodze :) Przez 4 tygodnie 0 siedzenia tylko leżenie albo chodzenie. Po 4 tygodniach można zacząć rehabilitacje. Czas gojenia się w środku do 6 mc do pracy można wrócić po 2-3 misiącach. Jazda samochodem odpada na kilka miesięcy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: