Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-11-2015, 19:42:03

Ale w sumie mialas podejrzenie znt, czy jednak uszkodzenie przez dentyste? Ja dopiero po czterech miesiacach od usuniecia tych kanalow, cierpie i cierpie i nie moge zakonczyc leczenia. Leki przeciwbólowe u mnie pomagają tylko na ten dolny rozwiercony zab, a na górne zęby niestety slabo. Dziękuje, ze mi odpisałaś i ze napisałaś o tych drożdżach. Czytałam o tyn, ale zapomniałam. :( JEstem w strasznej rozsypce, bo mam ogromnego stracha, ze ten bol nie ustanie i ząb rozwiercony, to powoduje, że mało jem i chudnę. To nie sa napadowe bole, tylko non stop bola mnie te zeby i promieniują na twarz. :( A.
gość
04-11-2015, 12:00:45

Ciężko ustalić od czego zaczął boleć mnie ten nerw. Wszystko zaczęło się od leczenia stomatologicznego. Dentystka zakończyła leczenie pozostawiając resztki niewyczyszczonej miazgi na dnie korzeni zęba, powstało straszne zapalenie i podejrzewam że to było przyczyną zapalenia nerwu. Musisz jeść i dostarczać organizmowi niezbędnych składników, ponieważ nie możesz dopuścić do innych problemów zdrowotnych i pij drożdże. Tylko je zalej wrzątkiem! Mnie też bolało non stop. Neurolog postawił diagnozę "atypowe bóle twarzy" a nie neuralgia. Nie załamuj się tylko, przyjdzie taki dzień, że będzie lepiej.. musi . Moni
gość
06-11-2015, 15:16:36

Bylam wczoraj u chiruga szczekowego z wynikiem tomografii. Stwierdzil, ze boli mnie na dole od kanalu, a na gorze od poczatkow paradontozy. Nic nie wspomnial o znt. Moja (juz byla) stomatolog dziwi sie ze ja nie biore tych tabletek od neurologa. Ja jej mowie, ze mam staly bol konkretnych zebow, a nie napadowy, no ale neurolog, wie lepiej, choc tez duchem swietym nie jest, bo jestem przed rezonansem. Zeby bolaly jak bola, po naruszonej dzis kieszonce kolo zeba, bola jeszcze bardziej. Ehhhh A na tomografii wyszly tez problemy z zatokami, krzywa przegroda nosa i przerostem malzowiny nosowej dolnej, po tej stronie bolacych zebow. A.
gość
06-11-2015, 16:55:16

Szczęście w nieszczęściu... mam na myśli, że nie masz zapalenia nerwu trójdzielnego. Zęby w końcu przestaną boleć a zatoki można wyleczyć. Nie martw się, będzie dobrze . Na paradontozę jest bardzo dobra pasta MERIDOL. Powinnaś nią myć wieczorem zęby i odwiedzić dobrego laryngologa. Pozdrawiam Moni.
gość
12-11-2015, 07:24:16

Hej, tu znowu A. Leczylam ten chory zab, ale chyba nie ma wyjscia i trzeba bedzie go usunac, bo daje o sobie znac bolowo. Gorny zab jak bolal, tak bolal (rozlewa to sie na caly policzek). Lekarz (doswiadczony edndodonta) nie chce go leczyc powtornie kanalowo. Schudlam juz piec kilogramow i chudne dalej, boli jak cholera, wyjscia nie ma, trzebra rwac. Tylko sie boje, ze to mi nie pomoze, ze jak bedzie bolalo, tak bedzie bolalo? A pozniej implanty, nie wiem czy sie zdecduje jesli po leczeniu kanalowym, przezywam takie katusze?? Jest strasznie ciezko. Moze przed wyrwaniem zebow zrobic rezonans? Nie wiem gdzie szukac pomocy, serio, nie wiem...
gość
12-11-2015, 07:26:25

Te dwa zeby, zniszczyla mi pierwsza stomatolog, mam ochote do niej pojsc i cos jej powiedziec do sluchu. :(
gość
12-11-2015, 18:20:34

Czy byłaś u doświadczonego stomatologa który leczy zęby mikroskopowo? Może masz jakiś ukryty kanały i dlatego tak Cię boli? Ja również miałam podobną sytuację i okazało się, że niepotrzebnie usunięto mi dwa zęby. Moni
gość
13-11-2015, 11:50:48

Tak, teraz lecze zeby tak jak sie powino leczyc wspolczesnie zeby kanalowo pod mikroskopem. Cena taka sama jak za to poprzednie leczenie bez. Niestety, czlowiek w bolu to sie poddaje wszystkim i wszystkiemu. Ten lekarz, ktory mnie leczy, to on nawet mi nadzieji za duzo nie daje, doradza wyrywac zeby i tyle. Mowi, ze mi przeleczy te zeby, ale one nie przetrwaja dlugo sa za slabe. Ja juz nie chce tych zebow leczyc, chce je usunac. Czy Tobie jak usunieto te zeby to bol minal, czy przeniosl sie w inne miejsce? Bo mnie to tylko interesuje, zeby mi ten bol minal. Niestety na ten gorny zab leki ibuprom nie dzialaja.
gość
13-11-2015, 14:32:23

Niestety... ból po usunięciu zębów nie minął... pozostał tam gdzie był... nadal bolała mnie cała górna lewa szczęka... i wtedy już wiedziałam, że boli mnie nerw trójdzielny. Ibuprom też u mnie nie działał, lecz uśmierzał ból Antidol. M.
gość
13-11-2015, 14:57:18

Ehhh, ale sama pisalas, ze nie siegnelas po leki przeciwpadaczkowe. Czyli postanowilas, czekac az bol minie i suplementowac sie witamina b? I ile czasu Ci to zajelo, az poczulas ulge? Jak sie teraz czujesz?
U mnie boli nieprzerwanie juz trzy tygodnie, a od czterech miesiecy mam powazne bole zwiazane z tymi zebami. Ale choc troche mnie puszczalo. Nie wiem, mnie sie wydaje, ze boli mnie konkretny zab, nie moge go dtokac jezykiem. Endodonta uwaza, ze zeby nie byly leczone w sterylnych warunkach i dlatego mnie bola. Bolal mnie dzis strasznie ten na gorze, wzielam ibuprom i wlasnie na gorze tez sie wyciszylo, ale powoli wraca. Powiem szczerze- mozna oszalec! Jak w takie bolace miejsca wsadzac implant? A przeciez szczeka mi sie obsunie, nie bedzie to pieknie wygladac. :(

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: