Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
19-06-2012, 17:46:08

Czy ktoś miał stosowany Gamma Knife w leczeniu neuralgii nerwu trójdzielnego?
Pozdrawiam
gość
22-06-2012, 09:12:11

Witam!
Leczę się na "neuralgię" już ponad pół roku. Neurolog wysłał mnie na tomografię, jednak wyniki nie wskazują na jakiekolwiek zmiany... i teraz moje pytanie: czy to wyklucza neuralgie? A głowa mnie boli, mrowi mnie połowa twarzy, podnieść górnej wargi nie mogę - czy może być jakaś inna przyczyna tego stanu?
gość
22-06-2012, 10:59:06

To że tomografia nic nie wykazała to znaczy że nie ma niczego niepokojącego ani nadającego się do operacji.Objawy jednak są podobne do moich szczypie piecze pali mrowi łaskocze uderza większa gałązka nerwu trudno zrobić ustami rurkę kłopoty z myciem zębów bo przeskakuje nerw wyrywa oko boli masa drobnych punkcików na połowie głowy boli lub łaskocze w kąciku nosa lub ust itd.To wszystko neuralgia choć jestem po operacji odbarczenia nerwu jakieś pół roku.Biorę tabletki i jest trochę lepiej.Sytuacja i tak się poprawiła na plus bo przed operacją bolały całe gałęzie nerwu i wrzeszczałam z bólu przez tydzień nie jadłam ani piłam mówiłam nic.Po sterydach złagodniało.
gość
03-07-2012, 21:36:21

Gość 2012-06-13 00:41:42 Witam, jestem rehabilitantką i miałam pacjentów z neuralgią nerwu żuchwowego. Baaaardzo pomaga praca w obrębie stawu skroniowo-żuchwowego, na tkankach miękkich. Polecam udać się do rehabilitanta pracującego na tkankach miękkich.
Pozdrawiam i życzę zdrowia
gość
05-07-2012, 11:41:07

Witam wszystkich. Mam pytanie czy przy neuralgii nerwu trojdzielnego dzialaeczulenie stomatologiczne?? U mnie dziwne bole zaczely sie ponad 2 lata temu po leczeniu kanalowym, biegalam po wszystkich stomatologach w moim miescie. ROzwiercone mialam wszystkie zeby po stronie bolu. Poszlam do neurologa ponaciskal na twarzy tzw. punkty spustowe czy jakos tak, nic mnienie bolalo. Dostalam leki Liryce ktore bralam jakies 3 miesiace i jedno opakowanie Millgammy. Ja nie mialam zadnych dretwien po tej stronie i nie byl to bol nie do zniesienia ale ze jestem panikara to jak tylko mnie zabolało (zarwało) to odrazu panikowalam. Niewiem do konca czy to neuralgia. Nie biore zadnych tabletek, tylko te o ktorych wspomnialam wyzej ponad 2 lata temu. Czasem mnie lekko zaboli i pozniej mam uczucie jakbym miala lekko spuchniete podniebienie. Ostatnio bolalo mnie przez 2 dni rok temu. Mialam rezonans ktory niec nie wykazal (wszystko OK), bylam u laryngologa ktory zrobil mi przeswietlenie zatok i tez dobrze. Czy myslicie ze to Neuralgia?? Ja sie caly czas boje zebow myvc po tej stronie choc nigdy od szczotkowania mnie nie bolalo. Szostke gorna po tej stronie mam caly czas rozwiercona i boje sie isc jej dokonczyc, poniewaz niewiem czy jak nie daj Boze to neuralgia to czy znieczulenie zadziala??? PROSZE pomozcie!!
gość
05-07-2012, 11:41:56

Witam wszystkich. Mam pytanie czy przy neuralgii nerwu trojdzielnego dzialaeczulenie stomatologiczne?? U mnie dziwne bole zaczely sie ponad 2 lata temu po leczeniu kanalowym, biegalam po wszystkich stomatologach w moim miescie. ROzwiercone mialam wszystkie zeby po stronie bolu. Poszlam do neurologa ponaciskal na twarzy tzw. punkty spustowe czy jakos tak, nic mnienie bolalo. Dostalam leki Liryce ktore bralam jakies 3 miesiace i jedno opakowanie Millgammy. Ja nie mialam zadnych dretwien po tej stronie i nie byl to bol nie do zniesienia ale ze jestem panikara to jak tylko mnie zabolało (zarwało) to odrazu panikowalam. Niewiem do konca czy to neuralgia. Nie biore zadnych tabletek, tylko te o ktorych wspomnialam wyzej ponad 2 lata temu. Czasem mnie lekko zaboli i pozniej mam uczucie jakbym miala lekko spuchniete podniebienie. Ostatnio bolalo mnie przez 2 dni rok temu. Mialam rezonans ktory niec nie wykazal (wszystko OK), bylam u laryngologa ktory zrobil mi przeswietlenie zatok i tez dobrze. Czy myslicie ze to Neuralgia?? Ja sie caly czas boje zebow myvc po tej stronie choc nigdy od szczotkowania mnie nie bolalo. Szostke gorna po tej stronie mam caly czas rozwiercona i boje sie isc jej dokonczyc, poniewaz niewiem czy jak nie daj Boze to neuralgia to czy znieczulenie zadziala??? PROSZE pomozcie!!
gość
25-07-2012, 22:22:51

Witam.
Od 8 lat zmagam się z klasterowym bólem głowy i wiem co czujecie drodzy Klasterowicze. Postanowiłem podzielić się z Wami uważam bardzo cenną informacją, dla mnie to jest zbawienie i mam nadzieję, że pomogę również Wam. Dwa miesiące temu zauważyłem, iż podczas ataku po wypiciu mocnej kawy ból ustał po 10 - 15 minutach, od tego czasu nawet o 2 w nocy kiedy budzi mnie ból głowy piję kawę i ból po kilkunastu minutach zupełnie odchodzi, po 2 miesiącach jestem pewien w 100% że podniesienie ciśnienia wstrzymuje atak. Sprawdźcie to, jeśli ktoś nie pije kawy, polecam napój energetyczny lub trening - sprawdzałem wszystkie wymienione możliwości. Proszę Was o sprawdzenie i ewentualne komentarze, ponieważ ciekaw jestem czy to zadziała w Waszym przypadku.
Nie jest to oczywiście złoty środek na pozbycie się choroby, ale na początek pozbądźmy się tego wstrętnego bólu!
Podaję link do facebook-a, proszę o informacje od tych, którym to pomoże...
http://www.facebook.com/profile.php?id=1822156664&ref=ts
Pozdrawiam
gość
27-07-2012, 12:01:21

Witam!
Juz pisalam na tym forum.. ze w moim przypadku zapalenia nerwu pomogl mi Dr.Wasyl Sycz .. link http://sycz.cze.pl/
Wczesniej kilkukrotnie dostawalam skierowanie na operacje..nie godzilam sie. Ludzie!! Przeciez to glowa..jaka operacja! Ciezko bylo ale zdecydowalam sie na pijawki..drastycznie..ale jaka ulga po zabiegu. Wolalam to niz operacja...do konca nie wierzylam ze pomoze ale sie ratowalam. A teraz jestem szczesliwa ze mnie nic nie boli. Wrocilam do zycia.
Szukajcie lekarzy HIRUDOTERAPEUTOW w swoim miescie. Napewno pomoze!!!
gość
05-08-2012, 23:29:18

Witam, opisałaś podobną historię do mojej, tylko tyle ze mi nerw naruszyła dentystka od 3 lat cierpię na neuralgię, przez ten okres leczyłam wszystkie zęby po stronie bólu bo tak go własnie odczuwam byłam u 10 róznych stomatologów i 4 chirurgów, ponadto u kilku lekarzy rodzinnych, neurologów i laryngologów bo pogorszył mi się słuch. Moje odczucia były takie ze lekarze są niedokształceni jedni twierdzili ze jestem za młoda na tę chorobę natomiast inni ze udaję a jeszcze inni ze nie mam typowych objawów. nie biorę zadnych leków do bólu się przyzwyczaiłam ale ostatnio się bardzo nasilił. odczuwam bol przy gryzieniu, piciu typowy przy tej chorobie silny bardzo przeszywający kilkusekundowy a oprócz tego trochę lżejszy trwający od kilku do kilkunastu minut. Pomaga mi mycię zębów pastą na nadwrazliwe zęby a także polewanie ziemną wodą. Ja mam zamiar udać się do lekarza chociaż nie jestem osobiście za braniem leków które mają gorsze skutki uboczne niż pomocnicze działanie na ból. Ogólnie ttrzeba dbac o siebie jak w kazdej chorobie, myslę ze warto jest dogrzewać cały organizm w jesieni i zimą, wysypiać się, zdrowo się odżywiać i uprawiać sport.
gość
01-09-2012, 09:23:22

Kłaniam się nisko tym którzy chorują na to paskudztwo....Od pół roku należę także do grona tych nieszczęśliwców. Byłam u kilku neurologów, laryngologów..Szkoda co pisać poziom lecznictwa w Polsce sięgnął dna..Konwalstwo lekarzy nie zna granic najpierw stwierdzono zakażenie wtórne , potem migrenę, przeleczono mnie na nerwicę, dopiero gdy zrobiłam prywatnie rezonans magnetyczy wyszło co mi jest, a i tak barany mają problem żeby podjąć odpowiednie leczenie.....Kochani rezonans i dobry lekarz to podstawa....
Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: