Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-07-2015, 16:56:55

witam,
czy zna ktoś dobrego neurologa z Warszawy kto jest ogarnięty w neuralgii nerwu trójdzielnego ? Mam pradwopodobnie uszkodzony nerw ( nie wiadomo która gałązka czy cały ). Bóle obustronne, rwace, czasem palące nie są napadowe tylko cały czas. Stosowałam ponad 3 tyg. gabapenin już 1600 mg ale nic nie pomaga. Ostatni dostałam nowy lek amitryptylinium VP ( powoli mam zmiejszać dawkę gabapentin ) ale obawiam się, że skutek będzie ten sam.Każdy lekarz ma inną teorię leczenia. Jeżeli ktoś ma podobne doświadczenia, może poradzić dobrego lekarza to proszę o kontakt może być e-mailowy wawka89@spoko.pl
pozdrawiam Sylwia.
gość
21-08-2015, 18:11:45

Sylwia ja po 2 latach meczarni, bolu zebow obustronnych i ciąglych a nie napadowych zaczelam brac Gabapentin. Przez 5 tygodni bralam dawke 300 i nic mi nie pomoglo, pozniej zwiekszylam do 900 i po 4 dniach poczulam poprawe. Takze mysle ze 3 tygodnie to troche za krotko, poczekaj jeszcze z tydzien moze beda efekty. A neuralgii nie da sie stwierdzic jednoznacznie, ja mialam rezonans magnetyczny robiony i nic nie wyszlo. Aneta
gość
21-08-2015, 18:13:09

Sylwia dodam jeszcze ze ja biore gabapentin i amitryptyline jednoczesnie. Aneta
gość
21-08-2015, 20:30:15

Witam wszystkich cierpiących ,długo mnie tu nie było miałam problemy z kręgosłupem rozsypał mi się prawdopodobnie po lekach p/padaczkowych lekarz który mnie operował powiedział , że mój kręgosłup jest jak kasza manna .Była operacja musiałam sie zgodzić ,bo chodziłam na czworaka inaczej nie dało rady . Ale najważniejsze jak wiadomo dawniej więcej pisałam o NEUROPATII to gorsza choroba niż neuralgia chociaż też boli bo przerabiałam ten ból , ale chcę powiedzieć kto cierpi na neuropatię , żeby spróbował lek LIRYCA drogi (cena to 185 zł za 56 tabl 75 mg ) mnie pomaga to okropne pieczenie jest do zniesienia czasem cały dzień nie muszę przykładać lodu , gdzie wcześniej było to nie do pomyślenia . Jeszcze z lodem spędzam noce bo pieczenie czasem narasta silniejsze , ale te tabletki są warte swojej ceny i ulgi jaką przynoszą pozdrawiam MICA
gość
23-08-2015, 22:18:02

czesc ja jestem po niszczeniu nerau gamma knife w warszawie mi nie pomoglo po jakims czasie bol był silniejszy po dwóch latach miałam odbarczenie naczynia od nerwu w Bydgoszczy jestem już rok po operacji i zaluje ze wcześniej nie poszlam tylko tak cierpiałam bo jes 80 procent poprawy to dla mnie sukces
gość
23-08-2015, 22:24:58

Gość 2015-05-08 20:14:32
Czy po zabiegu gamma knife nerwy nie odrastają? Słyszałam, że tak, lecz nie jestem pewna.
gamma knife nie przecina nerwu tylko niszczy nerwy promieniami ja to miałam tylko się nacierpiałam bez rezultatu
gość
23-08-2015, 22:27:20

Gość 2015-07-18 07:47:11
Do Janusza Olsztyna: odradzałabym operację mózgu ponieważ może ona wywołać przeróżne komplikacje takie jak paraliż, utrata czucia twarzy i inne. Jest ona bardzo ryzykowna i nie ma pewności czy dolegliwości nie powrócą po pewnym czasie ze zdwojoną siłą. Myślę, że Gamma Knife mogłoby pomóc.
Do gościa powyżej: Gamma Knife jest refundowane przez NFZ. Badania obrazujące nerwy to m.in. rezonans magnetyczny, EMG. Pozdrawiam
gość
24-08-2015, 19:23:01

MICA jak się cieszę, że się odezwałaś na forum. Wielokrotnie myślałam co się z Tobą dzieje. Nie znam Cię osobiście, ale jesteś mi bliska. Bardzo mi Ciebie szkoda, że tak cierpisz. Oczywiście również mam neuralgię, nietypową... Na razie stosuję tylko akupunkturę ale zastanawiam się nad Tegretolem który przepisał mi dzisiaj neurolog, boję się tylko skutków ubocznych. Pozdrawiam Cię ciepło. Ela
gość
24-08-2015, 22:32:34

Droga Elu! Pisalas kiedys ze jestes ciekawa co u mnie. Otóż mialam 2,5 miesiaca poprawy po Gabapentynie w dawce 900 dziennie, jednak od 3 dni znowu mam bole duze. Moja sytuacja jest straszna, bo jestem zdana zupelnie sama na siebie. Neurolodzy maja watpliwosci czy to jest neuralgia a dentysci mowia ze z zebami wszystko ok. Mialam rezonans i nic nie wykazalo. A co u ciebie? Pisalas ze po akpunkturze wielka poprawa ale teraz myslisz nad tym Tegretolem wiec pogorszylo ci sie? Mica dobrze ze sie odezwalas, strasznie mi ciebie zal a jednoczesnie twoja historia uswiadamia mi ze moje zycie chyba tez sie zmieni przez ta niezdiagnozowana chorobe diametralnie. Czuje ze nic nie bedzie dobrze i ze bede zyla w meczarniach do konca zycia, ze cale zycie przecieknie mi przez palce. Aneta
gość
25-08-2015, 05:40:14

Anetko ja również mam czarne myśli, że moje życie już będzie tak zawsze wyglądało, aż płakać mi się chce.Było już lepiej, lecz w trakcie reendo / 1,5 miesiąca temu/ czwórki po przeciwnej, zdrowej stronie okazało się, że było pozostawione złamane narzędzie i pod korzeniem zrobiły się zmiany. Od tego czasu boli mnie ten ząb i druga strona i sama już nie wiem, czy ta czwórka mi promieniuje na drugą stronę czy mój stan się pogorszył. Jak zmiany się nie cofną dentysta proponuje mi resekcję. Nie wiem już co mam robić. Ach... jestem już załamana.. Ela

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
Reklama: