Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-09-2010, 10:14:13

WITAM
gość
02-09-2010, 10:35:07

WITAM W lublinie jest dobry lekarz Jacek Osuchowski przyjmuje na hirszfelda 3 tj. obok ul. jaczewskiego podaje nr. do rejestracji 817414242. Zycze zdrowia! Ja bylem u niego i uwazam ze moze pomóc! Od 6l zmagam sie z bolem lecze sie amizepinem200 Mnie boli jak zmarzne wiec moim sposobem na unikanie bolu jest cieplo. Reaguje rowniez na zmiany pogody ale ogolnie to nie ma zasady. Amizepin zasadniczo mi pomaga ale nie zawsze. Czasami mam tak ostre napady bolu ze wydaje mi sie ze jestem u dentysty a on podraznia mi nerwa w zebie. Wariuje wtedy z bolu i bezsilnosci! Kto zna ten bol tan wie o czym mowie! Moje bole zaczely sie od hirurgicznego usuniecia dolnej osemki z prawej str. 6l temu. Od tamtej pory zyje z napadami bolu!
gość
04-09-2010, 06:36:24

Witam,
Mój tata jutro będzie miał mikrodekompresję nerwu trójdzielnego.Cierpi od dwóch lat, a od ok. miesiąca ból jest tak niewiarygodnie mocny,że samo patrzenie na niego wywołuje łzy w oczach.Tata ma takie 'ataki',które próbuje rozmasowywać, mówi,że mniej go wtedy boli.
Jestem pełna nadzieji co do operacji...nie widzę już innej opcji. Czy ta operacja jest niebezpieczna?
Tata bedzie miał wykonywaą operację w Zielonej Górze.
Pozdrawiam wszystkich i bardzo Wam współczuję..tego nie da się wyrazić w słowach.Mam nadzieję,że wszyscy znajdziecie rozwiązanie co do choroby.Modlę się za Was i trzymam mocno kciuki.
Początkująca
05-09-2010, 07:57:51

Proszę o pomoc.
od 3 tygodni boli mnie głowa z prawej strony a w dole głowy nawet przy dotyku.Lekarz szybko stwierdził,że to neuralgia.Nie mam napadów bólu.Boli mnie cały czas Nie mogę spać, bo nie mogę położyć się na żadnym boku, tylko na wznak i prawie na siedząco.Lekarz przepisał mi Amizepin, Aulin, Baclofen oraz zastrzyki domięśniowo witaminę B12.Niestety nic mi nie pomaga.Dalej boli.
Dziś pomyślałam ,że może to od zęba ,z prawej strony mam zepsutego zęba ale mnie nie boli już od dawna.
proszę o jakieś rady
gość
05-09-2010, 20:48:36

Gość 2010-09-02 12:35:07 WITAM W lublinie jest dobry lekarz Jacek Osuchowski przyjmuje na hirszfelda 3 tj. obok ul. jaczewskiego podaje nr. do rejestracji 817414242. Zycze zdrowia! Ja bylem u niego i uwazam ze moze pomóc! Od 6l zmagam sie z bolem lecze sie amizepinem200 Mnie boli jak zmarzne wiec moim sposobem na unikanie bolu jest cieplo. Reaguje rowniez na zmiany pogody ale ogolnie to nie ma zasady. Amizepin zasadniczo mi pomaga ale nie zawsze. Czasami mam tak ostre napady bolu ze wydaje mi sie ze jestem u dentysty a on podraznia mi nerwa w zebie. Wariuje wtedy z bolu i bezsilnosci! Kto zna ten bol tan wie o czym mowie! Moje bole zaczely sie od hirurgicznego usuniecia dolnej osemki z prawej str. 6l temu. Od tamtej pory zyje z napadami bolu!

Dziękuję za namiary spróbuję może on mi pomoże. U mnie choroba postępuje jeszcze kilka miesiecy temu bylo to kilka atakow w tygodniu i w skali od 1 d0 10 to tak 5-6. Teraz jest to kilka a nie raz kilkadziesiąt w ciagu dnia i czesto z siła 8-9. utrudnia mi to życie. przestalem nawet jeżdzic samochodem bo 2 tyg temu o malo nie spowodowalem wypadku jak mnie chwycił atak. Początkowo karbamazepina dawała zadawalajace efekty ale teraz mimo zwiekszenia dawki nie ma rzadnych skutkow. Od kilku dni biorę dodatkowo gabapentyne wieć poczekam 10 dni na efekt. Jednym słowem masakra. Nie wiem jak ludzie żyją z tym przez lata.
gość
06-09-2010, 05:58:58

Moj ojciec przeszedl ,operacje odbarczenia .Po trzydziestu latach cierpienia na tą straszna chorobe,bol calkowicie ustapil.Chetnie pomoge ,prosze pytac doska67@wp.pl Pozdrawiam .
gość
06-09-2010, 07:32:00

Gość 2010-09-06 07:58:58 Moj ojciec przeszedl ,operacje odbarczenia .Po trzydziestu latach cierpienia na tą straszna chorobe,bol calkowicie ustapil.Chetnie pomoge ,prosze pytac doska67@wp.pl Pozdrawiam .

Ja nie mam napadów bólu.Boli mnie cały czas tylko czasem trochę mniej.Po tych lekach jestem dodatkowo jeszcze zakręcona.Może to wcale nie jest neuralgia.Odczuwam silny ból w okolicy szyi
gość
11-10-2010, 09:00:29

3 tygodnie spokoju po gabapentynie ale od 3 dni tragedia.
gość
11-10-2010, 09:14:13

Hej po raz koelny mam silny ból po lewej stronie twarzy. Ostatni raz miałam go w lipcu ale po przyjęciu duzych dawek magnezu z wit. B minął . Teraz utrzymuje sie już ponad tydzien wizytę u neurologa mam dopiero w nast. tygodniu. Czy to moze być zapalenie NT? Dodam iż bylam już u dentysty i laryngologa. zarówno zęby jak i zatoki mam zdrowe. Jest jeszcze jedna mozkoiwosć wybijająca sie ósemka, ale czy to aż taki ból?
gość
18-10-2010, 12:38:10

MICA i inni cierpiący na tę okrutną chorobę, chyba mogę Wam pomóc.
szarotka19@gmail.com

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: