Reklama:

Nerwica - czy aby na pewno ? (15)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkujący
25-10-2017, 07:17:32

Drugi test:
gość
25-10-2017, 07:33:50

Jesli robili Ci to w szpitalu to jest to najzwyklejszy test elisa i tylko ten test jest refundowany przez NFZ.Niestety jak juz qspomnialam rzadko daje miarodajny qynik i czesto wychodzi negatywnt.Mnie tez w szpitalu robili ten test i tez oczywiscie pokazal on fałszywy wynik.Dopieo ten CD 57 pokazal ze jest przewlekla borelioza.Wiem E jest jeszcze test LTT .Kosztuje ok 500 zl,ale ponoc najlepszy i najbardziej wiarygodny z dostepnych w Polsce.Wykonuja je laboratoria Synewo.
Początkujący
26-10-2017, 06:50:33

Właściwie to nie wiem, kiedy mógłbym się boreliozą zarazić ... Co gorsza, nie przypominam sobie momentu, w którym byłbym musiał wyciągać sobie kleszcza w przeciągu kilku ostatnich lat ...
gość
26-10-2017, 07:34:43

Ja tez kleszcza nie pamietam,a borelioze mam🙂Poza tym mogles zarazic sie od nimfy kleszcza,a tą raczej ciezko zauwazyc,bo jest mikroskopijnej wielkosci.
gość
26-10-2017, 07:47:38

Ja na borelioze choruje od conajmniej 10 lat,albo i dluzej.10 lat temu zdiagnozowali mi borelioze,ktora juz wtedy wyszla w klasie IgG,czyli ze juz wtedy byla to ta "stara"borelioza.Potem bylam leczona jednym antybiotykiem standardowo przez miesiac i pani doktor stwierdzila,ze jestem zdrowa.Przez 10 lat bylo ok,az tu pod koniec 2015 roku zachorowalam na wiatrowke w wieku 40 lat i to wlasnie ta wiatrowka spowodowala nawrot boreliozy.Dwa lata chodzilam po lekarzach,az ten 7 neurolog na to wpadl.Wczesniej bylam u dwoch zakaźnikow,ktorzy zlecili standardowo ten test elisa i jeden western blotta i wszystkie wyszly negatywnie.Nie twierdze na 100%,ze Ty masz borelioze,ale masz duzo objawow,ktore ja tez mam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: