Reklama:

Napady nieświadomości (13)

Forum: Padaczka

gość
04-05-2011, 21:54:51

Przeczytaj komentowaną poradę: Napady nieświadomości

napady nieświadomości są jeszcze gorsze od napadów typowo padaczkowych. Wtedy ludzie z zewnątrz wiedza co się dzieje i reagują- przeważnie dzwonią po pomoc. Natomiast napady nieświadomości są niebezpieczne. od 5 lat się leczę na epilepsję. oprócz napadów mam napady nieświadomości. zdarza się że nie wysiądę na przystanku, przejdę na czerwonym świetle, wyjdę ze sklepu z koszykiem nie płacąc, lub po prostu stoję jak wryta i nie wiem co się dzieje, po co w tym miejscu jestem, a nawet ile mam lat... jest to meczące, bo czuje się wtedy zagubiona. narażam siebie i innych na niebezpieczeństwo.
gość
06-07-2011, 14:48:30

uważam że napady nieświadomości są mniej grożne.ja miałam takie jak byłam dzieckiem.trwają zaledwie kilka sekund.czlowiek w tym czasie nie jest w stanie zrobic sobie krzywdy.natomiast napady drgawkowe trwają długi czas i zazwyczaj traci się swiadomość i to na dłuższy czas niż kilka sekund.wiem to z wlasnego doświadczenia.monika
Początkująca
22-07-2011, 07:05:32

Nie ma sie co licytować bo jedne i drugie napady są groźne -zalezy w jakiej sytuacji znajdziemy się gdy dopadnie nas atak.
Sama mam napady nieswiadomości i wiem jak to utrudnia dorosłemu człowiekowi zycie.
Ostatnio nasiliłam mi się choroba ze zwgledu na bardzo silny i długotrwały stres - doszło do tego , że miałam wrażenie iż wpadam w fobię bo gdy była na ulicy miała cały czas wrażenie zagrożenia, uczucie, że zaraz coś ze mną się stanie i pędziłam jak najszybciej do domu..
Z bok,u pozornie ,wygląda to na zamyslenie, rozkojarzenie,ale potrafi wykluczyć z z pracy zawodowej.
Pracuje jako księgowa i będę zmuszona przejść na rentę bo staje się coraz mnie wiarygodna w tym co robię.
O trudnościach w koncentracji , "dziurach' w pamięci i niemozności uczenia się nie wspomnę..
Zwiekszono mi narazie dawkę leku i widzę znaczna poprawę,ale daleko mi do doskonałości - zresztą wiecie, ze nigdy juz nie będzie super.
A ciekawa jestem -czy ktoś z Was ma jako objaw przednapadowy cos takiego jak zalewanie się zimnym potem i wrażenie że zaraz sie zemdleje? bo ja tak mam..
I co u Was z pamiecią i koncentracją? myslałam,ze to wina leku (lamotrix) ale neurolog powiedział , że to wina choroby.
Odpiszcie jak jest z tym u Was
Odpiszcie
Początkująca
19-09-2011, 20:01:48

ja tez mam napady niesiwdomosci , trwaja kilka sekund i wracam do siebie , ale te kilka sekund niszczą mi cały dzien .Dni bez atakow to rzadkość , ciezkie jest zycie epileptyka uwierzcie
gość
20-02-2013, 13:56:32

Treść zablokowana przez moderatora

gość
25-06-2013, 20:12:46

hej! Zdecydowałam się napisać, gdyż szukam osób, które cierpią na to samo co ja. Czasem zdarza mi się "wyjść" z mojego ciała, tak jakby cała świadomość wyparowała, tak jakby mnie w ogóle nie było. I nagle moment, w którym wraca do mojego ciała jest straszny, zaczynam zdawać sobie sprawę, że żyję, że się ruszam i zaczynam płakać (o to co jest grane i że to cud). Tego uczucia nie życzę nikomu.
Jeśli jest tu ktoś kto ma coś podobnego, proszę niech się zgłosi.
Pozdrawiam
gość
31-07-2014, 16:03:08

chyba lepiej jak dobre rady daje lekarz (po to studiował i robił specjalizacje) a patrząc na Pani posty na różnych forach trudno powiedziec czym się Pani tak naprawdę zajmuje ale język Pani wypowiedzi na magisterkę z medycyny mi nie wygląda. Może chociaż na takich forach przestałaby Pani kłamac, wymyślac i zachęcac do zakupu wymyślnych środków, którymi Pani handluje. Rozmawiałam z Panem Profe***m (tak nawiasem mówiąc w skrócie PROF.) i był oburzony używaniem jego nazwiska do takich celów.
Początkująca
09-08-2014, 15:11:52

Ja rowniez mam tak ze czuje ze jak bym byla w innym ciele . Straszne uczucie czasem nie wiem gdzie jestem i po co to jest uciazliwe . Wspolczuje ci .
Gość 2013-06-25 22:12:46
hej! Zdecydowałam się napisać, gdyż szukam osób, które cierpią na to samo co ja. Czasem zdarza mi się "wyjść" z mojego ciała, tak jakby cała świadomość wyparowała, tak jakby mnie w ogóle nie było. I nagle moment, w którym wraca do mojego ciała jest straszny, zaczynam zdawać sobie sprawę, że żyję, że się ruszam i zaczynam płakać (o to co jest grane i że to cud). Tego uczucia nie życzę nikomu.
Jeśli jest tu ktoś kto ma coś podobnego, proszę niech się zgłosi.
Pozdrawiam
gość
05-10-2016, 19:37:11

anonymous 2011-07-06 16:48:3
Witam czy mogę prosić o kontakt prywatny do PAni?
uważam że napady nieświadomości są mniej grożne.ja miałam takie jak byłam dzieckiem.trwają zaledwie kilka sekund.czlowiek w tym czasie nie jest w stanie zrobic sobie krzywdy.natomiast napady drgawkowe trwają długi czas i zazwyczaj traci się swiadomość i to na dłuższy czas niż kilka sekund.wiem to z wlasnego doświadczenia.monika
gość
17-03-2017, 14:49:27

do anonymus
Napady nieświadomości również są bardzo groźne i uwierz mi nawet w ciągu tych kilku sekund można sobie lub komuś zrobić krzywdę.
Sześć lat temu miałam egzamin na prawo jazdy i to właśnie wtedy po raz pierwszy wyłączyła mi się świadomość. Nawet nie chce myśleć co by się stało gdyby egzaminator nie zahamował. Facet się wystraszył i chciał mnie zawieźć do szpitala ale ja się nie zgodziłam. Myślałam, że to z powodu stresu.
Z prawa jazdy zrezygnowałam bo bałam się, że przez stres znowu się wyłączę i zrobię komuś krzywdę.
W końcu powiedziałam o tych objawach neurologowi i usłyszałam o padaczce.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: