Reklama:

Możliwość utraty ukochanej kobiety (20)

Forum: Padaczka

Początkujący
29-06-2011, 05:31:55

Witam! Nie będę to opisywał objawów mojej choroby.
Napiszę tylko że zdarzają się podczas snu rzadko co jakieś 5 miesięcy.
Problem leży w tym że jestem po rozwodzie, mam nową partnerkę, którą bardzo kocham.
Raz miałem atak przy niej. Od tego czasu boi się jak jesteśmy razem, nie potrafi się spokojnie przy mnie wyspać.Nadmienię tylko że czuję iż odwzajemnia moje uczucia. Niestety ostatnio zerwała ze mną. Myślałem że powodem jest wygaśnięcie naszej miłości.Niestety okazało się że zrobiła to ponieważ żyła w ciągłym stresie bojąc się kolejnego ataku.Może macie podobne problemy, może jakaś rada co robić. Boję się że jak będę miał przy niej kolejny atak to ją stracę.
gość
29-06-2011, 07:54:21

Daj sobie spokój, jak Cię nie akceptuje, a akceptowanie Ciebie to także i twojej choroby, to po co chcesz z nią być na siłę. Lepiej poszukaj sobie dziewczyny, która będzie Cię akceptować takim jakim jesteś.
Na siłę nawet nakrętki nie odkręcisz, bo ja urwiesz.
Początkująca
30-06-2011, 07:10:16

mój chłopak akceptuje moją chorobę mam i podczas snu i podczas dnia i jeszcze inne objawy i choroby on to wszytsko akceptuje jeżeli Twoja dziewczyna tego nie akceptowała po prstu nie była Ciebie warta pamiętaj tego kwiatu jest pół światu
gość
30-06-2011, 21:30:38

Nie obwiniaj dziewczyny ,ze porzucila. Nie jestem pewna , ze wiedziala o twojej chorobie, przewaznie chorzy chorobe ukrywaja. Na co licza? Na litosc?
Nie mozna nikomu marnowac zycia, choroba zawsze " wyda sie". Egoista nie powie prawdy z obawy o porzucenie. Zdrowi ludzie nie chca wiazac sie z chorymi, obawiaja sie o potomstwo , ktore moze miec chorobe dziedziczna w genach.Znikomy procent zdrowych akceptuje chorych na przerozne choroby w tym padaczke.Inaczej ma sie sprawa , jesli jedno z dwojga zachorowalo w czasie trwanie znajomosci, wowczs akceptacja choroby moze byc podyktowana uczuciem, i to dobrze rokuje na przetrwanie zwiazku.Pamietajcie zawsze ale to zawsze badzcie prawdomowni , nie macie zadnego prawa oszukiwac partnerow.
gość
01-07-2011, 08:04:00

Taka jest niestety prawda, i niema co się oszukiwać.

Jeśli dziewczyna zaakceptowała by Ciebie i twoja chorobę, to wtedy możecie tworzyć związek.

Skoro nie zaakceptowała Ciebie i twojej choroby, to nic z tego nie wyjdzie.
gość
04-07-2011, 12:23:48

witam
myślę, że mają rację ci którzy piszą , że nie ma się co przejmować ja też jestem chora i miałam chłopaka, który wiedząc o mojej chorobie chciał być ze mną i planowaliśmy nawet ślub bo nie bał się i nic i wiedział, że jest to wyleczalna choroba.
Więc nie martw się napewno poznasz kogoś z kim będziesz szczęśliwy tylko nie możesz ukrywać choroby bo to część twojego życia staraj się dbać o siebie i swoje zdrowie i napewno będzie dobrze.
gość
04-07-2011, 17:30:51

Słowa "miałam" jest tu wielce wymowne.
gość
04-07-2011, 19:07:21

Wszyscy chca miec zdrowe potomstwo.Zdrowy czlowiek wiaze sie ze zdrowym partnerem. Takie sa prawa zachowania zdrowego gatunku.
Ludzie z roznymi chorobami nie dostrzegaja swojej " ulomnosci" daza do zakladania zwiazkow ze zdrowa czescia spolecznosci.Absolutnie nie chca zwiazac sie z chora osoba nawet z tej samej grupy chorob.Nie spotkalam na forum wpisow chorych na padaczke o nawiazywaniu lub chociaz wykazania checi poznania partnera majacego ta sama chorobe.Takie zwiazki bylyby trwalsze, ze wzgledu na wiele aspektow laczacych takich ludzi. Wspolne poznanie swojej choroby, doradzanie wymiana doswiadczen, pomoc , zrozumienie rokowalyby doskonalsze zwiazki niz ze zdrowymi partnerami , ktorzy zrobia wczesniej czy pozniej unik po odkryciu przypadlosci. Zycze pomyslnosci w nawiazywaniu znajomosci na forum.
gość
23-07-2011, 09:42:10

nigdy ale to nigdy nie słyszałam głupszej wypowiedzi. odebrałam to tak, jakby chorzy na epi byli jakimiś podludźmi, którzy są takimi egoistami, że marnują życie zdrowej jednostki poprzez rozmnażanie, co więcej, niszczą życie swoich dzieci bo chorzy i zdrowi nie mają prawa "mieszać się". PO PIERWSZE I NAJWAŻNIEJSZE: padaczka nie jest (może być, ale nie musi) chorobą dziedziczną!! Jestem z moim chłopakiem od 3 lat, byłam chora zanim się jeszcze poznaliśmy. O dziwo nawet mnie nie zostawił kiedy mu o tym powiedziałam, ba, nawet zaczął mnie wspierać i czytać artukuły na tamat mojej choroby dziwne? mi wydaje się to normalne. musiał mieć czas na oswojenie się z tym, jasne. Ale naprawdę nigdy nie wyczytałam takiej glpoty jak to że chorzy nie powinni mieć dzieci ze zdrowymi. Krzyżyk na drogę!
gość
23-07-2011, 13:27:33

Gość 2011-07-04 21:07:21 Wszyscy chca miec zdrowe potomstwo.Zdrowy czlowiek wiaze sie ze zdrowym partnerem. Takie sa prawa zachowania zdrowego gatunku.
Ludzie z roznymi chorobami nie dostrzegaja swojej " ulomnosci" daza do zakladania zwiazkow ze zdrowa czescia spolecznosci.Absolutnie nie chca zwiazac sie z chora osoba nawet z tej samej grupy chorob.Nie spotkalam na forum wpisow chorych na padaczke o nawiazywaniu lub chociaz wykazania checi poznania partnera majacego ta sama chorobe.Takie zwiazki bylyby trwalsze, ze wzgledu na wiele aspektow laczacych takich ludzi. Wspolne poznanie swojej choroby, doradzanie wymiana doswiadczen, pomoc , zrozumienie rokowalyby doskonalsze zwiazki niz ze zdrowymi partnerami , ktorzy zrobia wczesniej czy pozniej unik po odkryciu przypadlosci. Zycze pomyslnosci w nawiazywaniu znajomosci na forum.

Ta wypowiedź brzmi jak by to była dyskusja o królikach xD

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: