Reklama:

Moczenie nocne u dziecka a leczenie neurologiczne (19)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
19-05-2007, 10:32:00

Witam,mam oto takie pytanie:moj syn ma 8 lat od ponad roku zazywa timonil w roznych dawkach to bylo,obecnie 450 na noc.W badaniu EEg glowy nastapila podobno(tak mowi lekarz)poprawa bo nie ma fal napadowych.W dalszym ciagu dziecko zazywa timonil a sporadycznie zdazaja sie jeszcze noce mokre.Moja obawa dotyczy tego czy takie dlugie zazywanie tego leku nie obciaza innych organow i czy rzeczywiscie nalezy leczyc go neurologicznie a moze udac sie do nefrologa.Lekarka mowila ze bedziemy juz zmniejszac dawki i konczyc leczenie ale co nastepna wizyta przedluza podawanie leku.Dziecko nie ma problemow z nauka w szkole.
[addsig]
Karmenka
gość
18-09-2008, 12:21:00

witam moja córka ma 16 lat i moczy się w nocy, bierze teraz driptane i czasem jej się zdarzy. Nie wiem co robić?
gość
18-09-2008, 13:18:00

19-05-2007 o 12:32, ciosek10 :
Witam,mam oto takie pytanie:moj syn ma 8 lat od ponad roku zazywa timonil w roznych dawkach to bylo,obecnie 450 na noc.W badaniu EEg glowy nastapila podobno(tak mowi lekarz)poprawa bo nie ma fal napadowych.W dalszym ciagu dziecko zazywa timonil a sporadycznie zdazaja sie jeszcze noce mokre.Moja obawa dotyczy tego czy takie dlugie zazywanie tego leku nie obciaza innych organow i czy rzeczywiscie nalezy leczyc go neurologicznie a moze udac sie do nefrologa.Lekarka mowila ze bedziemy juz zmniejszac dawki i konczyc leczenie ale co nastepna wizyta przedluza podawanie leku.Dziecko nie ma problemow z nauka w szkole.
tylko neurologicznie przeciez ten lek jest przepisywany przy padaczce pani spi i nie wie co sie z dzieckiem dzieje on moze miec atak w nocy podczas snu a ostatnia faza ataku jest oddanie moczu oczywiscie nie kazdy chory na padaczke oddaje macz ale sa tacy chorzy na te chorobe co tak robia wiec moze trzeba poswiecic pare nocy i posiedziec przy syny i zobaczyc co sie z nim dzieje jak spi
gość
18-09-2008, 17:26:00

anafranil stosowany w depresji jest tez na moczenie nocne u dzieci
Początkująca
19-09-2008, 08:55:00

witam,jak pisałam wcześniej syn zażywał timonil -brał go tylko ze względu na moczenie nocne nie stwierdzono u niego padaczki.Jego obiawy były takie jakgdyby mocno spał i nie mógł sie obudzić albo raczej nie czuł że chce mu się do łazienki.Od roku syn juz nie bierze leku żadnego a czasami mu sie zdarzaja noce mokre.Nie mam pojęcia do jakiego lekarza sie udać ,mieszkam w województwie małopolskim więc jeżeli ktoś może polecić jakiegoś konkretnego neurologa to będę wdzięczna.[addsig]
Karmenka
gość
19-09-2008, 20:29:00

19-09-2008 o 10:55, ciosek10 :
witam,jak pisałam wcześniej syn zażywał timonil -brał go tylko ze względu na moczenie nocne nie stwierdzono u niego padaczki.Jego obiawy były takie jakgdyby mocno spał i nie mógł sie obudzić albo raczej nie czuł że chce mu się do łazienki.Od roku syn juz nie bierze leku żadnego a czasami mu sie zdarzaja noce mokre.Nie mam pojęcia do jakiego lekarza sie udać ,mieszkam w województwie małopolskim więc jeżeli ktoś może polecić jakiegoś konkretnego neurologa to będę wdzięczna.
sa miliony odmian padaczki to mocne spanie i wrazenie ze nie moze sie obudzic ti tez padaczka
gość
19-09-2008, 20:48:00

ta i zdrowie to też padaczka
gość
23-09-2008, 15:40:00

Bardzo przepraszam ale takie stwierdzenie bez konkretnego argumentu że nie moznośc obudzenia to tez padaczka jest dla mnie nie powazne.za chwile uzyskam tu informacje że wszystkie choroby związane z mózgiem to padaczka.
mam wrażenie że ktoś tu odpisuje chory na głowę./przepraszam za stwierdzenie ale takie jest mojeodczucie.
gość
26-09-2008, 05:00:00

nieraz mam tak ......spie nie spie sama nie wiem leze w lozku chce wstac czuje ze jestem dretwa chce wstac do toalety nie moge nie wiem czy to sen czy nie bo mam wrazenie ze to wszystko jest rzeczywistoscia nagle sie budze i mysle co to bylo sen czy jawa wiec jesli pani syn tak twardo spi ........ i nie moze wstac do toalety polecam nowe badanie eeg a najlepiej tomografie lub rezonans i z wynikami do neurologa ........ bo ten dziwny mocny sen u syna moze byc padaczka
gość
26-09-2008, 06:45:00

19-09-2008 o 10:55, ciosek10 :
witam,jak pisałam wcześniej syn zażywał timonil -brał go tylko ze względu na moczenie nocne nie stwierdzono u niego padaczki.Jego obiawy były takie jakgdyby mocno spał i nie mógł sie obudzić albo raczej nie czuł że chce mu się do łazienki.Od roku syn juz nie bierze leku żadnego a czasami mu sie zdarzaja noce mokre.Nie mam pojęcia do jakiego lekarza sie udać ,mieszkam w województwie małopolskim więc jeżeli ktoś może polecić jakiegoś konkretnego neurologa to będę wdzięczna.

Ja polecam w Tarnowie DR Kubarek Grażyna Wspaniały neurolog i lekarz z sercem do dzieci .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: