Reklama:

Mimowolne skurze mięśni (34)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
30-06-2012, 20:31:59

Gość 2012-06-28 19:46:30 Ja myślę , że warto poszukać dobrego neurologa Zrobić EMG mięśni i będzie wiadomo .Mogę zasugerować że może to być miotonia ale proszę podać swój adres email bądz nr. tel.i powiem jak ta choroba objawia się u mojego dziecka. Serdecznie pozdrawiam.
Hmmm, nie wiem dlaczego ucięło mi tekst....
Mój adres e-mail: joanna.jj@o2.pl
Dziękuję.
gość
01-07-2012, 17:30:15

Nie każdy neurolog chce się zając sprawą związaną z mięśniami związanymi z skurczami.Jest to przykre,ale cóż można zrobić.No nic?
gość
05-07-2012, 22:20:16

Gość 2012-06-24 21:57:29 Witam,
Od jakiś 8 miesięcy mam problem z mimowolnymi, bezbolesnymi skurczami mięśni. Powodują lekkie, szybkie i pojedyncze "podskakiwanie" kończyny/mięśnia.
Potrafię mieć kilka dziennie albo kilkadziesiąt takich skurczy.
Najczęściej pojawiają się one na nogach, rękach i wokół ust.
Jak na razie lekarze nic nie znaleźli- wszystkie wyniki mam w normie (miałam badania krwi- w tym też na magnez, potas i sód; próbę tężyczkową, eeg).
Wiem, że niby powinnam grzecznie czekać, aż lekarze coś znajdą (choć obawiam się, że w tym tempie to im zajmie kilka lat), ale może ktoś z was ma jakiś pomysł, poradę, taki sam problem,...i podpowie mi coś.
Dziękuję za pomoc,
JJ
Witam, mój syn jest chory na miotonie wrodzoną beckera, jego objawy to przedłużony skurcz mięśni, tj: ciężko mu wstać z pozycji siedzącej, rozprostować dłoń lub wykonać jakiś impulsywny ruch w stanie spoczynku... Zdiagnozowanie tej choroby tez nie było łatwe, czy Pani objawy przypominają te wyżej wymienione ??
gość
05-07-2012, 23:23:39

Jeśli chodzi o mnie to czasami są takie bóle przy pozycji siedzące ze nie pozwalają wstać, a następnie skurcz pojawia się rano podczas wstawania:)
gość
17-07-2012, 19:50:20

Nie, moje objawy nie przypominają objawów Pani syna.
Mam już nawet wyniki rezonansu magnetycznego głowy i wszystko w normie.
Pani doktor powiedziała, że to pewnie mioklonie i zaproponowała jakieś tabletki... z tym, że, z tego co poczytałam to tylko "przykrywa" objawy a nie likwiduje przyczynę.
Więc chyba podziękuję... zwłaszcza, jeśli się przeczyta listę skutków ubocznych...
Mam tylko pytanie- jeżeli to rzeczywiście mioklonie- to czy ich nieleczenie jest groźnie (powikłania itp)?
JJ
gość
17-07-2012, 21:40:06

Witam. Z tego co się orientuję obecnie w wielu przypadkach występują skurcze mięśni.W moim przypadku skutkuje Magnes 6, ale czasem gdy pojawia się ból ćwiczę sobie miejsce bólu:)
gość
17-07-2012, 21:44:16

Podczas ćwiczeń wyczuwamy ból i mięśnie bolą.
Kiedyś potrzebowałam pomocy podczas bólu mięśnia skurczowego i nikt mi jej nie udzielił , to wówczas zaufałam Panu Bogu i sobie. Bolało bardzo, ale przeszło właśnie dzięki ćwiczeniom i od tego czasu zażywam Magnes.Gdy magnes nie pomoże to lekarz o specjalności neurolog do mięśni, ale nie znam nazwy tej specjalności.
gość
21-07-2012, 14:59:05

Mnie nie bolą mięśnie...
JJ
gość
21-07-2012, 15:14:08

Gość 2012-07-21 16:59:05 Mnie nie bolą mięśnie...
JJ
Proszę o dokładne sprecyzowanie bólu, ponieważ wychodzą nieraz odpowiedzi nieadekwatne do zapytania.
gość
22-07-2012, 16:18:45

Hm...?
Podczas tych "skurczy" nic mnie nie boli, jeżeli o mnie chodzi...
JJ

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: