Reklama:

Mikrotętniak a bóle glowy (19)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
05-08-2016, 21:52:41

Oczywiście że podzielę się, proszę śledzić tego posta od 12 sierpnia, na pewno będę pisał jeśli dozyje...
Jeśli chodzi o tetniaka w rodzinie to miała go moja bratanica od strony mamy oraz bratanek od strony taty niestety obydwa przypadki skończyły się peknieciem aczkolwiek bez skutku śmierci... Bratanek bez komplikacji a bratanica ma problemy z wechem i smakiem.
gość
06-08-2016, 14:49:28

Np dziś się bardzo źle czuje, boli, kłuję mnie cała prawa strona głowy i szyi jestem osłabiony i śpiący mam już tego dość.
gość
07-08-2016, 19:17:04

Mam nadzieję, że dzisiaj lepiej się Pan czuje. Niestety wiem, co to uporczywe bóle głowy. Ważne, że miał Pan już jedno badanie i przed Panem jeszcze jedno. Nawet gdyby diagnoza się potwierdziła, to jest Pan pod opieką specjalisty. Z tego, co Pan dowiedział się dotychczas zmiana nie jest bardzo duża, a skoro lekarz zlecił angio TK w celu wykluczenia, to znaczy, że może się okazać, że jest jeszcze mniejsza albo nie ma jej wcale.
A Pana bratanek i bratanica dowiedzieli się o tętniaku dopiero, gdy pękł czy wcześniej bolała ich głowa, co skłoniło ich do diagnostyki?
Pozdrawiam i proszę się trzymać.
gość
07-08-2016, 20:16:27

Bratanica odczuwala bóle i lekarze pogotowia błędnie zdiagnozowali obiawy twierdząc że to zatoki. Niedługo po tym tetniak zaczął się saczyc wtedy straciła przytomność, pogotowie na radom po czym helikopterem na Warszawę i operacja. Bratankowi nagle pękł...
gość
10-08-2016, 20:13:30

Rozumiem, ale i tak wszystko dobrze się skończyło, a Pan jest w jeszcze lepszej sytuacji niż oni. Mnie także gdy boli jedna strona głowy, raz jedna, raz druga, raz cała, to jestem zmęczona i osłabiona. I niby nic mi nie jest, a ja czuję się odwrotnie, także naprawdę dobrze wiem, o czym Pan pisze.
gość
11-08-2016, 19:57:57

Miałem dziś Angio-TK, okazało się że nie mam tetniaka, tylko dlaczego w to nie wierzę...
gość
12-08-2016, 08:54:15

Bardzo się cieszę! Naprawdę! Jest Pan obcą mi osobą, ale cieszę się ogromnie. Wie Pan dlaczego? Bo on prawie roku zmagam się z bólami głowy jednostronnymi, całostronnymi i wszelkimi możliwymi. Przy tych bólach jestem zmęczona, senna, ale żadne z badań nie wykazało u mnie patologii. W końcu leczę się u neuroloa lekami którymi leczy się depresję, mimo że ja nie czuję, żeby moja przyczyna tkwiła w psychice. Nie wiem dlaczego Pana boli głowa, ale najważniejsze, że nic niebezpiecznego w niej nie ma. Wspominał Pan, że boli Pana szyja, może warto jeszcze zbadać kręgosłup szyjny? Jest też takie badanie przepływu krwi w tętnicach szyjnych oraz oceny, czy nie ma Pan zmian miażdżycowych, ktore też mogą wpływać na bóle głowy - USG Doppler tętnic szyjnych i kręgowych. Co prawda jest Pan trochę za młody na miażdżycę, ale ten przepływ też nie zaszkodzi zbadać. A może jak już się Pan dowiedział, że nic Panu nie jest, to te bóle wkrótce ustąpią? Może przyczyną jest duży stres?
gość
12-08-2016, 12:36:02

Stres w moim życiu jest ogromny w dużym stopniu bez powodu... Często boli mnie kręgosłup w czasie snu...
A czy tk czy Angio nie powinny pokazać zmian miazdzycowych? Słyszałem że tak. Jakiś rok może więcej robiłem badanie krwi i trojgricelydy wyszły grubo ponad normę... Ale myślę że wyniki wyszły założone ponieważ ostatnie kilka dni przed trochę balowalem...
Też wątpię że to moja psychika tak działa, mam dość chodzenia po lekarzach.
Jeszcze tylko w środę do neurologa z badaniami.
Początkująca
06-09-2017, 04:44:26

Polecam wybrać się do specjalistów ze szpitala Elbląska na Szamockiej. Bardzo dobra diagnostyka, można położyć się na kilka dni i zrobić komplet badań. Ja tak zrobiłam i teraz wiem jak dalej mam działać.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: