Reklama:

MIASTHENIA GRAVIS (50)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-02-2012, 20:36:17

Reniu, mimo nie zdiagnozowanej miastenii, dostaje sterydowy lek pod nazwa prednisone, ktory rozszerza oskrzela, gdyz moje pluca nie pracuja wlasciwie , leczylam sie na astme 10 lat , lecz leki juz nie pomagaja , pluca odmawiaja posluszenstwa, oskrzela codziennie zaciskaja sie, a miesnie odpowiedzialne za prace pluc sa slabe i odczuwam silny napadowy bol miesni klatki piersiowej i plecow. Mnie bola miesnie, jesli wysiada miesnie oddechowe to juz koniec,mozg nie dostanie tlenu i to bedzie koniec zanim zdiagnozuja chorobe.J
VIP
10-02-2012, 20:43:33

Gość 2012-02-10 21:36:17 Reniu, mimo nie zdiagnozowanej miastenii, dostaje sterydowy lek pod nazwa prednisone, ktory rozszerza oskrzela, gdyz moje pluca nie pracuja wlasciwie , leczylam sie na astme 10 lat , lecz leki juz nie pomagaja , pluca odmawiaja posluszenstwa, oskrzela codziennie zaciskaja sie, a miesnie odpowiedzialne za prace pluc sa slabe i odczuwam silny napadowy bol miesni klatki piersiowej i plecow. Mnie bola miesnie, jesli wysiada miesnie oddechowe to juz koniec,mozg nie dostanie tlenu i to bedzie koniec zanim zdiagnozuja chorobe.J
Moja droga nie trać wiary.
mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.
Na prawdę bardzo Ci współczuje , życzę siły na każdy dzień .
najgorsze jednak jest brak diagnozy, ale trzymam kciuki że bedzie dobrze
pozdrawiam Cię serdecznie
powodzenia i pisz proszę co u Ciebie
VIP
14-02-2012, 17:23:12

Gość 2012-02-10 19:34:11 W poniedzialek bede miec badanie krwi na przeciwciala, nazwa laboratoryjna- MU-sk. Jeszcze nie ma diagnozy dopiero badania na podstawie moich objawow, zwlaszcza raptowny zanik sprezystosci miesni, rowniez bole. Podobne objawy daja tez inne choroby.
Napisz jak będą te wyniki i co wyszło ?
gość
15-02-2012, 18:03:31

Reniu , wynik jest negatywny.Bylo to badanie krwi na wykrycie przeciwcial przeciwko proteinom ( tyrozyna) koniecznym do formowania neuromuskularnego polaczenia. Nazwa badania Mu-sk od muscle specific kinase. Moja grasica zanikla , wiec przynajmniej nie martwie sie o guz ktory czesto tworzy sie i trzeba wykonac tymektomie.Beda mi wykonywac badania w kierunku Sla gdyz miastenia nie dotyczy miesni gladkich .
Pozdrawiam i napisz co Tobie najbardziej doskwiera , ktore miesnie.J
VIP
15-02-2012, 19:10:18

Witaj
miło że jestes.
U mnie ogólnie wszystkie mięśnie ,
ale ostatnio co mi dokucza to opadanie powiek , podwójne widzenie , mowa zamazana , ale nogi i ręce nawet w miarę dobrze.
Oby do wiosny , bo zimą zawsze gorzej się czuje.
Mam nadzieję że u Ciebie to nic poważnego,pisz proszę jak będziesz coś wiedziała.
Pozdrawiam cieplutko Renia
VIP
25-02-2012, 11:34:14

Gość 2012-02-15 19:03:31 Reniu , wynik jest negatywny.Bylo to badanie krwi na wykrycie przeciwcial przeciwko proteinom ( tyrozyna) koniecznym do formowania neuromuskularnego polaczenia. Nazwa badania Mu-sk od muscle specific kinase. Moja grasica zanikla , wiec przynajmniej nie martwie sie o guz ktory czesto tworzy sie i trzeba wykonac tymektomie.Beda mi wykonywac badania w kierunku Sla gdyz miastenia nie dotyczy miesni gladkich .
Pozdrawiam i napisz co Tobie najbardziej doskwiera , ktore miesnie.J
Witaj
Co u Ciebie słychać , czy jest juz diagnoza ?
gość
25-02-2012, 16:30:49

Reniu, jaki Ty jestes wrazliwy i dobry czlowiek, ja czytam inne Twoje posty na innych watkach , nie moge wyjsc z podziwu , ze tak chora osoba ma w sobie multum zyczliwosci dla innych , u mnie troche dzieje sie niedobrego , lecz nie moge pisac na forum bo to dotyczy innej choroby. Pozdrawiam serdecznie , dzieki za serduszko, moge pisac na maila.
VIP
26-02-2012, 10:01:58

Gość 2012-02-25 17:30:49 Reniu, jaki Ty jestes wrazliwy i dobry czlowiek, ja czytam inne Twoje posty na innych watkach , nie moge wyjsc z podziwu , ze tak chora osoba ma w sobie multum zyczliwosci dla innych , u mnie troche dzieje sie niedobrego , lecz nie moge pisac na forum bo to dotyczy innej choroby. Pozdrawiam serdecznie , dzieki za serduszko, moge pisac na maila.
Jeśli masz ochote , to ja chętnie z Tobą po klikam / pisz na maila /.
Wierzę że to co dajemy innym , kiedyś do nas wróci.
Moja droga mam nadzieję że będzie dobrze.
Pozdrawiam
gość
26-02-2012, 16:14:00

Nie widze Twojego maila Reniu , ja swoj podawalam kilkakrotnie sporo osob do mnie pisalo, obecnie tylko jedna.
VIP
26-02-2012, 16:33:00

Napisz na poczte na forum.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: