Reklama:

marihuana lecznicza w leczeniu padaczki (31)

Forum: Padaczka

gość
06-08-2016, 14:12:54

Jolu dziekuje ze cokolwiek napiszesz to powieksze dzieki Tobie swoja wiedze . Jestem kompletnie bez jakiejkolwiek wiedzy.
Czesto nie ma podanej % zawartosci CBD, jest natomiast podana ilosc w miligramach, np 200mg.
jak to rozumiec w jakiej ilosci zawarta jest taka ilosc/200mg lub 10%, ?
Czy ta ilosc odnosi sie do buteleczki np ( mojej)30 mililitrow?, czy do wiekszej ilosci w produkcji?, np wiekszej pojemnosci zbiornika?
Nie mam skad zdobyc informacji ,a wsklepie nawet szkoda pytac / ekspedientki ciemne jak tabaka w rogu, ja to chociaz wiem ze nie mam informacji ale one nawet tego nie wiedza po prostu glupie.
gość
06-08-2016, 18:55:18

Ja też jestem poczatkująca w tym temacie, na epilepsję choruje mój syn i szukam różnych dróg. Wiadomości czerpię z internetu.
Z tego co mi wiadomo jeśli na buteleczce 30ml jest podana 200mg - to znaczy że stężenie CBD jest dość niskie.
Jesli 200mg jest w buteleczce 10ml - to stężenie jest 2%. Nie wiem dokładnie jak wtedy powinno się je dawkować.
Przy stęzeniu 3% (300mg) buteleczka 10ml - dawkuje sie to 2 razy dziennie po 15 kropel . Z tym że jest to dawkowanie profilaktyczne. 15 kropel zawiera 15mg CBD. w tym stężeniu . W leczeniu padaczki przewiduje się podawanie 200mg-300mg na dobę przez okres 4,5 miesiąca. Czyli 200 do 300 kropel . dziennie. To chyba tak to wygląda. Podkreslam że są to informacje zaczerpniete z róznych artykułów na ten temat. Też bym chciała porozmawiać z kimś kto ma jakies doswiadczenie. Podaję mój mail jakby co: jolantika@tlen.pl pozdrawiam
Jola
gość
06-08-2016, 19:13:45

Jolu teraz nawet nie moge przeczytac i zrozumiec tego co napisalas akurat mam taka straszna aure , zaburzenie widocznosci , nie widze chwilowo na prawe oko , mam jakies mdlosci , ta aure to mialam wczoraj tez , musze sie zapisac na wizyte bo codziennie cos sie dzieje , a w temacie Jolu to wiesz bardzo duzo , dzieki na razie, nie czulam sie zle rano, a teraz cos sie dzieje.
gość
07-08-2016, 14:35:03

Czesc Jolu, boli mnie glowa , wczoraj tez bolala wzielam hydrocodeine i z wielkimi oporami ale bol przeszedl.
Jeszcze musze temat powalkowac , bo z tego co piszesz wychodzi ze 150 kropli olejku to jest wowczas 150mg CBD w stezeniu 3%, a nalezaloby wziac podwojnie wieksza ilosc kropli -do 300, wiec "pojdzie " cala buteleczka dziennie , nie wyrobie finansowo , napisz mi cene jaka Ty placisz Jolu , jesli to nie sekret
gość
08-08-2016, 06:37:42

witam, ja nie stosuje CBD, dopiero chce sie zapoznać z tematem. pozdrawiam
gość
08-08-2016, 14:14:29

Mnie dokucza aura , juz trzeci dzien z rzedu, zaczyna sie od zaniewidzenia jednego oka,blyski , falowanie energii nie ustalilam czy to moja czy wokol mnie , ona ze mna " idzie"tworzy zgzaki ktore tancza przed tym zasnutym chmura okiem, powstaje ogromny bol glowy, nudnosci, w mozgu wtedy jest wyladowanie elektryczne. , przeciwbolowe leki pomagaja , po godzinie bol mija.Wraca widocznosc , nawet ostrosc .Napisze chyba na @ bo mam nowe wiadomosci , ceny cbd takie ze szok , nie kupilam.
gość
08-01-2017, 11:35:05

Trochę informacji o stężeniach: http://cannabigold.pl/rozcienczac-czy-nie-rozcienczac/
Początkujący
05-05-2017, 07:07:39

Witam. A czy ktoś może stosował olej konopny z tej firmy https://holyhemp.pl/olej-konopny-cbd/11-olej-cbd-15-10-ml-cannabigold-premium.html
Bo jest dość duże stężenie 15% i dobra cena tylko nie wiem czy będzie działał???Ktoś może coś podpowie???
gość
08-05-2017, 21:14:01

Stosował ktoś może olej konopny z zawartością CBD?? Chodzi mi o olejki tego typu: https://holyhemp.pl/olej-konopny-cbd/11-olej-cbd-15-10-ml-cannabigold-premium.html Czytam o tych olejkach dość dużo i coraz bardziej jestem do nich przekonany z racji opisywanych działań...Czy miał może miał ktoś okazję to przetestować??Będę wdzięczny za każdą informację...
gość
08-05-2017, 21:15:25

Gość 2017-05-08 23:14:01

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Fasd
Witam serdecznie chciałabym porozmawiać z neurologiem dziecięcym na temat diagnozy u 3 letniego dziecka któremu zdiagnozowano po 2 latach od narodzin Fasd. Otóż przedstawię państwu moją historię. Byłam w toksycznym związku mój partner a ojciec naszego dziecka to specyficzna osoba. Podczas kłótni wyrzucał nas z domu . Ja po kilku dniach wracała z dzieckiem spowrotem. Ojciec dziecka jest wrogiem alkoholu nie pije i nie pali. Jak i również ja jestem wrogiem alkoholu. Tak owszem pale papierosy. Z naszych kłótni wyszła taka sytuacja że odebrano nam dziecko tymczasowo z powodu kłótni i niestebilizacji. Dziecko będąc w rodzinie zastępczej 10 miesięcy temu miało badanie pod kątem fasd. Z badań rozwoju dziecka wyszło że moja córka ma Fasd. Ja nie piłam w ciąży i nie pije alkoholu, ojciec dziecka również nie pije. . Czy na podstawie rozwoju można stwierdzić u dziecka Fasd. ? Jestem załamana ta diagnoza i wogole się z nią nie zgadzam. Czytając szukając po internecie wiem że wyszło by to na badaniach USG jak i po urodzeniu dziecka. Jednak takiego czegoś nie stwierdzono u mojej córki. Jestem przerażona ta diagnoza. Córka po swojej babci odziedziczyła w genach jedno większe ucho i odstające. Do tego badanie rynienki pod nosem miała wąskie przed podcięciem wędzidełka górnego pod górną warga. Jeżeli by się odezwała jakaś pani neurolog pediatra bo nawet nie wiem gdzie zaczerpnąć informacji może wysłać na priv wyniki badań. Gdzie dostałam je od pani opiekunki po 10 miesiącach od ich wykonania. Nawet nie wiedziałam że moja córka miała robione takie badanie. Dodam iż doktor rodzinny również potwierdził że to nie możliwe by dziecku po 2 latach stwierdzono Fasd gdy matka i ojciec nie pili alkoholu. Pani z opieki społecznej również potwierdziła i potwierdzi w sądzie że u nas alkoholu do domu nigdy nie było. Nie mogę sobie dać z tym rady że z mojego dziecka jest robione dziecko kaleka. Proszę o jakąś odpowiedź Email pani jakieś neurolog bym mogła uzyskać jakiej kolwiek informacji . Dziękuję
gość
Rezonans głowy i angiografia bez kontrastu
Proszę o odpowiedź czy muszę się martwić wynikami? Kilka razy pojawił się ból głowy, dwa razy przestawałam widzieć i wrażenie wykręcania gałek ocznych, zawroty głowy. Narazie ustało. Pojawia się pisk lub szum w uchu. Okulista zapisał okulary. Poniżej wynik badania: Badanie angio-MR: hipoplazja odcinków A1 t. mózgu przedniej prawej i P1 t. mózgu tylnej prawej, wady naczyniowej ani ewidentnej niedrożności w obrębie tętnic koła Willisa badanie nie wykazało. Opis badania: Badanie MR głowy wykonane w sekwencjach FSE, SE, FLAIR, opcji DWI, SWAN w obrazach T1- i T2- zależnych w płaszczyznach czołowej, strzałkowej i poprzecznej wykazuje: Układ komorowy położony pośrodkowo, nieposzerzony. Przestrzenir podpajeczynówkowe prawidłowej szerokości. W nad namiotowej istocie białej okołokomorowej przy rogach czołowych komór bocznych pojedyncze drobne ogniska hiperintensywne w obrazach T2-zależnych i FLAIR o śr. do 3mm - zmiany o charakterze niedokrwiennym. Poza tym intensywność sygnału istoty białej i szarej prawidłowa. Struktury podnamiotowe prawidłowy obraz MR. Cech ograniczenia dyfuzji w badaniu DWI ani ognisk krwotocznych w SWAN nie stwierdza się. Czy muszę się martwić?
gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
Konieczność powtórzenia rezonansu głowy zalecona przez radiologa
Witam serdecznie, Miałam wykonany rezonans magnetyczny głowy bez kontrastu zwg na zaburzenia koncentracji i pamięci oraz wieloletnie przyjmowanie leków na depresję. Po około dwóch tygodniach dostałam telefon z informacją o konieczności powtórzenia badania, tym razem z kontrastem. Termin na za tydzień. Na pytanie dlaczego jest to konieczne- odpowiedź że tak zdecydował lekarz, niektóre obszary mózgu będą dzięki temu lepiej widoczne. Czy to standardowa procedura? Czy ktoś z Was miał taką sytuację? Czy dobrze myślę, że coś dostrzeżono i chcą się temu lepiej przyjrzeć?
Reklama: