Reklama:

marihuana lecznicza w leczeniu padaczki (30)

Forum: Padaczka

gość
06-08-2016, 14:12:54

Jolu dziekuje ze cokolwiek napiszesz to powieksze dzieki Tobie swoja wiedze . Jestem kompletnie bez jakiejkolwiek wiedzy.
Czesto nie ma podanej % zawartosci CBD, jest natomiast podana ilosc w miligramach, np 200mg.
jak to rozumiec w jakiej ilosci zawarta jest taka ilosc/200mg lub 10%, ?
Czy ta ilosc odnosi sie do buteleczki np ( mojej)30 mililitrow?, czy do wiekszej ilosci w produkcji?, np wiekszej pojemnosci zbiornika?
Nie mam skad zdobyc informacji ,a wsklepie nawet szkoda pytac / ekspedientki ciemne jak tabaka w rogu, ja to chociaz wiem ze nie mam informacji ale one nawet tego nie wiedza po prostu glupie.
gość
06-08-2016, 18:55:18

Ja też jestem poczatkująca w tym temacie, na epilepsję choruje mój syn i szukam różnych dróg. Wiadomości czerpię z internetu.
Z tego co mi wiadomo jeśli na buteleczce 30ml jest podana 200mg - to znaczy że stężenie CBD jest dość niskie.
Jesli 200mg jest w buteleczce 10ml - to stężenie jest 2%. Nie wiem dokładnie jak wtedy powinno się je dawkować.
Przy stęzeniu 3% (300mg) buteleczka 10ml - dawkuje sie to 2 razy dziennie po 15 kropel . Z tym że jest to dawkowanie profilaktyczne. 15 kropel zawiera 15mg CBD. w tym stężeniu . W leczeniu padaczki przewiduje się podawanie 200mg-300mg na dobę przez okres 4,5 miesiąca. Czyli 200 do 300 kropel . dziennie. To chyba tak to wygląda. Podkreslam że są to informacje zaczerpniete z róznych artykułów na ten temat. Też bym chciała porozmawiać z kimś kto ma jakies doswiadczenie. Podaję mój mail jakby co: jolantika@tlen.pl pozdrawiam
Jola
gość
06-08-2016, 19:13:45

Jolu teraz nawet nie moge przeczytac i zrozumiec tego co napisalas akurat mam taka straszna aure , zaburzenie widocznosci , nie widze chwilowo na prawe oko , mam jakies mdlosci , ta aure to mialam wczoraj tez , musze sie zapisac na wizyte bo codziennie cos sie dzieje , a w temacie Jolu to wiesz bardzo duzo , dzieki na razie, nie czulam sie zle rano, a teraz cos sie dzieje.
gość
07-08-2016, 14:35:03

Czesc Jolu, boli mnie glowa , wczoraj tez bolala wzielam hydrocodeine i z wielkimi oporami ale bol przeszedl.
Jeszcze musze temat powalkowac , bo z tego co piszesz wychodzi ze 150 kropli olejku to jest wowczas 150mg CBD w stezeniu 3%, a nalezaloby wziac podwojnie wieksza ilosc kropli -do 300, wiec "pojdzie " cala buteleczka dziennie , nie wyrobie finansowo , napisz mi cene jaka Ty placisz Jolu , jesli to nie sekret
gość
08-08-2016, 06:37:42

witam, ja nie stosuje CBD, dopiero chce sie zapoznać z tematem. pozdrawiam
gość
08-08-2016, 14:14:29

Mnie dokucza aura , juz trzeci dzien z rzedu, zaczyna sie od zaniewidzenia jednego oka,blyski , falowanie energii nie ustalilam czy to moja czy wokol mnie , ona ze mna " idzie"tworzy zgzaki ktore tancza przed tym zasnutym chmura okiem, powstaje ogromny bol glowy, nudnosci, w mozgu wtedy jest wyladowanie elektryczne. , przeciwbolowe leki pomagaja , po godzinie bol mija.Wraca widocznosc , nawet ostrosc .Napisze chyba na @ bo mam nowe wiadomosci , ceny cbd takie ze szok , nie kupilam.
gość
08-01-2017, 11:35:05

Trochę informacji o stężeniach: http://cannabigold.pl/rozcienczac-czy-nie-rozcienczac/
Początkujący
05-05-2017, 07:07:39

Witam. A czy ktoś może stosował olej konopny z tej firmy https://holyhemp.pl/olej-konopny-cbd/11-olej-cbd-15-10-ml-cannabigold-premium.html
Bo jest dość duże stężenie 15% i dobra cena tylko nie wiem czy będzie działał???Ktoś może coś podpowie???
gość
08-05-2017, 21:14:01

Stosował ktoś może olej konopny z zawartością CBD?? Chodzi mi o olejki tego typu: https://holyhemp.pl/olej-konopny-cbd/11-olej-cbd-15-10-ml-cannabigold-premium.html Czytam o tych olejkach dość dużo i coraz bardziej jestem do nich przekonany z racji opisywanych działań...Czy miał może miał ktoś okazję to przetestować??Będę wdzięczny za każdą informację...
gość
08-05-2017, 21:15:25

Gość 2017-05-08 23:14:01

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: