Reklama:

Lamitrin a ciąża? (20)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
10-08-2007, 15:40:00

Cześć. Czy któraś z was zażywa lek Lamitrin?Chciałam sę dowiedzieć czy jest bezpieczne zażywanie go w czasie ciąży, czy są bezpieczniejsze leki, które niemają złego wpływu na płód?
gość
28-08-2007, 21:49:00

biore lamitrin od 2.5 roku. od poczatku lekarz mowil mi, ze to jeden z najbezpieczniejszych lekow dla kobiet chacych zachodzic w ciaze. powiedzial mi, zeby miesiac przed planowanym poczeciem zaczac brac kwas foliowy ale jedna z osob na forum poprawila mnie ze lepiej dluzej. wiec jest ok z tym lekiem i radze foliowy wcinac. zycze powodzenia
gość
28-08-2007, 21:49:00

biore lamitrin od 2.5 roku. od poczatku lekarz mowil mi, ze to jeden z najbezpieczniejszych lekow dla kobiet chacych zachodzic w ciaze. powiedzial mi, zeby miesiac przed planowanym poczeciem zaczac brac kwas foliowy ale jedna z osob na forum poprawila mnie ze lepiej dluzej. wiec jest ok z tym lekiem i radze foliowy wcinac. zycze powodzenia
gość
29-08-2007, 12:16:00

Mam pytanie do osoby która bierze Lamitrin, czy brałaś wcześniej inne leki (jakie) i czy jest on skuteczny w przypadku padaczki skroniowej?
gość
29-08-2007, 22:27:00

bralam wczesniej tegretol i trileptal. z tego co wiem nie sa tak bezpieczne jak lamitrin i mialam skutki uboczne. po pierwszym pogorszyl mi sie wzrok chociaz okulista powiedzial ze jest ok a po drugim strasznie mi wypadaly wlosy.sorry ze tak pozno.od rana do wieczora kuje do poprawek a nocy przeciez nie moge
gość
30-08-2007, 08:15:00

Wielkie dzięki za odpowiedź, ja biorę trieptal , własciwie to nie ma jakiś wiekszych skutków ubocznych ale chyba wogóle nie działa, podczas ostatniego ataku lekarz rodzinny mi to zasugerował bo uważa, że napady mam za często. Czy tobie trieptal pomagał ? Moje ataki są troche nietypowe, polegają na tym atak mnie budzi , jest mi bardzo niedobrze, słabo, czuję dziwne zapachy, boli mnie brzych. Średnio co godzinę to wszystko na pare sekund się bardzo nasila i wtedy jest strasznie!!! Wponiedziałek mam wizytę u swojego neurologa i chciałabym wiedzieć więcej na temat lamitrilu, bo może on byłby dla mnie lepszy.
pozdrawiam
monika
gość
12-04-2008, 09:30:00

witam biore Trieptal od ok 2 lat niewidze jakis skutkow ubocznych moze ze czase rano mam zwolniony obraz i otumaniony jestem biore dawke dzienna 600g rano 300 i wieczorem 300 czasem mam skurcze polowy ciala z tego co wiem skutkiem ubocznymjest toze zaprzestanie brania tego leku spoteguje ataki tak ze kazdy co bieze ten lek musi wiedziec ze uzaleznia organizm mam juz 40 lat na karku proponowanomiinny lek ale ten jest chyba dobruy pozdrawiam wszyskich
gość
19-07-2008, 07:26:00

Witam dziewczyny. Czy któraś z was brała Lamitrin podczas ciąży i czy ma to wpływ na dziecko? Jeżeli tak to w jakich dawkach? Ja jestem w ciąży 5 tydz. biorę Lamitrin 150 i kwas foliowy. Mam jak najszybciej odstawić lek ale czy przez ten czas nie zaszkodził mojemu przyszłemu dziecku? Może któraś z was brała Lamitrin podczas ciąży?
gość
19-07-2008, 07:26:00

Witam dziewczyny. Czy któraś z was brała Lamitrin podczas ciąży i czy ma to wpływ na dziecko? Jeżeli tak to w jakich dawkach? Ja jestem w ciąży 5 tydz. biorę Lamitrin 150 i kwas foliowy. Mam jak najszybciej odstawić lek ale czy przez ten czas nie zaszkodził mojemu przyszłemu dziecku? Może któraś z was brała Lamitrin podczas ciąży?
gość
24-10-2008, 14:05:00

19-07-2008 o 09:26, gość :

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: