Reklama:

Kłucie ciała, dłoni i stóp, ból pod łopatką. (88)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
16-09-2017, 03:29:02

Po cesarza mogą występować takie dolegliwości ja to rozumie, bo sama jestem po cesarza i usuwaniu zrostów mam .Też chodzą po mnie takie bóle ciężkie do zdiagnozowanie.Nie jesteś sama
Pozdrawiam
gość
16-09-2017, 11:35:26

nie do zdiagnozowania, bo nikt nie zadał sobie trudu by się tym zająć na poważnie
gość
13-11-2017, 19:22:37

Witam.
Szukałam takiego forum i widzę że wiele jest osób które borykają się z bólami różnego pochodzenia.
Ja od 2,5 roku męcze się najpierw ból w klatce pózniej doszły bóle pleców dokładnie między łopatkami. Bóle wędrujące pieczenia kłucia itp. z biegiem czasu miałam wrażenie jakby się wszystko uspakajało, ale wróciło a jak wróciło to z dwojona mocą bóle głowy klatki piersiowej plecy ręce, drętwienia róznego pochodzenia wrażenia ściskania krtani gula w gardle lekki strach przed śmiercią. Badań o matko tyle że głowa boli od rezonansu klatki, szyjnego tomograf głowy usg jamy brzusznej RTG też prawie wszystkiego scyntygrafia układu kostnego,Usg serca 2x, holter, kolonoskopia, sparawy ginekologiczne i kupe badań z krwi plus bolerioza, u tylu specjalistów się było plus psycholog i psychiatra. Jedyne odłamy to wynik badań ANA2 słabo dotatnii jestem pod stało kontrolą reumatlologa. w końcu za ósmym razem trafiłam na neurolog która wysłała mnie na badanie EEM Tężyczka dodatnia+++??? Teraz moje pytanie czy teżyczka może aż takie dawać objawy? takie bóle wiem tylko tyle że jest winna silnych skurczów mięśni. Jest na to lekarstwo???Mam niebawem wizyte ale jestem bez sił.
Mam do tego nerwice i depresje i w dalszym ciągu nie mogę wbić sobie do łba że to tez nerwica dalej myślę że jestem chora *** wie na co. jestem załamana że nie ma dnia co by mnie nie bolało chciałabym żyć jak wcześnie bez bólu i zastanawiania się kiedy zacznie boleć albo na odwrót kiedy przestanie boleć Nie wiem co robić poradzicie
gość
13-11-2017, 19:30:36

AAAA jeszcze dodam że te nerwobóle głowy są dziwne jak małe mikro wylewy w głowie czasami uczucie ciepła albo lekkiego chwilowego niedowładu.
gość
06-03-2018, 20:45:45

Sprawdzcie fibromialgie
gość
28-04-2023, 04:50:56

Dajcie znać czy sobie poradziliście? Ja mam okropne kłucia ciala. Jest coraz gorzej. Czuje czasami aż taki przeszywający ból. Kłują mnie oczy, uszy no dosłownie wszystko. Czasami jak chodzę to czuje uczucie spływania wody po skórze. Dziwne uczucie. Do tego bóle neuropatyczne w łokciach i za kolanami. Objawy każdej minuty prawie. Dajcie znać czy tak macie. Do tego drgania mięśni. Tezyczka i borelioza wykluczone Elisa i western blot. Coś strasznego
Początkujący
08-01-2024, 20:55:49

Witam czy poradziła sobie Pani z tym kłuciem ja tak mam od 2 miesięcy i niewiem co robic
Początkujący
08-01-2024, 20:57:57

Witam czy poradzila Pani sobie z tym kłuciem u mnie trwa 2 miesiące
Początkujący
08-01-2024, 20:59:18

Witam mam to samo 2 miesiace co robić
Początkujący
08-01-2024, 21:02:36

Witam mam klucie rąk i stóp 2 miesiące co robić prosze o kontakt

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
Reklama: