Reklama:

Kłucie ciała, dłoni i stóp, ból pod łopatką. (88)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
17-03-2008, 23:20:00

Witajcie,
jestem ciekawa czy ktoś ma podobny problem i sobie z nim poradził.
Mam 23 lata i zaczęło się od tego, że miałam około 3tyg atak pieczenia, palenia, kłucia i swędzenia skóry na całym ciele( łącznie z głową etc), niezbyt bolesne ale bardzo niepokojące i nieprzyjemne. Występujące w róznych porach dnia i bez specjalnych zależności. Nie było żadnej wysypki na skórze. Później na chwilę minęło ale po chwili wróciło i teraz ma formę bardziej przewlekłą. Do tego doszły mrowienia, bóle i kłucie i takie prądy w stopach i dłoniach, czasem problemy z czuciem czy odczuwaniem temperatury. Do tego (odnoszę wrażenie, że to jest powiązane) nieustający ból przy obracaniu się w prawo pod prawą łopatką, tylko przy skręcie- jakby promieniuje na żebra z tyłu i z przodu. Miałam badania krwi, na wątrobe, USG etc. RTG na plecy wykazał jakieś wyostrzenie trzonów odcinka piersiowego ale nie było nic o prawej str. Wszystko wygląda ok. Czy ktoś może wie co to jest lub miał to samo???? Pozdrawiam
gość
18-03-2008, 11:56:00

A kleszczyk w lato to Cię nie ukąsił czasem? Proponuję udać się do neurologa na wizytę. Niekiedy wrażliwość skóry połączona z bólami mięśni może być efektem tzw. ZSM (zapalenie skórno mięśniowe). Nie mi jednak oceniać. Tak jak napisałem powyżej. Udaj się do neurologa, porobisz sobie badanka i luz
Pozdrawiam
Początkująca
18-03-2008, 17:04:00

Kleszcz nie ukąsił. BAdałam się na boreliozę na wszelki wypadek i wynik ujemny. Wizytę do neurologa mam już umowioną. Jakby ktoś jeszcze miał takie doświadczenia proszę piszcie bo juz popadam w depresję
gość
05-07-2008, 19:27:00

Mnie się dzisiaj zazęły szczypania (dziwne że tylko po wewnętrznych stronach) na dłoniach i stopach. Jak nie przejdzie to ide do lekarza...
gość
08-07-2008, 20:24:00

18-03-2008 o 00:20, mellyn :
Witajcie,
jestem ciekawa czy ktoś ma podobny problem i sobie z nim poradził.
Mam 23 lata i zaczęło się od tego, że miałam około 3tyg atak pieczenia, palenia, kłucia i swędzenia skóry na całym ciele( łącznie z głową etc), niezbyt bolesne ale bardzo niepokojące i nieprzyjemne. Występujące w róznych porach dnia i bez specjalnych zależności. Nie było żadnej wysypki na skórze. Później na chwilę minęło ale po chwili wróciło i teraz ma formę bardziej przewlekłą. Do tego doszły mrowienia, bóle i kłucie i takie prądy w stopach i dłoniach, czasem problemy z czuciem czy odczuwaniem temperatury. Do tego (odnoszę wrażenie, że to jest powiązane) nieustający ból przy obracaniu się w prawo pod prawą łopatką, tylko przy skręcie- jakby promieniuje na żebra z tyłu i z przodu. Miałam badania krwi, na wątrobe, USG etc. RTG na plecy wykazał jakieś wyostrzenie trzonów odcinka piersiowego ale nie było nic o prawej str. Wszystko wygląda ok. Czy ktoś może wie co to jest lub miał to samo???? Pozdrawiam
gość
08-07-2008, 20:43:00

Wtaj Mellyn mialam podobne objawy do twoich w sierpniu ubieglego roku.Jestem w trakcie diagnostyki.Jak u Ciebie dalej ze zdrowiem.Jesli chcesz porozmawiac wysylam ci moj nr gadu10549125.Jesli ktos inny mial podobne objawy chetnie nawiaze kontakt Magdalena
gość
08-07-2008, 20:44:00

Wtaj Mellyn mialam podobne objawy do twoich w sierpniu ubieglego roku.Jestem w trakcie diagnostyki.Jak u Ciebie dalej ze zdrowiem.Jesli chcesz porozmawiac wysylam ci moj nr gadu10549125.Jesli ktos inny mial podobne objawy chetnie nawiaze kontakt Magdalena
gość
02-09-2008, 04:31:00

witajcie ja rowniez mam podobny problem.Mam uczucie przechodzacego bolu bo calym cile.Raz noga pozniej reka ,glowa i tak w kolko .Czasami jest o uczucie jak by pradu lub uklucia igly.Bol nie jest az taki silny ale uciazliwy. Rowniez czuje bol jak by w miesniach.
Nie mam pojecia co to moze byc i lekarze rowniez nie daja mi na razie zadnej konkretnej odpowiedzi.Jeden z lekarzy stwierdzil ze to stwrdnienie rozsiane natomiast inni zaczeli mi robic rozne badania i jak na razie czekam na wyniki. Bole ktore odczuwam moga charakteryzoac sie roznymi chorobami wiec ciezko to zdiagnozowac.Lekarza juz nie ufam bo co inny to inna opinia.Jedyne co mi przychodzi na mysl ze to wszystko stres.Moze poprostu trzeba olac lekarzy wierzyc ze jest sie zdrowym i wszytsko z czasem przejdzie.Ogolnie czym wiecej slucham lekarzy tym bardziej czuje sie chora...
gość
21-09-2008, 20:19:00

Witam,
Z tego co mi wiadomo, to kłucie / swędzenie stóp i rąk jest skutkiem niewłaściwej produkcji żółci przez wątrobę. Przyczyny mogą być różne: kamienie, wirusowe zap. wątroby i inne (więcej na wiki). Ból w okolicach prawej łopatki może wskazywać właśnie na powiększenie wątroby.
gość
02-11-2008, 03:54:00

czesc

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: