Reklama:

interferon (13)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
08-06-2010, 08:13:03

Gość 2010-01-12 18:51:47
Gość 2007-12-11 21:51:00 czy ktoś z chorujących na stwardnienie rozsiane brał interferon? czy to dobry pomysł? jak można zniesć dwa lata i bez przerwy zastrzyki? :-o

Mi w sierpniu minie 6 lat od momentu gdy biorę interferon. Najpierw Rebif44, potem Betaferon, teraz znowu Rebif44. O tym czy to dobry pomysł niech najlepiej zdecyduje Twój lekarz, wskaźnikiem będzie to jak przebiega choroba, czy leczenia działa. A zastrzyki, cóż, człowiek do wszystkiego się przyzwyczaja...
gość
23-08-2010, 14:35:26

Witam,ja oczekuję na leczenie interferonem (zapalenie wątroby typu c).Najpóżniej dostanę się na terapię jakoś w styczniu 2011 ale może to się zdarzyć w każdej chwili...Jestem samotną mamą z 5 miesięcznym dzieckiem...i stąd moje pytanie dla tych co już taką terapię mają za sobą...obawiam się że nie poradzę sobie podczas leczenia przy maluszku....powiedzcie ciężko jest??
gość
10-09-2010, 11:33:50

witam. byla chora na zoltaczke typu c genotyp 2. leczenie bylo pol roku interferonem i ryboferyna. jest oke, wyleszylam sie. uboczne efekty sa-taka choroba, niestety. bylo ciezko-wlosy wypadali,depresia,miesnie bolaly itd. ale warto ,bo chce zyc !!! jedyne co- to po leczeniu troszeczke zestazalam sie -ale to nic !!! jestem zdrowa znowu i pewna checi do zycia !!! radze wszystkim zaryzykowac !!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: