Reklama:

guz rdzenia kręgowego (12)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
23-04-2024, 20:58:44

Witam, usłyszeliśmy diagnozę parter ma guz śródrdzeniowy gnieździak od C5 do Th5. Obwwcnie bol nóg.
Szukamy pomocy, gdzie najlepiej operować? Do kogo się zwracać? Co robić?
gość
31-05-2024, 23:44:47

gość 23-04-2024, 22:58:44
Witam, usłyszeliśmy diagnozę parter ma guz śródrdzeniowy gnieździak od C5 do Th5. Obwwcnie bol nóg.
Szukamy pomocy, gdzie najlepiej operować? Do kogo się zwracać? Co robić?

Byłam operowana dwa razy w Sosnowcu. Pod względem skuteczności jest to drugi oddział w Polsce. Mnie operował dr Majchrzak, za pierwszym razem też Majchrzak ale senior. Prof Maliszewski też operuje te guzy.
Ja Mialam C5-th-1. Niedowład miałam czterokonczynowy. Pierwszy raz 12 lat temu.Wózek itp.
Teraz jestem 4 mc po drugiej operacji i po radioterapii. Robią teraz inaczej te operacje. Chodziłam bez gorsetu. Od razu po tych 6 dniach koniecznego lezenia Wstałam!
po radioterapii trochę się pogorszyło, no ale wiedziałam że tak będzie. Jednak i tak dobrze sobie radzę. Ćwiczę co dwa dni, zawsze i dzięki temu jestem w tak dobrej formie.
Pamiętaj o tym jak będzie już po wszystkim. Rehabilitacja i ćwiczenia ważniejsze od całej reszty
Powodzenia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: