Reklama:

guz rdzenia kręgowego (12)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
21-12-2008, 19:13:00

bardzo proszę o pomoc
choruję na guza rdzenia kręgowego-wyściółczak anaplasticum g3,jestem już po 3 operacjach poruszam się na wózku iwalidzkim i teraz po kolejnym rezonansie mam nowe ogniska
co mam robić,do kogo udać się
proszę pomóżcie!!!
gość
16-01-2009, 20:32:00

dr Furtak - Bydgoszcz
gość
20-03-2009, 08:44:00

Witam. Jestem rok po operacji guza rdzenia th1 th3. czuje sie dobrze i od razu stanąłem na nogi. Operował mnie dr. Skrzyński Sławomir w Wojskowym Instytucie Medycznym w Warszawie ul.Szaserów.
gość
05-07-2017, 12:41:58

Witam,mam 37 lat,jestem po operacji guza śródrdzeniowego na poziomie C5-th3, diagnoza:wyściółczak (II). Minęły już cztery miesiące,mam rehabilitacje prywatną w domu, uczę się wszystkiego od nowa,teraz jestem na etapie chodzenia przy balkoniku. Czekam na wyjazd na rehabilitację. Jestem ciekawa czy ktoś miał coś podobnego i mógłby doradzić co można jeszcze zrobić,jak długo to jeszcze może potrwać. Mam spastyczność czterech kończyn,czy to przejdzie? Po operacji brałam baklofen i sterydy,ale w tej chwili już nie biorę żadnych leków. Pozdrawiam
gość
24-11-2018, 14:27:10

Gość 2017-07-05 14:41:58
Witam,mam 37 lat,jestem po operacji guza śródrdzeniowego na poziomie C5-th3, diagnoza:wyściółczak (II). Minęły już cztery miesiące,mam rehabilitacje prywatną w domu, uczę się wszystkiego od nowa,teraz jestem na etapie chodzenia przy balkoniku. Czekam na wyjazd na rehabilitację. Jestem ciekawa czy ktoś miał coś podobnego i mógłby doradzić co można jeszcze zrobić,jak długo to jeszcze może potrwać. Mam spastyczność czterech kończyn,czy to przejdzie? Po operacji brałam baklofen i sterydy,ale w tej chwili już nie biorę żadnych leków. Pozdrawiam
Witam, moja córka ma 24 lata diagnoza wyściolczak th8do th12 czekamy na operacje, bardzo sie boje zeby to nie była (lll) grupa, prosze o kontakt chciałabym porozmawiac. Jesteśmy załamane, to moje jedyne dziecko, dowiedziałam sie od lekarzy strasznych rzeczy. marga.tenerife@hotmail.com
Początkująca
26-12-2018, 21:38:59

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
21-10-2020, 11:43:51

Witam,
Wykryto u mnie guza rdzenia kręgowego,rozpoznanie Diffuse astrocytomia,IDH -wildtype (WHO grade II)
Miałam operacje niestety nie usunęli guza ponieważ jest to gwiezdziak i nie byli w stanie tego zrobić ponieważ obawiali się że uszkodzą rdzeń.
Czy ktoś z Państwa cos wie na ten temat? Niestety na stronach internetowych jest bardzo mało. Mam zdretwiała noge po operacji... nie wiem kiedy dojdzie do siebie... jaką dietę powinnam zacząć stosować przy tego typu nowotworze? Jak to jest jak nie usunęli mi tego guza czy on szybko zacznie rosnąć, jakie są rokowania. Dodam że czekam na radioterapie teraz po której bede miala kontrolę.
Ale tak naprawdę zostałam, tym sama, próbuje czytać coś się dowiedzieć na ten temat.
Bardzo proszę jak ktos coś wie na ten temat o informację.
Odp z innego forum :
Kto cie operował i gdzie?
Jeśli bedziesz mieć możliwość polecam dr harat lub furtak w Bydgoszczy,są to profesorowie którzy cuda robią,nie jedna osoba z Warszawy która przyjechała na wózku wyszła o własnych nogach
Wiem ze trodno będzie tobie uwierzyć ale spruboj poprostu wysłać płyta czy zadzwonić do lekarza furtaka i przekonaj się ze można
Zdrowia i powodzenia
,operował mnie dr Furtak, jest wspaniałym lekarzem, jestem mu bardzo wdzięczna. Myślę że zrobił wszystko co się da i najlepiej jak się
Taką dostalam odpowiedź z innego forum :
gdzieś na forum neurologicznym ktoś dawał namiary
Proszę zadać tam pytanie wejdź na wysciolczak i poproś pana Dawida on może tobie podpowie
Czy jest tu Pan Dawid , coś mi pomoże?
gość
21-10-2020, 22:42:58

Dawid już odpisał kochana,mam nadzieje ze wyjaśnił.
Trzymamy kciuki pisz do nas co u ciebie jsk się czujesz i kiedy zaczynasz leczenie.
Bardzo ale to bardzo cie przytulam do serca.
Mi ie.
Początkująca
22-10-2020, 05:45:03

Tylko że ja nie widzę tej odpowiedzi....gdzie mam jej szukać ?
gość
21-12-2023, 15:09:52

Witam został u mnie wykryty guz rdzenia na pozomie c5 w odcinku szyjnym podejrzenia astrocytoma mam skerowanie na operacje ,czy jest czego się, jak wygląda powrót do zdrowia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: