Reklama:

epilepsja (29)

Forum: Padaczka

gość
29-11-2011, 20:40:32

Drodzy pracodawcy już poruszałam kwestię wiele razy
i będę poruszała dopóki nie dacie szans pracowania ludziom z epilepsją. To są normalni ludzie, który potrzebują wsparcia i pomocy, a nie podziękowania
i powiedzenia im żegnaj "adios " na zawsze.
Powiem Wam jedno tak po chrześcijańsku. Jeśli chodzicie do kościoła , a nie tylko na pokaz to wiecie co to znaczy być dobrym chrześcijaninem.
Powołam się tutaj o to ,że jak się nie pomaga ludziom z epilepsją to tak jakby się odrzuciło Pana Jezusa z serca.
gość
29-11-2011, 20:43:31

Martyna Ty się nie poddawaj i zażywaj leki. Nie rezygnuj z niczego. Jesteśmy z Tobą. Pozdrawiam Cię.
Nie pozwól aby epilepsja zmieniła Twoje plany:)
Początkująca
29-11-2011, 21:49:00

Oczywiście, dyskryminacja z powody choroby jest najgorszą rzeczą jaka może nas spotkać w trakcie szukania pracy ;(
Przypomniał mi się w tym momencie filmik (może większość z was to zna):
http://www.youtube.com/watch?v=Ws-USSsSPH0
Pod koniec (3:38) jest właśnie o tej dyskryminacji.
Poza tym żałuję, że u nas nie ma właśnie takiego uświadamiania ludzi jak tutaj. Szkoda, że wszyscy nie są tak obeznani jak dzieciaki w pierwszych częściach filmiku...
Początkująca
29-11-2011, 23:25:02

mam jeszcze jedno pytanie czy epi przy której podczas ataków mdleje się może przejść w drgawki i czy epi niby napyta tak naprawdę może okazać się wrodzoną?
gość
29-11-2011, 23:31:44

martyna91 2011-11-30 00:25:02 mam jeszcze jedno pytanie czy epi przy której podczas ataków mdleje się może przejść w drgawki i czy epi niby napyta tak naprawdę może okazać się wrodzoną?
Drgawki podczas ataków mogą wystąpić. Epilepsja nie jest chorobą wrodzona.
Początkująca
29-11-2011, 23:33:14

a jeszcze odnośnie właśnie pracy nie rozumie tego przecież to,że ktoś jest chory na epi to nie znaczy,że musi być osobą,która nie będzie wykonywała swoich obowiązków.pracodawcy tłumaczą się tym,że to jest za duże ryzyko przyjmować chore osoby do pracy,ponieważ w każdej chwili może dostać ataku.a taka dyskryminacja występuje również w szkołach takie osoby jak ja nie wiem bynajmniej jak w innych szkołach nie mają prawa do żadnych wycieczek też tego nie rozumie.
Początkująca
29-11-2011, 23:35:49

pytałam,ponieważ moja nauczycielka z PO mówiła,że jest epilepsja wrodzona i nabyta i właśnie nie wiedziałam
gość
30-11-2011, 00:07:49

martyna91 2011-11-30 00:35:49 pytałam,ponieważ moja nauczycielka z PO mówiła,że jest epilepsja wrodzona i nabyta i właśnie nie wiedziałam
Niestety są osoby które mają wrodzoną epilepsję. Nabyta nie ma ,ale wrodzona niestety jest.
gość
30-11-2011, 09:58:50

shinchan-m - dobry link z filmikiem - warty obejrzenia...
Pozdrawiam
Początkująca
01-12-2011, 07:25:15

Dla tego go tu wstawiłam ;)
I właśnie sobie pomyślałam, że poza akcją 14 lutego "zauważ mnie" tak na prawdę nasze społeczeństwo nie jest uświadamiane i zaznajamiane z chorobą. Stąd biorą się właśnie jakieś plotki, uprzedzenia... Tak jak w filmiku było powiedziane: "Get the facts". Ale skąd ludzie mają znać te fakty, skoro poza 5 minutami na lekcji po (albo i nie) w ogóle nie słysza o epileptykach ;(

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: