Reklama:

epi (21)

Forum: Padaczka

gość
08-10-2012, 13:50:08

Dziękję za informacje.
No nie mam żadnych innych powizanych chorób.
Odezwe się po komisji-zobaczymy co mi powiezą...?
Początkująca
08-10-2012, 14:10:42

Bedzie dobrze. Powodzenia i zdrowia zycze:)
Początkujący
19-10-2012, 07:17:09

Noo i po komisji.
Chyba miałem szczęście ponieważ trafiłem na bardzo przyjemną lekarkę która od razu powiedziała że praktycznie według przepisów to od lekarza zależy czy przy Mojej amplitudzie wyładowań fal (210) należy się grupa czy nie?
Po przeanalizowaniu całej bujnej dokumentacji z trzech miesięcy i przeprowadzeniu wywiadu stwierdziła że dostanę lekki stopień niepełnosprawności ponieważ ona chciała by widzieć młodego człowieka z epi który mając dziecko jest w stanie znaleźć pracę a nie ukrywać przed pracodawcami chorobę by mieć zatrudnienie.
Co z tego wynika dostałem oczywiście Lekki Stopień niepełnosprawności bez prawy do karty parkingowej bez zaostrzeń jeśli chodzi o niezdolność od pracy oprócz stwierdzonych zaostrzeń poszpitalnych.
W sumie jestem zadowolony.Dostałem stopień.Mogę się teraz ubiegać o zasiłek pielegnacyjny-a należy Mi sie.
W dalszej kolejności renta- a mam to szczęście że Mój były-obecny pracodawca jest prawnikiem z wykształcenia i sam zaoferował pomoc przy załatwianiu renty przez układanie pism.
Więc oby tak dalej.
Pozdrowionka
gość
19-10-2012, 07:47:00

Radku, cieszę się bardzo, ze sprawy potoczyły się po Twojej myśli.
Z jednej strony dobrze, że nie dostałeś prawa do karty parkingowej, gdyż na orzeczeniu masz napisany symbol choroby, który odpowiada epilepsji, gdybyś poszedł do Wydziału Komunikacji mogliby Ci zatrzymać prawo jazdy.
Ponadto karta parkingowa powinna być przyznawana osobom mającym problemy z poruszaniem się, Ty nie należysz do tych osób, bardzo dobrze.
A propos zasiłku pielęgnacyjnego, jeżeli możesz napisz mi jakie muszą być spełnione warunki.
Pozdrawiam Alicja
Początkujący
19-10-2012, 09:03:12

Witaj Alu
Kontaktowałem się z osobą zajmującą sie pomocą u mnie w Gops'ie w Dopiewie i teraz czekam na wywiad środowiskowy w sprawie pomocy.Z tego co się dowiedziałem prócz zasiłku pielęgnacyjnego jest coś jeszcze ale wszystkiego dowiem się w najbliższy czwartek.
Napewno zdam relacje i napiszę co jest potrzebne.Jak narazie załatwiam druki RP7 od wszystkich pracodawców u których pracowałem co jest potrzebne do uzyskania renty.
Pozdrawiam
gość
19-10-2012, 20:15:45

Witaj Radku!
Czy to zdjęcie Twojej pociechy, piszę w ten sposób, gdyż nie mogę określić czy to jest dziewczynka czy chłopiec, jedno stwierdzam, że bardzo śliczna pociecha.
Z tego co zrozumiałam, Ty ubiegasz się o rentę socjalną.
Życzę powodzenia i czekam na wiadomości.
Alicja
Początkujący
20-10-2012, 07:27:32

Tak Alu
to mój synek Cyprianek.
tak bede sie staral o rente socjalna lub o zasilek celowy z zusu jeszcze zobacze na czym lepiej wyjde.
Początkująca
20-10-2012, 14:50:24

Śliczny chlopak. Super ze cos sie udalo, najgorsze to bieganie a pozniej to juz z gorki :) Powodzenia
Początkujący
21-10-2012, 15:48:03

dzięki wielkie :)
no faktycznie . Najważniejsze że udało Mi się ruszyć z kopyta tylko mam nadzieje że nie będzie to bieg z przeszkodami :)
Początkujący
21-10-2012, 17:20:09

Aha zapomniałem dodać że w celu wyliczenia dokładnego okresu składkowego potrzebne są druki RP7 od wszystkich pracodawców na szczęście wszystko można załatwić przez telefon lub drogą mailową-więc nie trzeba jeździć od firmy do firmy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: