Reklama:

Dystrofia miotoniczna Beckera - miotonia - G71.1 Myotonia t.Beckeri susp. (138)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
01-11-2008, 17:20:00

ja mam 12 lat i tez choruje na tą chorobe a mam ją od 3 roku życia ..
gość
13-11-2008, 09:08:00

jestem autorem tego tematu... mexicord pomaga... chodzi o kanaliki sodowe, jonowe czy jakoś tak... zmienia (zwiększa/zmniejsza) potencjał czynnościowy komórek... Jak będe w domu i bede miał ulotkę to przytoczę o co dokładnie chodzi. Życze wszystkim powodzenia. Chętnie porozmawiam piotrziarnik@gmail.com
gość
22-11-2008, 21:30:00

Witam wszystkich ! Czy ktoś już zażywał sok noni ? Prawdopodobnie pomaga w leczeniu beckera.
gość
24-11-2008, 23:19:00

http://www.worldnoni.org/diseases/bmuscular%20dystrophy-1.doc tu coś znalazłem na ten temat ale po angielsku - ktoś coś rozszyfruje?
gość
25-11-2008, 15:26:00

Dzięki za news.Przetłumaczyłem to na stronie:
http://translate.google.pl/translate_t#
gość
03-12-2008, 21:49:00

próbował ktoś noni? czy nie chodzi to o przeciwutleniacze i antyoksydanty? witamina a i e posiadają je też.
gość
04-12-2008, 11:15:00

Witam też jestem chory na miotonię typ Beckera, miałem badania genetyczne w stanach, próbki miałem pobrane w Warszawie na Banacha, potwierdzili w stanach Beckera i na tym temat się zakończył, leków nie biore bo i p[o co, nauczyłem się z tym żyć, teraz leczę się w szczecinie bo mam blisko i jest tu przychodnia powstała z inicjatywy związku chorych na zanik mięśni, do takiego związku warto należeć bo trochę pomagają. Pozdrawiam wszystkich, trzymajcie się źle nie będzie.
gość
04-12-2008, 11:23:00

Jeszcze jedno na pocieszenie chorujących na Beckera, trochę to życie utrudnia, ale po 30-tce choroba lekko spowalnia, szpikowanie się lekami za wiele nie da, a jeśli chodzi o chorych pełnoletnich to nawet browarka sobie nie wypijecie, o chorobie sporo wiem bo choruje od 12 roku życia, miałem nawet wizytę u takiej sławy neurologisznej (największa specjalistka w tych chorobachw polsce) prof. Petrusewicz i wiem stąd że Becker nie jest tak groźny - Doisken to już jest przerąbane, ale sam Becker to pestka. Znam kilka osób chorujących na to i jeden chłopak nawet zrobił doktorat z neurologi i daje rade, sam pracuję i też daje rade, po prostu w zimie trzeba się cieplej ubierać. Pozdrawiam narka.
gość
04-12-2008, 11:26:00

Jeszcze jedno na pocieszenie chorujących na Beckera, trochę to życie utrudnia, ale po 30-tce choroba lekko spowalnia, szpikowanie się lekami za wiele nie da, a jeśli chodzi o chorych pełnoletnich to nawet browarka sobie nie wypijecie, o chorobie sporo wiem bo choruje od 12 roku życia, miałem nawet wizytę u takiej sławy neurologisznej (największa specjalistka w tych chorobachw polsce) prof. Petrusewicz i wiem stąd że Becker nie jest tak groźny - Doisken to już jest przerąbane, ale sam Becker to pestka. Znam kilka osób chorujących na to i jeden chłopak nawet zrobił doktorat z neurologi i daje rade, sam pracuję i też daje rade, po prostu w zimie trzeba się cieplej ubierać. Pozdrawiam narka.
gość
09-12-2008, 18:59:00

nikt nie odpowiedział czy sok noni pomaga?? a do typa wyzej czemu nie mozna pic browara??? cos sie dzieje ??

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: