Reklama:

dyskopatia odcinka piersiowego (34)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
21-04-2015, 21:14:09

Witam po przerwie :) Dyskobolka dzieki za informacje i podniesienie na duchu :) Byłam u rehabilitantki ( NFZ) zleciła mi zabiegi: laser, stymulacje pradem na noge ze wzgledu na niedowład i ...... cwiczenia grupowe na podłodze :/ mimo iż poinformowałam ją że 30.04 bede miała ponowny rezonans odcinka L-S i prawdopodobnie bedzie przeprowadzana kolejna reoperacja bo ta która mi zrobili 03.03.2015 nie przyniosła praktycznie żadnego rezultatu, a że "wychodowałam" gigantyczną przepukline na L4-L5 a takze wielkie osteofity neurochirurg stwierdził że prawdopodobnie jeszcze coś tam zostało. Bóle mam straszne (nawet nie moge sie dotknąc do pleców) rehabilitantka stwierdziła ze mam wykonywac cwiczenia do "pierwszego bólu" choc ona nie wie jak mam je wykonywac bo przeciez mnie boli cały czas. TO JAKAS PARANOJA. zleciła mi cos co z góry wiedziała ze nie moge wykonac :/ terapii manualnej nie wykonuja a niestety nie moge sobie pozwolic na rehabilitacje prywatnie :/ co do przepuklin piersiowych , powiedziała mi dokładnie to co wszyscy - nie do zrobienia, a jeszcze tym bardziej w moim przypadku baaaardzo ryzykowne ponieważ mam chorobe Scheuermanni i wszystkie kregi piersiowe sa kruche i zdeformowane :/
Początkująca
23-04-2015, 15:09:49

Witajcie. Mam podobny problem, przepukliny na każdym odcinku kręgosłupa. 2 tygodnie temu zoperowali mi odcinek szyjny. Na temat przepukliny w odcinku piersiowym uciskającej rdzeń kręgowy żaden lekarz nie chce nawet ze mną rozmawiać. Dzień przed operacją stawałam na komisji Powiatowego Zespołu d/s Orzekania Niepełnosprawności i dostałam lekki stopień. Odwołałam się, a lekarz stwierdził, że teraz jak jestem już po operacji to powinnam być zdrowa (dostarczyłam wyniki MR całego kręgosłupa czyli widoczna duża zaawansowana skolioza, zwyrodnienie wszystkich kręgów no i wypukliny i przepukliny).Czekam na komisję w wojewódzkim. Jestem w trakcie kompletowania dokumentów do ZUS na świadczenie rehabilitacyjne, ciekawe co tam mi powiedzą. A co stwierdzili orzecznicy u Ciebie Cynamon 99? Bo 20 już minął. Pozdrawiam
Początkująca
23-04-2015, 22:25:56

Witaj lika15 w naszym waskim gronie powiem szczerze zaskoczona jestem ze dostalas lekki stopien. Mnie i po pierwszej operacji i po drugiej dali umiarkowany, takze mojemu znajomemu ( tylko przepuklina na L-S ) dali stopien umiarkowany. Chyba trafilas na "zly dzien" lekarza orzecznika. Dobrze ze sie odwolalas, miejmy nadzieje ze tam chociaz ktos bedzie mial lepszy dzien. Trzymam kciuki :) Ja wczoraj mialam komisje ZUS odnosnie renty... zobaczymy co zdecyduja....
Początkująca
27-04-2015, 12:39:32

Cześć Dziewczyny, 20 minął, a ja dalej nic nie wiem. Czekam chyba na wezwanie do sądu? Pan doktor mnie zbadał, ale rozmowny nie był. Ja od roku mam orzeczoną niepełnosprawność w stopniu umiarkowanym na trwałe. Mam kartę parkingową i ulgowe przejazdy komunikacją miejską. Tylko z czego żyć? Rzadko zaglądam ostatnio na forum, bo za dwa tygodnie pewnie będę babcią. Rozumiecie...
Dyskobolka - mnie niestety nie stać na prywatną rehabilitację. A tradycyjna nie sprawdza się. Pod koniec czerwca mam wizytę u ortopedy - pierwszy raz. Może są jakieś gorsety, które pomogą opanować kręgosłup piersiowy? Czasami muszę zrobić coś w domu, skosić trawkę w ogródku, a po tych czynnościach po prostu umieram. Jak sobie radzicie w codziennym życiu?
Pozdrawiam,
Kasia
Początkująca
30-04-2015, 08:53:02

Cynamon to gratuluje wnuczka lub wnuczki niech sie zdrowo chowa i zeby bez komplikacji przyszlo na swiat ja dostalam orzeczenie po komisji zus : calkowicie nie zdolna do pracy, na 7 mies... ale dobre i to po pol roku znow zloze bo przeciez cudownie nie ozdrowieje. Tobie opinie bieglego przysla do domu zanim jeszcze wezwa cie do sadu i od tej opinii ewentualnie tez bedziesz mogla sie odwolac
Początkująca
30-04-2015, 22:15:43

Ok. czekam jak zwykle od dłuższego czau. To przełomowy okers w moim życiu, ale jest nowe życie, i to jest najważniejsze, pozdrawiam
Początkująca
01-05-2015, 16:59:52

Moniak, gratuluję zwycięstwa!!! Tym bardziej nie tracę nadziei na dobry finisz. Czekam na opinie biegłych. Jakie masz symbole niepełnosprawności?
Początkująca
02-05-2015, 06:53:01

05-R, 10-N, 07-S. Nie trac nadzieji, napewno bedzie dobrze
Początkująca
28-05-2015, 11:31:57

Witam, jestem studentką ostatniego roku fizjoterapii, piszę w tym roku pracę licencjacką, bardzo prosiłabym o pomoc w postaci wypełnienia ankiety przez osoby po operacji dyskopatii na dowolnym odcinku kręgosłupa. Link do ankiety: http://www.interankiety.pl/interankieta/a5dfe22ccabe3a5eb2bc46b856903c2a To zajmie chwilkę, w ankiecie jest tylko 30 pytań zamkniętych a mnie bardzo pomoże. Z góry dziękuję, pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia ;)
Początkująca
11-07-2015, 21:55:36

Bez zmian, myślę, że sprawa przegrana, ale dalej będę działać. Pozdrawiam, Kasia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: