Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
27-03-2023, 11:34:06

Judytka27 2023-03-27 10:39:51
Wstawiam dodatkowo swoj rezonans oraz wypis.... Oczywiscie nie oczekuje tutaj diagnozy... Wierze w medycyne ta tradycyjna i w kompetencje lekarzy ... Chcialabym sie tylko zapytac czy ktos mial podobna sytuacje... czy moze komus udalo sie poprawic sytuacje przez rehabilitacje ... albo moze operacja komus pomogla w takim przypadku... czy w takiej sytuacji to zabardzo ryzykowne ...
Moim zdaniem rezonans nie jest aż taki zły. Już widziałem o wiele gorsze - ale ja nie jestem fachowcem. Natomiast Twoje objawy mnie niepokoją. Tutaj już żartów nie ma, wszystko wskazuje, że masz problem i to nie mały. Ja miałem takie same objawy, może ciut więcej, może bardziej "twarde" ale całkiem podobne.
Co do rehabilitacji - z mojego doświadczenia - unikaj jej jak ognia. Przy tych Twoich zmianach nic nie pomogą a mogą zaszkodzić. Piszę to z własnego doświadczenia.
Życzę Ci abyś napotkała dobrego fachowca neurochirurga. Diagnozy, że konieczna operacja się nie bój.
Powodzenia.
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
Wtajemniczona
27-03-2023, 11:59:14

Kika05 2023-03-27 11:41:05
Pozdrawiam z oddziału neurochirurgii 🙈
I na mnie przyszedł czas....
Trzymaj się Kika za parę dni już będziesz się śmiała ze strachu, który teraz na pewno Cię ogarnia, ale zaufaj mi "strach ma wielkie oczy" w tym przypadku 😁
Początkująca
27-03-2023, 12:14:50

Jestem już na sali, jutro jestem jaka nr 1 na stół. Tak jest strach nie powiem, że nie mały. Wręcz jestem przerażona. Ale będzie musi być dobrze 😄
gość
27-03-2023, 12:25:11

kawo 2023-03-27 13:34:06
Wstawiam dodatkowo swoj rezonans oraz wypis.... Oczywiscie nie oczekuje tutaj diagnozy... Wierze w medycyne ta tradycyjna i w kompetencje lekarzy ... Chcialabym sie tylko zapytac czy ktos mial podobna sytuacje... czy moze komus udalo sie poprawic sytuacje przez rehabilitacje ... albo moze operacja komus pomogla w takim przypadku... czy w takiej sytuacji to zabardzo ryzykowne ...
Moim zdaniem rezonans nie jest aż taki zły. Już widziałem o wiele gorsze - ale ja nie jestem fachowcem. Natomiast Twoje objawy mnie niepokoją. Tutaj już żartów nie ma, wszystko wskazuje, że masz problem i to nie mały. Ja miałem takie same objawy, może ciut więcej, może bardziej "twarde" ale całkiem podobne.
Co do rehabilitacji - z mojego doświadczenia - unikaj jej jak ognia. Przy tych Twoich zmianach nic nie pomogą a mogą zaszkodzić. Piszę to z własnego doświadczenia.
Życzę Ci abyś napotkała dobrego fachowca neurochirurga. Diagnozy, że konieczna operacja się nie bój.
Powodzenia.
Dziekuje za powyzsze rady i wsparcie!!!. faktycznie mialam juz rehabilitace... i poooooo 2 tygodniach sie czulam gorzej niz przed... ciesze sie ze nie jest jeszcze tak zle jak moze byc ale wiadomo trzeba bedzie dzialac ...
gość
27-03-2023, 12:26:50

hamer 2023-03-27 12:14:21
Hej Wszystkim...
Oczywiscie moja wizyta u neurochirurga dopeiro koncowka maja ... ale juz na dniach bede miec przykladowa opinie innego lekarza który jest znajomym i zgodzil sie spojrzec na moj wynik.
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi i zycze wsyzstkim tutaj DUZO ZDROWKA!
Judytko, w takiej sytuacji operacja jest ratunkiem a nie ryzykiem. Podejrzenie mielopatii i tworzenie się sekwestru raczej nie pozostawiają złudzeń co do dalszego postępowania.
Dziekuje!!! Troche sie boje ale wiadomo strach ma tylko wielkie oczy... byle tylko nie bolalo pozniej i by moc normalnie funkcjonowac !!
Początkująca
27-03-2023, 15:33:33

Kika
Trzymam bardzo mocno kciuki!!!!
Powodzenia 😊
Początkująca
27-03-2023, 19:52:05

Halinko jak tam u Ciebie, jak się czujesz odezwij się!
Początkująca
27-03-2023, 20:47:34

Kiko będzie dobrze bo musi być! Przesyłam masę dobrych myśli!
Forumowiczka
28-03-2023, 00:38:01

Hej, witam w gronie szczęśliwców wczoraj miałam operacje, czuje się wyśmienicie kika spokojnie potwierdzam nie taki diabeł straszny, dziękuje za słowa wsparcia wszystkim, bede opisywała moje samopoczucie na bieżąco 😍
Forumowiczka
28-03-2023, 00:43:38

Kika05 2023-03-27 11:41:05
Pozdrawiam z oddziału neurochirurgii 🙈
I na mnie przyszedł czas....

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: