Ania, dlaczego miałaś rezonans a nie np rtg ? Dzieje się coś ? Napisałaś kontrolny, to pytanie do osób co już dawno miały operacje tez mieliście RM ??? Nie wiem czy jak się nic nie dzieje to konieczność tego typu badania wiec dlatego pytam ☺️
Halina1967 2023-03-16 03:04:52
Florentynka ciężko powiedzieć ☺️ ale od 22-1 napewno ☺️
Florentynka 2023-03-16 09:10:15A w dzień chociaż odsypiasz? Ja bez snu jak zombie 😵💫Halina1967 2023-03-16 03:04:52
Florentynka ciężko powiedzieć ☺️ ale od 22-1 napewno ☺️
Florentynka 2023-03-16 09:12:59
Halinka co "odwaliłaś" że aż Cię moderator zablokował? 🤣
Gość 2023-03-15 22:04:37
Cześć Szyjki!
Jestem Anka i rok temu przeszłam w Szczecinie operację distektomii w odcinku szyjnym C4-C5-C6.
Mam wstawione dwa koszyki Corner Stone zabezpieczone z przodu blaszką Matrix. Dziś miałam rezonans kontrolny i powiem szczerze, że mi rura zmiękła, bo miałam wrażenie, że czuję niepokojące ciepło w szyi. Aż mi oddechu zabrakło i planowałam ucieczkę. Nie wiem na ile to panika, a na ile podgrzały się implanty. Te sztuczne dyski Corner Stone zawierające metalowe znaczniki widoczne w RTG nie mają jasnej rekomendacji do bezpiecznego badania MRI.
Oczywiście nie dostałam przy wypisie żadnego paszportu implantu, a w mądrej księdze stosowanej przez pracownie mój implant wyświetla się na żółto, a nie na zielono, więc jest dopuszczony ale może stwarzać zagrożenie.
Miał ktoś w szanownym gronie badanie rezonansem po podobnej operacji?
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.