Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
06-03-2022, 18:03:11

Witam wszystkich
2019 discektomia c5/c6
Około roku było w miarę ok...
Teraz już coraz gorzej. Rezonans pokazuje stan zapalny lub obrzęk szpiku w miejscu implantu. Scyntygrafia to potwierdziła. Prawdopodobnie poluzowal się implant. Boli bark, szyja i kark spięte , kłują uszy, brak sił w obręczy barkowej.
Czy miał ktoś podobnie? Co dalej? Neurochirurg 15.03.
gość
06-03-2022, 18:07:55

Poprzedni wpis to Ivonne75. Ale chyba mnie wylogowało 😤
Początkująca
06-03-2022, 18:10:46

Uff już jest ok. Przypomniałam sobie hasło. W 2019 byłam dość aktywna, to było tuż przed i potem po operacji.
Pozdrawiam wszystkich 🤗
Początkujący
09-03-2022, 07:38:34

Witam jakiś czas temu pisałem o swojej szyi.
C3/4 – C6/7:
- tylno-dwuboczne wypukliny krążków międzykręgowych, wraz ze zmianami zwyrodnieniowymi stawów
międzykręgowych, powodują modelowanie brzusznej i tylno-bocznej powierzchni worka oponowego (z utratą
płynowej rezerwy buforowej i odcinkowym przyleganiem do rdzenia), zwężenie zachyłków bocznych i
otworów międzykręgowych, stwarzając warunki do wystąpienia konfliktów korzeniowych;
- lewe otwory międzykręgowe nieco bardziej zwężone niż prawe;
- cechy stenozy kanału kręgowego na poziomie C4/5 – C6/7 – wymiar AP 9-10mm – najbardziej zwężony na
poziomie C5/6 9mm;
Zmianom tym towarzyszy niewielka osteofitoza krawędzi trzonów.
Zniesienie fizjologicznej lordozy.
Przeszedłem rehabilitację, która nic nie dała. Wręcz nie mogłem robić ćwiczeń izometrycznych(jeśli się mylę z nazwą to przepraszam) bo robiło mi się słabo i odlatywalem. Na rehabilitacji poznałem Pana, który był po operacji szyjnego. Polecił mi doktora Rafała Koniecznego, który przyjmuje w Warszawie. 2 tygodnie temu miałem wizytę u doktora, który stworzył że jest potrzebna operacja i to na dwóch poziomach. Pogodziłem się z tym i chcę tej operacji, bo objawy bardzo utrudniają podstawowe funkcjonowanie. Chciałem zapytać o opinie, może ktoś operował się u Pana Koniecznego? Aktualnie czekam na ustalenie terminu zabiegu.
Wtajemniczona
09-03-2022, 09:15:35

Kawo: w lubuskiem to koszt 250-300 zł.
10.11.2020 Stabilizacja międzytrzonowa cage peek lfc na poziomie c4/c5 i c5/c6
gość
11-03-2022, 16:27:38

Witam wszystkich
Którego lekarza polecacie z Warszawy na problem z kregosłupem szyjnym ?
Judyta
gość
12-03-2022, 13:57:03

Dlaczego nie ma metod bezineazyjnej regeneracji kregoslupa?
gość
13-03-2022, 20:41:16

Witam. 8 grudnia miałem discektomie c5-c6 następnego dnia zostałem wypisany ze szpitala bez zaleceń typu poduszka ortopedyczna czy nawet kołnierz. No i było w miarę ok ale od niedawna czuje ucisk w przełyku. Zrobiłem rtg i wydaje mi się że implant jest wysunięty. Czy czeka mnie kolejna operacja?
gość
17-03-2022, 16:30:11

Witam. Od kilku miesięcy cierpię z powodu NEURALGI POTYLICZNEJ obustronnie. Ból jest ciągły o różnym natężeniu. Rano gdy się budzę a jeszcze nie otworze oczu zaczyna się ból. Nie ma ani na chwilę odpoczynku od bólu czoła i równocześnie tyłu głowy i szyii. Nie działają żadne środki p.bolowe. Od neurologa mam przepisane:VICEBROL,TERGETO,NEUROVIT,MYDOCAL,AGLAN. Mam wrażenie że leki nic a nic nie pomagają. Miałam zabieg u neurohirirha-ostrxykiwanie narwow potylicznych,reguralnie odwiedzam fizjoterapeutę( bardzo zaangażowany, choć bardzo bolesne masaże). Miałam robiony MR głowy i kręgów szyjnych. Z tego ostatniego nie mam jeszcze opisu. Zdarzają się sytuacje gdzie jestem splątana ( przez chwilę nie wiem gdzie i kim jestem) to też jest z powodu nerwów potylicznych. Rehabilitant twierdzi że nie powinnam nigdy więcej pozwolić ,,grzebać sobie w mózgu,, czyli poddawać się zabiegowi obstrzykiwanie,zamrażania nerwów potylicznych. Piszę bardzo nie składnię,ale staram się przedstawić mój stan bliski zwariowaniu. Ból ogranicza mnie tak bardzo że przestałam istnieć w jakimkolwiek spotkaniach rodzinnych czy w gronie znajomych. Mam 57 lat,i co mam mówić innym że boli mnie głowa,że z bólu wariuje.?. Może ktoś podpowie , może kekies leki bez uzależnienia?
Forumowicz
21-03-2022, 20:09:17

Gość 2022-03-17 17:30:11
,że z bólu wariuje.?.
Współczuję. miałem tak z szyją i nie zdziwiłbym się jak winowajcą będzie kregosłup szyjny.
ps
na czym polegało to ostrzykiwanie ?
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: