czy autor wątku może dać jakiś namiar do siebie ???
gość 13-07-2024, 08:05:05
Część ja jestem kobietą z podobną dolegliwością lekarz ginekolog podczas badania stwierdził zapalenie nerwu sromowego. U mnie objawy to straszne pieczenie krocza jak i pod pośladkami, warg sromowych i ból. Czuje również bol kręgosłupa na samym dole piekący. Przyczyną nie wiem czy jazda rowerem gdzie ostatni raz byłam w zeszłym roku a diagnoza postawiona teraz pod koniec czerwca, czy tak zwany liszaj twardzinowy z którym się zmagam od kwietnia mógł uszkodzić mi nerw. Najgorzej jest gdy dużo chodzę czuje palace pieczenie w jednej wardze sromowej od wejścia do pochwy muszę cały czas ja natłuszczać. Bielizna nieraz mi przeszkadza. Od kwietnia nie chodzę w spodniach bo się nie da. Tydz temu byłam na terapii manualnej dna miednicy u ginekologa. Uciska on od wewnątrz pochwy miejsca mięśnie i ból jest straszny każdy ucisk promieniuje w inne miejsce pośladek, podbrzusze czy kręgosłup. Takie uciskanie trwa z 10 min. Miałam być obolała przez kilka dni po. W dzień zabiegu nic a na drugi szok jakby ktoś mnie w krocze na kopal, ból straszny przy sikaniu i chyba z 30 razy byłam, ból kręgosłupa. Wszystko utrzymuje się jeszcze. Czytałam, że ponoć gdy ból występuje po takiej terapii manualnej skóra mięśnie pomału się regenerują oby to była prawda. A ja mam zapisana ale przez dermatologa witaminę B działa ona na układ nerwowy zobaczcie sobie. Ponoć u mężczyzn również robi się taka terapię mi pozostalo jeszcze 2.
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.