Reklama:

Duże problemy po porodzie. (26)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkująca
15-05-2013, 18:11:36

Witam,
urodziłam dziecko 3 tyg temu i od tego czasu zaczął się dla mnie horror życiowy. Poród miałam bardzo ciężki który po kilkunastu godzinach zakończył się cesarskim cięciem. Po operacji dostawałam przez 12 h podwójną dawkę znieczulenia. byłam sparaliżowana od pasa w dól przez jakieś łącznie 20 h. Problemy zaczęły się kilka dni po porodzie. Myśłałam, że to przemęczenie, ale niestety problem nie mija. W szpitalu dostałam wysokiego cisnienia 170/105 i podejrzewano u mnie zatrucie ciążowe natomiast po wykonaniu badań diagnoza nie potwierdziła się. DOstawałam lek Dopegyt na obiżenie cisnienia, czułam się po nim fatalnie... myślałam, że moje dolegliwości są związane z tym lekiem, ale niestety po odstawieniu leku problem nie znika.
Moje dolegliwości to:
-zdrętwiałe dwa palce u rąk od początku 9 miesiąca ciąży do teraz
po porodzie:
-osłabienie mięśni rąk nóg i prawej strony gardła, przez co nie mam siły połykać ani mówić, ciągle ziewam natomiast jak dotknę palcem podniebienia miękkiego to go czuję, ale jest takie jkaby obce tak samo pół twarzy jakby bardziej wiotka, ale jak dotykam to czuję wszystko
-totalne osłabienie
-zawroty głowy i kręcenie w głowie praktycznie non stop
- pogorzenie wzroku - zamazane widzenie, momentami podwójne widzenie i ciągłe mroczki przed oczami
- mam wrażenie, że ciężej mi się oddycha
- w szpitalu i kilka razy w domu budziłam się w nocy z uczuciem jakby zapadniętej klatki piersiowej bądź moge to opisac jako niewydolnośc przepony.
-kończyny górne i dolne jak i brzuch czasem wydaja mi sie być obce. dotykając tych miejsc mam czucie, ale mam wrażenie jakby to nie była moja ręka czy noga.
właściwie prawie cały czas leżę, nie mam siły na robienie czgokolwiek, boję się wyjść z domu przez te oczy i zawroty głowy.
Najbardziej dokuczają mi oczy bo żle widzę przez 24h oraz zawroty głowy. Niekiedy boję się zająć dzieckiem. Doszło juz do tego, że boję się, że nie obudze się rano. Doszły lęki, że umieram. Chciałabym aby to była nerwica a nie coś dużo gorszego.
Anestezjolog stwierdził, że te objawy na pewno nie są związane z podaniem znieczulenia ZO i PP - nie miałam ogólnego znieczulenia, tylko mogą to byc objawy choroby neurologicznej, która jakby obudziła się po porodzie.
Neurolog - stwierdził, że mam taak dużo różnych objawów, że nie może tego przypisać jednej chorobie.
Co powinnam zrobić? co to może być?
Następną wizytę u neurologa tym razem na NFZ mam na 10 lipca dopiero a do tego czasu chyba się wykończę psychicznie.
Dodam, że choruję na hashimoto od 10 lat, wyniki w normie pod stałym leczeniem u endokrynologa.
Początkująca
20-07-2013, 10:14:33

Piasalam tu kiedys i nie dostalam odpowiedzi, ale moze ktos mi cos teraz poradzi.
Dodam, ze porod odbyl sie cc z trzeba znieczuleniami i 13 h podawana oksytocyna. Po porodzie dostawalam podwojna dawke znieczulenia przez 12 h w pompie dodujacej oraz po 14 h od porodu upadlam podczas wstawania gdyz prawa nige mialam jeszcze znieczulona.
1.Kilka dni po porodzie zaczelo sie i trwa do dzis -3 miesiace - straszne oslabienie - morfologia idealna
2. Z poczatku ialam wrazenie braku czucia prawej reki, jakby byla obca lecz po dotknieciu jej druga reka czulam wszystko
3. Zdretwiale 3 palce w prawej rece od 8 mc ciazy czyli juz 5 miesiecy
4. Straszne calodniowe zawroty glowy a raczej zaburzenia rownowagi - czuje sie jakbym zyla na statku, buja mna caly czas. Objawy znacznie sie pogarszaja przy zmeczeniu i upale. Wtedy to chodze jak pijana.
5. Od ok 3 tygodni dokuczaja mi mrowienia. Najpierw byly to nogi teraz cale cialo. A to nos, a to warga, nogi praktycznie non stop, do tego od kilku dni czuje takie jakby robaczki na skorze ktore mnie laskotaja: nos, policzko, czolo, plecy, nogi...
6. Po dluzszym spacerze jak tylko usiadne mam jakby wyladowania elektryczne w ogach. Takie uczucie jakby mi cos pekalo w lydkach i udach.
7. Po porodzie pojawily sie mety ciala szklistego - duzo! I jak np czytam cos na tablecie czy komorce dluzej niz 5 mińut pozniej przez okolo pol h widze wszystko z cieniem- tak jak glowny napis na forum. Miewam czesto takie blyski, jakby iskierki a okulista widzi tylko mety w dodatku mwi, ze sa one wrodzone a wczesniej ich nie widzialam.
7. Czasami mam tak slabe nogi i buja mna ze boje sie stac. Lydki jakby wciaz napiete. A teraz np po calym ciele chodza mi te robaczki
Zrobilam MRI glowy z rdzeniem kregowym bez kontrastu- czysto
Laryngolog wykluczyl blednik
Tarczyca ok
Morfologia idealna
3 neurologow po badaniu mlotkiem i dziwnych cwiczeniach nie stwierdzilo nic zlego, jeden to nawet mowi, ze to na pewno nie SM a mi sie wciaz pogarsza i wciaz mam nowe dolegliwosci. Najbardziej przeszkadzaja mi te zawroty glowy i od kilku dni dziwnie slysze, jakby pisk w uszach. Jestem starsznie slaba, wstaje o 10 a o 12 poszlabym znow spac.
Co ja moge jeszcze zrobic. Slyszalam od pewnej osoby, ze to ewidentne objwy sm i ze moglam sie tego nabawic po tych znieczuleniach. Co o tym sadzicie?
Początkująca
07-05-2014, 09:20:59

Witam, czytając Twój post czuje się jakbym widziała siebie. Moje problemy też zaczęły się po porodzie tj ponad 3 lata temu i trwają do dziś z postępującym skutkiem. Wprawdzie nie miałam cc, ale poród tez był dosyć ciężki. Również miałam podaną oksytocynę. Moje NAJPOWAŻNIEJSZE dolegliwości na chwilę obecną to:
- niedowład rąk i nóg, nie mam w nich siły, ciężko mi chodzić, stać, siedzieć
- pulsowanie w głowie,uchu, oczach
- zawroty głowy z zaburzeniami równowagi
- ucisk w gardle, duszności
Wiele by tu jeszcze wymieniać ale skupiam się teraz na tych.
Oczywiście wyniki, tomografi głowy, MRI głowy i kręgosłupa szyjnego w normie, oprócz ogniska w rdzeniu kręgowym na poziomie C2 mogącemu odpowiadać płynowej zmianie torbielowatej:( mam kontrolne rezonanse co jakiś czas. Wprawdzie zmiana nie ulega progresji jednak ostatnimi czasy objawy się nasiliły i to bardzo mocno. W sobotę mam wizytę u neurochirurga, no neurolog mówi, ze to nic takiego!!!
Początkująca
22-11-2016, 07:13:41

Czy komus sie cos wyjasnilo ?
gość
30-11-2016, 17:56:32

Ktoś do mnie napisał wiadomość prywatna, ale nie mogę się zalogować. Nie pamiętam hasła do maila, nie pamiętam hasła do forum... czy to Ty Kasiu? (Ana2236)
gość
03-12-2016, 19:22:30

Do Anna 2236 mam identyczne objawy !! Tez po porodzie , proszę odezwij sie
gość
15-06-2017, 18:44:39

Witam. Jestem 2 miesiące po pięciu cesarskim. U mnie zaczęło się nagle najpierw ból głowy i uczucie gorączki w głowie. Zrobiłam się czerwona na twarzy . Trwało to jakieś pół godziny. Czułam silny niepokój. Poszłam do lekarza myśląc że to zawał lub wylew. Nic takiego nie stwierdzono. Na drugi dzień doszło szybkie bicie serca uczucie duszności. Ż każdym dniem było gorzej drętwienie rąk oraz pieczenie w udach. Słabe widzenie , ciągle myśli że coś jest nie tak . Wyniki w normie bynajmniej te podstawowe. Trochę podwyższone wapno . Tak już jest od 2 tygodni. Czy któraś z Was miała podobne objawy ? Czy jest na to wytłumaczenie?
gość
16-06-2017, 10:00:28

tak wszystko jest logiczne, przy uszkodzeniach tkanek miękkich są teki objawy
gość
25-06-2017, 20:28:14

Czy to minie ? Jak długo tak mogę się czuć? Ciężko mi się z tym pogodzić.
gość
26-06-2017, 10:56:43

zależności od zastosowanego leczenia cała krzywa gausa

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: