Reklama:

Drętwienie palców, bole głowy- Wynik MRI (12)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
03-03-2019, 21:28:58

Przychodzę do was z pewnym problem. Od jakiegoś czasu meczą mnie pewne objawy tzn.
Drętwienie palców w obu rękach praktycznie wszystkie palce oprócz kciuka
Bol szyi
Bol dolnego odcinka pleców oraz barków
Ostatnio doszły objawy bólu głowy kilka razy w tygodniu często utrzymującego się nawet ponad 24h.
Byłem u lekarza dostałem skierowanie na MRI jego wynik jest następujący,
Wyrównanie lordozy szyjnej. Niewielkie osłabienie sygnału MR w T2 zal.obr z obszaru krązków międzykręgowych na poziomach C2-C6 - zmiany dehydratacyjne. Wyciągnięcia krawędzi przednich i tylnych trzonów na poziomie C3-C7. Na poziomach C3-C6 poza wyciągnięciami krawędzi tylno-bocznych trzonów widoczne wałowate wypukliny tarcz międzykręgowych - zmiany te wpuklające się lącznie na głęb. do 3,0 mm w obręb światła kanału kręgowego i jego zachyłków bocznych modelująca powierzchnię worka oponowego bez cech ucisku na korzenie nerwów rdzeniowych wychodzących na tych poziomach. Wymiar strzałkowy kanału kręgowego zmniejszony do ok. 11,5 mm na poz. C4C5 i C5-C6. Rezerwa płynowa przestrzeni pajęczynówkowej worka oponowego znacznie ograniczona od przodu na poz. C4-C5. Rdzeń szyjny bez zmian ogniskowych modeluje sie na ograniczeniach kostnych kanału kręgowego na poz. C4-C5. Sygnał szpiku kostnego w zakresie elementów kostnych kręg.szyjnego zachowany prawidłowo. WNIOSKI: Spondylosis cervicalis . Protr.n.pulp.C3-C6 mediales
Najbardziej mnie martwi zdjęcie MRI gdzie widać w jednym miejscu lekki ucisk na rdzeń.
Aktualnie najbardziej mi przeszkadza bol głowy, oraz plecow.Wizyta u neurologa dopiero za 2 miesiące i w sumie nie wiem, co dokładnie mi dolega i czy czeka mnie jakaś operacja
Początkujący
03-03-2019, 21:30:33

Treść zablokowana przez moderatora

gość
30-03-2019, 19:10:29

Na zdjęciu widać co ci dolega. operacja nie jest konieczna chyba, że uważasz inaczej.
gość
31-03-2019, 17:54:23

Przyzwyczaj sie do bolu
gość
02-04-2019, 17:03:05

albo usuń przyczynę i po sprawie
gość
03-04-2019, 07:40:19

nie usuniesz zmian tylko zaleczysz objawy ale degeneracja i tak będzie szła
gość
10-04-2019, 16:30:33

co nie znaczy, że objawy będą dokuczać
gość
14-04-2019, 08:31:52

Wroca wroca
gość
19-04-2019, 10:26:11

po operacji też, to tylko umrzeć
gość
26-04-2019, 12:20:14

tu jest kręgosłup prosty jak strzała - ćwiczyć ćwiczyć...
mechanika kręgosłupa siadla...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Operacja dyskopatii szyjnej
Miał ktoś ostatnoo u dr. Baranowskiej w Stocerze ,jak opinie ?
Reklama: