Hm, mam dokładnie te same objawy. Od pół roku, drętwiejące, mrowiące nogi, ból i drętwienie lewej ręki, ból pod łopatką oraz w odcinku lędźwiowym (tępy, miękki, odrętwiający, nigdy nie ostry) Fale zimna i permanentne uczucie zimna, zmarznięte nogi i ręce - głównie lewa. Do tego drgawki po wybudzeniu się potworne. Badania wszystkie w porządku, diagnoza to nerwica. Dostałem leki przeciwdepresyjne (sertralina) i betablokery na serce. Genrealnie, przeciwdepresanty wzmogły objawy zamiast je wyciszać..... i dalej nie wiem co mi jest. Próba tężyczkowa u mnie też OK.
Hej, rozumiem Cię i mam podobne objawy. RTG to za mało. Wymuś od lekarzy Rezonans głowy i kręgosłupa. Mi rezonans głowy wykazał torbiel. ALE pani neurolog powiedziała, że te drętwienia, prądy, zimno itp. to od kręgosłupa. Od ucisków na nerwy. Łącze się w bólu. Życzę siły i pozdrawiam. Dorota 28lat.
".....drętwiejące, mrowiące nogi, ból i drętwienie lewej ręki, ból pod łopatką oraz w odcinku lędźwiowym (tępy, miękki, odrętwiający, nigdy nie ostry) Fale zimna i permanentne uczucie zimna, zmarznięte nogi i ręce - głównie lewa. Do tego drgawki po wybudzeniu się potworne...." JAKBY KTOŚ OPISYWAŁ MOJE OBJAWY. Do tego podskórne okresowe drżenia w całym ciele. Ja niestety miałam boleriozę, ale objawy po 3-miesiecznej antybiotykoterapii wzmogły się po prawie pół roku, lekarz po badaniach orzekł, że to zespół poboleriozowy. Nie jestem pewna. Do tego przejechałam się kręgosłupem po schodach przy upadku. Tak się zbiegło to razem, że w sumie nie wiem czy po bolerioza czy od upadku. Na razie mam skierowanie od neurologa na rezonans magnetyczny głowy - kolejka 7-mio miesięczna.
Witam Mam rowniez podobny problem chodz jak czytam objawy duzo mniejsze zaczelo sie od uczucie jakby zdretwienia lewej reki barku oraz gornej czesci klatki piersiowej mialem bardzo napiete miesnie szyji i calego karku.po rezonansie szyji nic nie stwierdzono puzniej zaczely sie bule w okokicy prawej ledzwi czyli po skosie jakby krzywy kregoslup zaraz problemy z blkowaniem w odcinku piersiowym po terapi manualnej mam kilka dni spokoju od kilku dni meczy mnie to znow lewe ramie czasem reka nazmiane z prawa ledzwia czasem uczucie jakby przemeczonego miesnia w okolicy lopatek musze sie az polozyc i po kilku minutach jest okej problemy z zasypianiem sie zaczely w momecie zasypiania wybudzam sie jakbym niemogl oddechu zlapac mialem rezonans na obrecz barkowa tez jest okej niewiem co dalej robic ortopeda rozklada rece i wyslal mnie do psychologa czekam na termin. Bywa ze w ciagu jednego dnia mam bol ramienia mija zaczynaja ledzwie mijaja i lamie mnie w okolicy lopatek czyzby psychika??
To jest tezyczka utajona. Miałam to samo. Latalam od lekarza do lekarza. Minęło po suplementacji, teraz znowu to mam. Mnie nie wyszła próba tezyczkowa, ale 3 neurologow potwierdziło tezyczke. Nie wmawiajcie sobie boreliozy, jest rzadsze niż się wydaje.