Reklama:

Drętwienia i bóle rąk i nóg (20)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-10-2008, 18:39:00

Mnie rece( a raczej od dłoni do lokcia) teraz prawie codziennie bola ( takie prądy mi przychodza, raz w jednej rece, raz w drugiej), puchna, dretwieja i mam zimne bardzo a w srodku czuje chłod. Czasami mam brak siły w nich. Badania na reumatyzm nic nie wykazyły, a nic sie dalej nie zmienia jak biore witaminy i smaruje mascia rozgrzewajaca. Nie wiem co robic, czy to grozne, czy nie. I jeszcze na didatek boli. Moze ktos pomoze?
agniesiuka7@wp.pl
Agnieszka
gość
26-05-2009, 07:12:00

.
gość
26-05-2009, 14:49:00

Jesli chodzi o pomoc to na pewno trzeba udac sie z tym do lekarza.
Też coś takiego mnie dopadło ,dretwienie rąk ,które po chwili zmienia sie w ból.Ręce podnosze do góry,spuszczam w dól i tak kombinuję az mi przejdzie .Po chwili wraca.
Dzisiaj byłam u lekarza .Kardiolog odesłał mnie do rodzinnego po skierowanie do neurologa bo mogą być ogniska udaru.
Rodzinny ,powiedziała ,iśc do ortopedy bo to kręgosłup na 100%.
JUtro ide do neurologa napisze co powiedział.
POzdrawiam .
Pa
gość
22-08-2009, 15:31:00

Czesc ja od 2 msc mam straszne bole rak i nog ,niestety nie sa to niedobory witamin czy mineralow ,bo wykonalam wszystkie badania i jest ok. nikt mi nie powie ze sa to nerwobole ,bo wlasnie odwiedzilam strone na ktorej jest podane chyba z 15 roznych przyczyn bolu konczyn. Tylko trzeba wykonac szereg badan aby wykluczyc poszczegolne choroby ,a do tego potrzebny jest lekarz z prawdziwego zdarzenia.
gość
22-08-2009, 19:52:00

u mnie różne rzeczy się działy, bóle głowy nie do zniesienia, jednostronne aż po brak czucia kości policzkowej i nosa całego.. bóle rąk przechodzące w odrętwienie i strate czucia w nich od powierzchni skóry aż do kości tłumaczyłam sobie jako bóle reumatyczne.. teraz chwilę był codzienny brak czucia w małym i serdecznym palcu obu dłoni - przeszło po masażach grzbietu i całych rąk i całkowicie po wakacjach z jogą czyli tydzodniu zajęć dwa razy dziennie po 1,5h. W ponidz odbieram tomografię głowy i się okaże - mam nadzieje, ze nic.. co do skórczy mięsni odkryłam przypadkiem pozytywne skutki leku jaki dostałam z powodu żylaków - ustąpiły mi obecne od około 10 lat u mnie skurcze dużych partii mięśniowych jak np ud tuż przed zaśnięciem... jest to lek Diosminex.. zarzywałam 2x po 2tabl i po jednym opakowaniu zauważyłam tą zmianę i moja dr stwierdziła, zę to napewno działanie diosminy w tym pomogło.. martwi mnie to co pisze w ulotce, ze nienależy tego długo zarzywać skurcze oczywiście wróciły po kilku dniach od zakonczenia leczenia czyli zjedzeniu przeze mnie 2 opakowań.. no i fakt, ze żylak się schował i uspokoił
gość
09-02-2011, 03:00:33

Gość 2009-05-26 16:49:00 Jesli chodzi o pomoc to na pewno trzeba udac sie z tym do lekarza.

Też coś takiego mnie dopadło ,dretwienie rąk ,które po chwili zmienia sie w ból.Ręce podnosze do góry,spuszczam w dól i tak kombinuję az mi przejdzie .Po chwili wraca.

Dzisiaj byłam u lekarza .Kardiolog odesłał mnie do rodzinnego po skierowanie do neurologa bo mogą być ogniska udaru.

Rodzinny ,powiedziała ,iśc do ortopedy bo to kręgosłup na 100%.

JUtro ide do neurologa napisze co powiedział.

POzdrawiam .

Pa
gość
11-01-2012, 18:52:42

Trochę przeglądam strony w internecie dotyczące zdrowia , chorób itp. takie drętwienia i bóle mogą wynikać po prostu ze stresu , może to być nerwica lękowa czy też jakaś inna. mogą to być również , niestety początki SM czyli stwardnienia rozsianego ale należy pamiętać że objawy dotyczące Sm klasyfikują się w innych chorobach , objawy są bardzo podobne.
Początkująca
11-01-2012, 22:36:38

Witam. Ja miałam drętwienie rąk i silny ból, a przy tym trzęsły mi się ręce. Poszłam do neurologa i mi powiedziała lekarz, że to od kręgów szyjnych. Skierowała mnie na badania i dała leki. Pomogło, choć nie uważam że to od kręgów szyjnych to wszystko było, lecz na tle nerwowym.
Beata
Początkująca
15-01-2012, 16:35:43

Witam
Miałam drętwienie rąk(obok innych bardziej drastycznych objawów) ,co trwało wiele lat . Okazało się że to z powodu dyskopatii kręgosłupa szyjnego . Miałam ogromne szczęście spotkać cudownego człowieka , który wyleczył mnie za pomocą niekonwencjonalnych metod . Niestety lekarze tylko rozkładali ręce i nawet nie umieli postawić diagnozy
zawrocik
gość
29-01-2012, 21:54:44

Co to za osoba, która Ci pomogła. Skąd pochodzi ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: