Reklama:

Drętwienia i bóle rąk i nóg (20)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
25-03-2008, 13:49:00

Od 9 m-cy (po przebyciu mononukleozy w lipcu-sierpniu 2007 r.) nasiliły mi się objawy:
- drętwienia i mrowienia rąk i nóg, głównie dłoni i stóp, coraz częściej całych kończyn;
- stale obecne, okresowo nasilające się uczucie omdlenia, zmęczenia, napięcia i bólu rąk i nóg (nerwy? naczynia? mięśnie?), czasami uczucie pojawiającego się gorąca lub zimna w kończynach;
- okresowe drgania i rytmiczne skurcze poszczególnych mięśni ciała (od kilku lat obserwowane były sporadycznie, samoczynne drgania poszczególnych palcy rąk);
- nasilenie się objawów drętwienia, mrowienia i bólu kończyn przy ich dłuższym ścisku (np. ciasny but, ucisk ręki lub nogi, dłuższe stanie w miejscu);
- sporadycznie uczucie drętwienia twarzy, szczęki i głowy (szczególnie po dłuższym nacisku, nawet lekkim)

Czy ktoś wie co to może być?
gość
25-03-2008, 23:24:00

Witaj,
Ja też mam bardzo podobne objawy do Twoich...
gość
25-03-2008, 23:24:00

Witaj,
Ja też mam bardzo podobne objawy do Twoich...
gość
28-03-2008, 14:41:00

Ja właśnie mam podobne objawy dlatego poczytałam w internecie i dowiedziałam się ,że może być to spowodowane brakiem magnezu lub potasu ,a także jakimś uciskiem na kręgosłup ,przyczyną może też być nerwica.... ja zaczęłam brać magnez i potas jak mi nie przejdzie za jakiś czas będę myślała dalej co z tym fantem zrobić. Pozdrawiam
gość
31-03-2008, 17:33:00

miałam tekie objawy i to była nerwica musicie isć do psychiatry a nie do neurologa
gość
26-06-2008, 15:36:00

to wcale nie musi byc nerwica ale zapalenie nerwów ...
gość
03-07-2008, 11:34:00

Mam powazny problem z rękami. od 2 tygodni mam mocne skurcze rąk od ramienia do lokcia.Ból jest nie do zniesienia.Mam problem z podniesieniem rękii do góry. Co to może być?
gość
03-07-2008, 11:41:00

Mam powazny problem z rękami. od 2 tygodni mam mocne skurcze rąk od ramienia do lokcia.Ból jest nie do zniesienia.Mam problem z podniesieniem rękii do góry. Co to może być?
gość
03-07-2008, 11:44:00

gość
25-07-2008, 22:19:00

Bierzcie magnez, mnie to ogolnie pomoglo na stany nerwowo depresyjne - zadnych psychotropow. Duzo trzba samemu sobie wytlumaczyc i walczyc z tym ! teraz pozostaly mi tylko dretwnienia i bole, drgawki czy omdlenia mam juz za soba

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: