Reklama:

Drętwieje lewa ręka i lewa noga (25)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
05-03-2012, 14:17:38

Gość 2011-11-29 23:58:55 Witam
Odczuwam drętwienie (cięrpnięcie) lewej ręki od barku do łokcia (w bardzo odczuwalny sposób),a od łokcia do palców mniej odczuwalny i lewej nogi od biodra do połowy uda, ból odczuwalny jest od ok 3 tygodni i z dnia na nadzień nasila się i trwa dłuzej tzn ok. kilku godzin dziennie dziś jednak odczuwam te drętwienie cały dzień i do tego nie mogę zasnaćl bo cały czaas to drętwienie czuje, masuje ręke i nogę ale nie pomaga. Zaburzenie czucia obejmuje stały obszar ciała utrzymuje się przez dłuższy czas. Czuje jakby ten właśnie obszar ciała był chłodnyi Proszę o jaką informacje, moze ktoś miał podobny problem. Pozdrawiam
gość
05-03-2012, 14:19:02

To jest wina kręgosłupa! Zdecydowanie tego typu objawy są u lekarzy definiowane kręgosłupem!Zrób prześwietlenie.
gość
20-11-2013, 01:58:50

no i chyba znalazłem temat moich objawów, mam od paru tygodni *** drętwienie lewej strony kończyn. Głównie chodzi o rękę od barku do samych palców i później od pośladka do końca nogi nie mam zielonego pojęcia co ze mną się dzieje na początku zdawało mi się że to ciężar mojego ciała tak reaguje jak leże w jeden pozycji przez parę minut, ale zrobiłem mały test i przerzuciłem się na prawa stronę, żadne drętwienie się nie ukazało. Mam tylko trochę większa masę do swojego wzrostu bo zawsze chciałem być duży i jestem :P
Ważę 120 kg i mierze 1.75 cm. Z ty, że to nie jest otyłość tylko mięśnie, ale drętwienie mi się nie podoba i pytałem paru osób co może być tego skutkiem to nie otrzymałem odpowiedzi, może WY coś poradzicie :)
czekam na odpowiedzi :)
gość
20-11-2013, 10:08:00

Radzę schudnąć iść do neurologa i do psychiatry wyleczyć sobie głowę nie możliwe żeby mięśnie tyle ważyły jesteś grubasek bobasek i tyle. Zacznij się regularnie ruszać, przestań brać te świńskie odżywki na przyrost mięśni bo to uszkadza serce i głowę.
gość
27-06-2014, 19:12:26

Witam mi od dluzszego czasu dretwieje lewa reka od lokcia do palcow w palcach czuje mrowienie a reka boli nawet jak nic nie robie ostatnio zaczela bolec lewa noga od kostki po kolano I tez dretwieje co to moze byc
gość
25-02-2015, 11:07:45

jestem po 3 udarach muzgu od tygodnia dretwieje mi cala lewa strona ciala nigdy tego nie mialem co to morze byc
gość
24-03-2015, 06:26:05

A mnie od jakiś paru tygodni dretwieja lewa noga i ręka mam tez uczucie zimna . Od wczoraj zaczęłam odczuwać skurcze w karku . A co do lewej nogi to robią mi sie siniaki i moje żyły maja dziwny czerwony przerywany kolor. A wszystko zaczęło sie od bólu i drętwienie lewego biodra . Prosze o pomoc
Początkująca
24-03-2015, 10:34:29

Te objawy wskazuja na jakiś problem z kręgosłupem, ale tylko lekarz może ci dokładnie powiedzieć.
Do poczytania o dzieciach http://turen.org.pl/
gość
28-03-2015, 06:58:09

Drętwienie może miec jeszcze inną przyczynę, niedobory magnezu. Trzeba umieć rozpoznać towarzyszące objawy. Zaczęłam pic przefiltrowaną wodę filtrem magnezowych Aquamag i wszystko wróciło do normy. 2 litry dziennie wody magnezowej .
gość
26-11-2015, 13:45:23

Też latem zaczęła mi drętwieć ręka (z tym że prawa) od kciuka do łokcia , a później aż do barku. Diagnoza trwała dosyć długo, prywatnie zaliczyłam ortopedę, neurologa, badanie EMG (podejrzenie zespołu cieśnie nadgarstka) i dopiero inny neurolog dopatrzył się problemu z kręgosłupem. Drętwieje mi też prawa stopa. Generalnie po rezonansie diagnoza brzmi - przepuklina tarczy międzykręgowych, problem również z piersiowym i krzyżowym odcinkiem. Od 3 miesięcy z tym walczę: rehabilitacja a teraz osteopata. Jest troszkę lepiej, ale jeszcze przede mną długa droga...Dodam że kręgosłup mnie nigdy nie bolał i jestem osobą szczupłą i aktywną.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: